Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Niva sajt vajjalIgen, már megint sajt. Mivel a hûtõ tele van cseh sajtokkal, és különben is, elõzõ életemben egér lehettem, mert imádom a sajtot. Hívhatnám márványsajtos vajkrémnek is, de nem az. A fõszerep a sajté, a vaj csak katalizálja az ízeket. Sörkorcsolyának szokás adni: egy adag niva sajt, egy adag (kicsivel kevesebb) vaj és pár szelet savanykás ... | ||
Tovbb a blogra ... kataspajza.blogspot.com/2011/11/niva-... | ||
Mák egyetem
Salvador Dalí azt mondta: háromévesen szakács akart lenni, hatévesen Napóleon, s a becsvágya ettõl kezdve folyvást csak nõtt és nõtt. Huszár Krisztián másképp volt ezzel: hatévesen erdész akart lenni, aztán ács, majd tízévesen hirtelen és egyszerre öntötte el a ... | ||
Tovbb a blogra ... buvosszakacs.blog.hu/2011/11/04/mak_e... | ||
NovemberIzgalmas és programdús november elé nézünk, azt kell, hogy mondjam :) Szerdán voltunk benn az irodában pár dolgot megbeszélni, ma a Heim Pálban jártunk megnézetni a szemét, mert a háziorvosnak gyanús volt, de szerencsére nincsen semmi, és babaúszni is voltunk, ami tökre tetszik a picurnak. Persze baromira elfáradt, de végig bírta, szereti a vizet :) Szóval állandó programnak keddenként konfirmációs elõkészítõre járok, illetve péntekente babaúszunk, vasárnaponta meg ... | ||
Tovbb a blogra ... kisviraginitaly.freeblog.hu/archives/... | ||
Epres, túrókrémes torta | ||
Tovbb a blogra ... receptek-liza.blogspot.com/2011/11/ep... | ||
Gyors és finom zöldséges spagettiIlyesmit már készítettem a nyáron, akkor is nagyon bejött a családnak, most is utolsó falatig elfogyott. Hozzávalók: ... | ||
Tovbb a blogra ... hzias2.blogspot.com/2011/11/gyors-es-... | ||
Nagymamám omlós kókuszos-habos csigája | ||
Tovbb a blogra ... borsandpepper.blogspot.com/2011/11/na... | ||
Fokhagymás nyúlcomb almás-hagymás pitévelA férjem szereti a fõztömet, mindig dicséri. De vannak ételek, amelyek a szimplán "nagyon finomak" közül is kiemelkednek. Ilyenkor szokott elhangzani a következõ mondat: "Ezt feltétlenül tedd fel a blogra!" Persze, ha nem mondja, akkor is felteszem a blogra, de ezek a megjegyzései a legnagyobb elismerést jelentik számomra. Szóval ilyen "tedd fel a blogra" étel volt a ... | ||
Tovbb a blogra ... csiperke.blogspot.com/2011/11/fokhagy... | ||
Omlós kifli kolbásszal töltve.Ez a kifli egy igazi vendégváró, amely nemcsak hogy gyorsan elkészül, de még nagyon finom is. A receptre a napokban Andi (receptlap.hu) oldalról, hívta fel rá a figyelmemet. A receptet olvasva, rögtön tudtam, hogy csakis finom lehet, és abban is biztos voltam, hogy mindenképpen én is megsütöm. Aztán kisebb módosítással el is készült, egy kisebb adag ... | ||
Tovbb a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/11/o... | ||
Füge és kecskesajt sonkába tekerve gránátalmás rukolasalátánA múlt héten ünnepeltünk, mint említettem egy korábbi bejegyzésben, akkor készült ez az elõétel. Mutatós és ízletes is, érdemes elkészíteni.Hozzávalók 4 személyre:- 4 darab friss füge- 4 darab friss kecskesajt - akkora darabok mint a füge, esetleg kicsit kisebb- 16 szelet Feketeerdei sonka - egészen vékony szeletek- rukola- 1 gránátalma- vinaigretteElkészítés:A fügéket és a kecskesajt darabokat ... | ||
Tovbb a blogra ... kavecsokolade.blogspot.com/2011/11/fu... | ||
Túrós pogácsaEzt a csodálatos receptet Zamat és Illat oldalán találtam, nagyon sikeres recept az eredetije Ízbolygótól származik, de Moha és Gabojsza is elkészítette már. Én a Moha féle variációt követtem. Hozzávalók: ... | ||
Tovbb a blogra ... kiskonyha.blogspot.com/2011/11/turos-... | ||
