Mexikói tejberizs

2011-11-04

sponsored links

2 l tej, 40 dkg rizs,3 l víz, 5.5 dkg cukor,
Egy lábasban felforraljuk a tejet, amikor forrni kezd levesszük a tûzrõl, és beletesszük a rizst. 25-30 percig pihentetjük, szûrõ segítségével lecsepegtetjük a rizst. A vizet felforraljuk és megfõzzük benne a rizst kb. 15-20 perc (függ a rizs minõségétõl, kóstoljuk meg!) A tejet visszatesszük a tûzre és beletesszük a rizst és addig fõzzük amíg sûrû nem lesz. Tejberizsként ehetjük kakaóval, fahéjjal, nagyon finom, megéri a sok fáradságot.

A könyvben (Mexikói konyha lépésrõl lépésre) egy kicsit másképp szerepel a recept onnan, hogy a tejbe belekeverünk 25 dkg tejport és 2 rúd fahéjat, 40-45 percet fõzzük amíg el nem kezd sûrûsödni. Levesszük a tûzrõl és belekeverünk 5 dkg mazsolát, és a vízben megfõzött rizst. Lassú tûzön 35-40 percig fõzzük, gyakran kevergetjük. A rizst 12 gombócra osztjuk és kb  ...

Folytats a blogon ... giudittakonyha.blogspot.com/2011/11/m...

sponsored links

Keres?s