Rizlingek a Villából

2011-10-31

sponsored links


Mindenki ismeri (legalábbis átlag boros) a Villa Tolnay-t, boraikat. Négy-öt éve úgy gondoltam, hogy mára ez már tényleg így lesz. Nagy volt a robbanás, amivel Philipp Oser berobbant a magyar bor-köztudatba. Elsõsorban fehér boraival, azon belül is a rizlingekkel, még szép, ha valakinek Badacsonyban van területe ez szinte kötelezõ.

A svájci úriembernek van pénze, és annyira megfogta a Balaton-felvidék hangulata, hogy mindenképpen ott akarta megvalósítani borral kapcsolatos elképzeléseit (meg persze õ is tudja, amit mi, hogy ott teremnek a világ legjobb rizlingjei). Szóval profi svájci szemlélet adott, tõke adott, gyönyörû épület a Tolnay-villa képében adott (innen a pince neve amúgy), kitûnõ fajták adottak. Paradicsomi körülmények egy kreatív borásznak, mert állítólag minden kérést teljesít Oser úr, nem is kell feltétlenül indokolni, ha a bor végül megfelelõ színvonalon lesz.

Eleinte eléggé szaladt is a szekér, sokat és sokhelyütt foglalkoztak velük, boraik is benne voltak a körforgásban. Aztán jött egy kis megtorpanás, volt idõ, mikor olyan hírek terjedtek, hogy eladó a birtok, mostanság is kevés a ...


Folytats a blogon ... gasztroszex.blog.hu/2011/10/31/rizlin...

sponsored links

Keres?s