Ki mondta?Ha most kitalálósdit játszanánk,a címbeli kérdésre adandó helyes válasz megfejtésében nem is az segítene, ha tudnánk hogy mit, hanem inkább az, hogy hol.Ámbár tény, hogy sokkal izgalmasabb lenne rekonstruálni, hogy miket is mondott pontosan, mert hogy nagyon jól megmondta, az már egyszer biztos. Eme zavaros bevezetõt követõen nem is fokoznám tovább a hangulatot, álljon itt máris a megfejtés, miszerint Anyukám ... | ||
Tovbb a blogra ... vesta007.blogspot.com/2011/11/ki-mond... | ||
Vöröslencsés céklalevesAmikor diétázom (szerintem ez a szó sem jobb, mint a fogyókúra - olyan, mint egy eufemizmus...), egészen vad ötleteim támadnak idõnkét. Ifjú koromban egyik kedvencem volt ilyenkor a káposztalevél mézzel megkenve, feltekerve. Éva barátnõm meg majdnem elájult. Szerintem ettõl a recepttõl sem lesz elragadtatva, pedig komolyan mondom, finom. Csak hát a cékla, szegény-szegény cékla nem ... | ||
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/... | ||
Orchidea kiállítás 2011. november 4-5-6.Az õszi szünetben kicsit ellustultunk. A Mindenszenteki temetõ látogatáson kívül szinte csak a tópartra mentünk ki sétálgatni. A mai programunkat viszont már 1 éve tervezgettük. Siettem is megosztani, hátha valaki kedvet kap és a hétvégén ellátogat Budapestre a Vajdahunyadvárban található Magyar Mezõgazdasági Múzeumba az Orchidea kiállításra. Érdemes, mert a ... | ||
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh... | ||
Káposztával töltött almapaprika - beszámolóÍgértem, hogy amint megkóstoljuk beszámolók róla, hogy sikerült életem elsõ káposztával töltött almapaprikája. Na kérem, tökéletes lett! Igaz, kb. 2 hétig szem elõtt kellett tartani az üvegeket, mert kiforrt belõle a lé, de utána már eltehettem a szekrénybe. Eddig még egyik üveg se romlott meg, pedig tartósítót nem tettem bele (csak a fedõ és a folpack közé egy kicsit), finom ropogós maradt, az ízesítése pedig annyira el van találva, hogy ... | ||
Tovbb a blogra ... csincsilla.blogspot.com/2011/11/kapos... | ||
Novemberi készülõdés !Valahogy úgy vagyok vele, hogy már igencsak hangolódom az ünnepekre. Novemberben van mindkettõnknek elõbb nekem majd a férjuramnak a szülinapja. Már ez is alapot ad ahhoz, hogy ünnepi legyen a hangulatom! Amiben mai napon jelentkezett nálam az ünnepre hangolódás az abban nyilvánult meg, hogy megpucoltam az ablakokat. Most már tisztán látok!:-)) Szép lassan az agyamban is sorba jön az ünnep elõtti zsongás, már azon gondolkodom hogy mikulásra milyen meglepetést csináljak a ... | ||
Tovbb a blogra ... takarekoskonyha.blogspot.com/2011/11/... | ||
Brownie (ligt)Kedvenc süteményem lightos változata. Cukorbetegek is fogyaszthatják. Alig érezhetõ a különbség a cukros változat és e között. Tudom, többször kellene hasonló édességeket készíteni, de a megszokás, na meg az olcsóbb alapanyagok miatt elõbb ... | ||
Tovbb a blogra ... alizkonyha.blogspot.com/2011/11/brown... | ||
Savanyú káposztás vagdaltSzintén a Kifõztük magazin 2011./10. számából való ez a recept. Az újság, mint mindig, most is ingyenesen letölthetõ vagy lapozgatható. Hozzávalók egy õzgerincformához ... | ||
Tovbb a blogra ... citromhab.blogspot.com/2011/11/savany... | ||
Hullám, de nem szökõár2011. október 22. 13:00 / TündeElérkezett végre a nap, amikor össze tudtunk hozni a bátyámékkal egy közös ebédet és délutánt. Õk "fõztek", azaz hívtak meg minket egy barátjuk éttermébe, a Duna-parton lévõ Hullám vendéglõbe. Nem egy topkategóriás étterem, de a maga nemében megállja a helyét - az ételek tekintetében legalábbis biztosan. ... | ||
Tovbb a blogra ... gasztroturak.blog.hu/2011/11/04/hulla... | ||
Milyen a vidék íze 2011-ben?Nem mindig éltem falun. A flaszteron nõttem fel, a városban szocializálódtam, s mint ilyen nem láttam a vidéket. Annak ellenére, hogy gyerekkorom nyarait sokáig falun élõ, gazdálkodó ( szinte kulák) nagynénémnél töltöttem. Akkor az egy más világ volt. Láttam a teli kamrát, a megtelt pincét, a rengeteg állatot. Láttam a rengeteg munkát is, ami ... | ||
