Öt azonos alapanyag - három különbözõ étel.
sponsored links
Végy öt azonos alapanyagot, egészítsd ki egy-két hozzávalóval, mozgasd meg a fantáziádat, készítsd el és élvezd a végeredményt!
Én az öt azonos alapanyagból: edámi sajt, sonka, frissen õrölt feketebors, tojás, vaj (margarin), egy-két hozzávalóval kiegészítve, három, egymástól teljesen eltérõ ételt alkottam.
1. Zsályás sajtleves, sonkás vajgaluskával
Ilyenkor õsszel, már hamarabb sötétedik és egyre hûvösebbek az esték. Jól esik, ez a gyorsan elkészíthetõ finom, tápláló, forró leves. Átmelegíti testünket, lelkünket.
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg sajt
1 kis fej hagyma
1 dl jó minõségû, száraz fehérbor
1 púpozott evõkanál liszt
2 dl fõzõtejszín
3 dkg vaj (margarin)
2 gerezd fokhagyma ...