Vöröslencsés céklaleves

2011-11-04

sponsored links


Amikor diétázom (szerintem ez a szó sem jobb, mint a fogyókúra - olyan, mint egy eufemizmus...), egészen vad ötleteim támadnak idõnkét. Ifjú koromban egyik kedvencem volt ilyenkor a káposztalevél mézzel megkenve, feltekerve. Éva barátnõm meg majdnem elájult.
Szerintem ettõl a recepttõl sem lesz elragadtatva, pedig komolyan mondom, finom. Csak hát a cékla, szegény-szegény cékla nem bír észrevétlen maradni, és elriasztja az újdonságok iránt kevésbé fogékony népséget.
Én szeretem a céklát. Régebben azt hittem, csak savanyúságnak jó, de amióta gasztroblogot írok, e téren is szélesedett a látóköröm; használtam már céklát sütibe, levesbe többször is, készült belõle köret, saláta. És egyre inkább nem értem, mi ez a makacs fenntartás ezzel a nagyszerû zöldséggel szemben? Miért "borzasztó" egy lila leves? Mennyivel rosszabb, mint a zöld, vagy a narancssárga?
Az oroszok bezzeg nem szörnyednek el miatta. Az õ konyhájukban megszokott elem.
Hát most nálunk is gyakran elõfordul, mert viszonylag nagyobb mennyiséget kaptam, amit igyekszem változatosan felhasználni.

Hozzávalók:
1 szál póréhagyma (kb. 20 dkg)
1 cékla
2 szál sárgarépa
10 dkg vöröslencse ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/...

sponsored links

Keres?s