Tovbb a blogra ... annifakanala.blogspot.com/2011/11/mil... | ||
Mexikói tejberizs2 l tej, 40 dkg rizs,3 l víz, 5.5 dkg cukor, Egy lábasban felforraljuk a tejet, amikor forrni kezd levesszük a tûzrõl, és beletesszük a rizst. 25-30 percig pihentetjük, szûrõ segítségével lecsepegtetjük a rizst. A vizet felforraljuk és megfõzzük benne a rizst kb. 15-20 perc (függ a rizs minõségétõl, kóstoljuk meg!) A tejet visszatesszük a tûzre és beletesszük a rizst és addig fõzzük amíg sûrû nem lesz. Tejberizsként ... | ||
Tovbb a blogra ... giudittakonyha.blogspot.com/2011/11/m... | ||
Diós kosárkák - Pipimuffin - Névnapi finomságok!Apa (aki még nem tudja, kis férjemrõl van szó) névnapját ünnepeltük tegnap, és mivel igen csekély idõ állt rendelkezésemre, hogy valami finommal várjam haza így a muffin formában sütött csirke mellett döntöttem. Készült már hasonló itt õzgerincben, de ezt az ötletes muffin variációt Tündinél láttam. Pillanatok alatt összeállítható és fél óra alatt kisül! A forma elmosogatása már más tészta!! :) A desszertre viszont nem jutott idõm, így azt ma készítettem el. Aleda oldalán beleszerettem ezekbe a kosárkákba és ... | ||
Tovbb a blogra ... barbikonyhaja.blogspot.com/2011/11/di... | ||
VKF 45. - Diós SütõtöktortaBár minden ellenem dolgozott az éppen mai napig tartó meghosszabbításnak köszönhetõen én is becsatlakozom a Húsmentes Sütõtökös és egyben 45. VKF (Vigyázz Kész Fõzz!) receptötletelésbe ezzel a minden színében, ízében és hangulatában õszi desszerttel. Fogadjátok szeretettel és üres gyomorral ezt a sütést nem igénylõ (ellenben fõzést igen) diós-sütõtökös tortát! Eredeti recept ... | ||
Tovbb a blogra ... izmorzsak.blogspot.com/2011/11/vkf-45... | ||
Játék csokiimádóknak!!!!
Csokiimádók figyelem! A következõ linkre /http://etelekestortak.blogger.hu/2011/10/31/csokira-fel-jatek kattintva csokikészítõ utalványt nyerhettek Suncikánál. Nem szabad kihagyni! Szóval hajrá Gombóc Artúrok! | ||
Tovbb a blogra ... kiskonyha.blogspot.com/2011/11/jatek-... | ||
harcsapaprikás túrós csuszávalMagyarországon a kifogott szürkeharcsa rekord súlya 113 kg! Egy darab harcsáé. Durva. 230 cm hosszú!! Az már egy szörny! Amibõl én halhúshoz jutottam, az 52 kg-ot nyomott, pár napja fogták. Szerényen csak 3 kg-ot vettem belõle, mert a hûtõszekrény, ugye. Egy kis részébõl (70 dkg körüli, egy szelet a derekából, 6 cm vastag) ma háromszemélyes harcsapaprikás készült. A halhúst diónyi méretûekre ... | ||
Tovbb a blogra ... kopernikusz.blogspot.com/2011/11/harc... | ||
elõkészületek adventre - házi marcipán, narancshéj reszelék és házi karamellNincs mese, megkezdõdött az édességekre való sûrû gondolkodás, ahogy beléptünk a novemberbe. Tavaly nagyon sok jó élményem volt ezzel, a házi pepecselés és a végeredmény igazán megérte. Bonbonmánia-tól tanulva és biztatva nekiláttam, és örültem neki nagyon. Idén még csak elõkészülök. Legyártottam a narancsreszeléket (fotón). Ez sok mindenbe jó, reszelt csokihoz keverni, marcipánba keverni, ... | ||
Tovbb a blogra ... kopernikusz.blogspot.com/2011/11/elok... | ||
Sertésszelet kapornával | ||
Tovbb a blogra ... reformkorikonyha.blogspot.com/2011/11... | ||
Dán vajas tészta lemon curd töltelékkelEz az elsõ házi dán vajas tésztám, nagyon jó vele dolgozni, de mivel 5-ször kell hajtogatni, hûteni a tésztát, sok türelem és idõ kell az elkészítéséhez. De határozottan megéri. A receptet egy dán magazinból másoltam ki, reménykedtem, hogy ... | ||
Tovbb a blogra ... trollakonyhamban.blogspot.com/2011/11... | ||
