Fokhagymás nyúlcomb almás-hagymás pitével
sponsored links
A férjem szereti a fõztömet, mindig dicséri. De vannak ételek, amelyek a szimplán "nagyon finomak" közül is kiemelkednek. Ilyenkor szokott elhangzani a következõ mondat: "Ezt feltétlenül tedd fel a blogra!" Persze, ha nem mondja, akkor is felteszem a blogra, de ezek a megjegyzései a legnagyobb elismerést jelentik számomra. Szóval ilyen "tedd fel a blogra" étel volt a mai menü is.
Nagyon ritkán veszek nyulat. Van bennem egy kettõsség a nyúllal kapcsolatban. Egyrészt szeretem az ízét, másrészt valamiért idegenkedek is tõle. Nem azért, mert a nyúl olyan aranyos és édes, hiszen libák is nõttek már úgy a szívemhez, hogy megsirattam õket a levágásukkor, de ettõl függetlenül továbbra is megeszem a libahúst. Szóval ez nem valami szentimentális ok, csak valahogy a nyúl nem vált az étkezési kultúránk részévé. Gyermekkoromban anyukám csinált néhányszor, de az nem hagyott mélyebb nyomokat bennem.
Pedig a nyúl finom és rendkívül egészséges. Ezért idõnként elhatározom, hogy többször fogok venni, aztán ...