Almás pite.

2011-10-31

sponsored links


Almás pite az örök, megunhatatlan sütemény. Többféle receptet kipróbáltam már, és mindegyik nagyon finomra sikerült. Most a családi receptet vettem elõ amit az anyukám, és a nagymamám sokszor megsütött. A tésztájába természetesen zsír került, mivel annak idején a disznóvágásoknak köszönhetõen, nem is használtak mást a fõzéshez és a sütemények készítéséhez. Állítom ilyen finom omlós  tésztát, pl. vajjal vagy margarinnal soha nem kapnánk. Most annyira hagyományosan sütöttem meg a pitét, hogy még a tepsibe sem sütõpapír került, hanem azt is vékonyan zsírral kentem ki, és liszttel szórtam meg. Az almát nem pároltam meg csak lereszelt és ízesítettem, majd így terítettem el a tésztán. A sütési idõ pedig éppen elég volt ahhoz, hogy finom puha szaftos legyen a töltelék. A végeredmény pedig mint a képeken is látszik, egy finom omlós tészta, szaftos almás töltelékkel.

Hozzávalók egy gáztepsihez: ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/10/a...

sponsored links

Keres?s