Bableves kolbásszal egy kicsit másképpenMint annyiszor írtam már, hogy megpróbálok egy picit egészségesebbenelkészíteni ételeinket. Nagyon szeretjük a bablevest, most nem hagyományosmódon készítettem el, hanem egy kicsit reformosan, talán. Tehát nem készítettemrántást, hanem a hozzávalókból egy kis turmixot készítettem ehhez adtam akukoricalisztet és ezzel sûrítettem be a levest. Nem készítettem hozzácsipetkét, hanem egy kis krumplit fõztem bele, amit szintén a sûrítéshez felhasználtam.Lássuk akkor a receptet: Hozzávalók: ... | ||
Tovbb a blogra ... ritaennielvezet.blogspot.com/2011/11/... | ||
Káposztás pogácsaLimarától lestem...azt mondtam addig nem nyugszom amíg meg nem sütöm...na most már nyugodt lehetek:)) Hozzávalók: ... | ||
Tovbb a blogra ... renialkot.blogspot.com/2011/11/kaposz... | ||
Figyelj a vásárlásra!A tegnapi nappal kezdõdõen indítok egy más fajta témát is, aminek az lesz a címe, hogy: "Figyelj a vásárlásra!" Ezután meg fogom osztani az olvasóimmal azokat az eseteket, amik a vásárlással kapcsolatosak, fel fogom hívni az olvasók figyelmét az ilyen esetekre, mint a halvásárlás, ahol nem biztos, hogy becsaptak engem, de az biztos, hogy nem figyeltem. Az én esetem tanulságos lehet más ... | ||
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/GasztroSzpsgE... | ||
Hordkv
Csokiban hordható kávé, természetesen. Amit nálunk a legtöbb helyen látni, az a Ferrero-féle Pocket Coffee. Lássuk, hogyan csinálja ezt a Lindt&Sprüngli. Merthogy van nekik, momentán egy háromdarabos kiszerelés egyikét skalpoltam meg a kép kedvéért. A különbség ... | ||
Tovbb a blogra ... csox.blog.hu/2011/11/04/hordkv | ||
Játék ChocoMe csokoládékészítésért!
Játék Suncikánál ... | ||
Tovbb a blogra ... pinkcsoki.blogspot.com/2011/11/jatek-... | ||
Mákos-marcipánkrémes praliné meggyelMák-marcipán-meggy: tuti hármas, igazi triumvirátus, amivel nem lehet egyszerûen melléfogni... bonbonban sem! A meggy liofilizált meggy volt, amelyet még Vianne-tól nyertem a nyári játékán. Díszíteni is szuper, szépen megõrzi a meggy a pirosas-bordós színét így, nem lesz olyan sötét, mint aszalt formában. Természetesen ízében aszalttal is ... | ||
Tovbb a blogra ... pralineparadicsom.blogspot.com/2011/1... | ||
Diós rakott palacsintaNyár óta tervezem, hogy rakott palacsintát fogok készíteni. Most végre kaptam diót a piacon, így nem volt akadálya, hogy elkészítsem. A palacsintákat nagyon szeretem (ki nem?), de ez a rakott palacsinta az abszolút kedvenc. Igazi õszi-téli étel, gulyás vagy babgulyás után második fogásként szoktuk enni. Rakott palacsinta ... | ||
Tovbb a blogra ... mezesotthon.blogspot.com/2011/11/dios... | ||
Öt azonos alapanyag - három különbözõ étel.Végy öt azonos alapanyagot, egészítsd ki egy-két hozzávalóval, mozgasd meg a fantáziádat, készítsd el és élvezd a végeredményt! Én az öt azonos alapanyagból: edámi sajt, sonka, frissen õrölt feketebors, tojás, vaj (margarin), egy-két hozzávalóval kiegészítve, három, egymástól teljesen eltérõ ételt alkottam. 1. Zsályás sajtleves, sonkás vajgaluskával ... | ||
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Szilvsgombc/~... | ||
gabonák - zab - zabkásamostanában nagyon rákattantam a zabkására, s bár alapvetõen gyümölcsöt eszem 11-12-ig, ebben a hideg idõszakban sokszor zabkását késõ-reggelizek. azon túl, hogy nekem ízlik és laktató, sok egyéb jó tulajdonsága is van. átmelegíti a szervezetet, lúgosító hatása van, magas a rost-tartalma, nagy a fehérje-tartalma. jelentõs mennyiségû E-vitamint és B-vitaminokat tartalmaz, ásványi anyagokban gazdag, ezért védi és erõsíti az idegrendszert, illetve segít megõrizni a csontozat, a fogak és az erek épségét.* zabkása ... | ||
Tovbb a blogra ... vegasztromania.blogspot.com/2011/11/g... | ||