Fokhagymás nyúlcomb almás-hagymás pitével

2011-11-04

sponsored links


A férjem szereti a fõztömet, mindig dicséri. De vannak ételek, amelyek a szimplán "nagyon finomak" közül is kiemelkednek. Ilyenkor szokott elhangzani a következõ mondat: "Ezt feltétlenül tedd fel a blogra!"  Persze, ha nem mondja, akkor is felteszem a blogra, de ezek a megjegyzései a legnagyobb elismerést jelentik számomra. Szóval ilyen "tedd fel a blogra" étel volt a mai menü is.

Nagyon ritkán veszek nyulat. Van bennem egy kettõsség a nyúllal kapcsolatban. Egyrészt szeretem az ízét, másrészt valamiért idegenkedek is tõle. Nem azért, mert a nyúl olyan aranyos és édes, hiszen libák is nõttek már úgy a szívemhez, hogy megsirattam õket a levágásukkor, de ettõl függetlenül továbbra is megeszem a libahúst. Szóval ez nem valami szentimentális ok, csak valahogy a nyúl nem vált az étkezési kultúránk részévé. Gyermekkoromban anyukám csinált néhányszor, de az nem hagyott mélyebb nyomokat bennem.
Pedig a nyúl finom és rendkívül egészséges. Ezért idõnként elhatározom, hogy többször fogok venni, aztán ...

Folytats a blogon ... csiperke.blogspot.com/2011/11/fokhagy...

sponsored links

Keres?s