Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
nincs címAkik mostanában ismerkednek a tortadíszítéssel, nem is gondolnák, hogy csodás tortákat készíthetünk csupán vajkrémbõl. Sõt azt sem sejthetik, hogy ebben számtalan díszítõcsõ áll segítségünkre. Díszítõcsövek sorszámozva kaphatóak. Mûanyagból, fémbõl, rozsdamentes ... |
Tovbb a blogra ... tortadiszites.blogspot.com/2011/11/ak... |
HagymatortaMostanában sok receptes lapot, könyvet forgattam, és mindenhol feltûnt egy cím: hagymatorta. Nafene, gondoltam, amikor láttam, és legyintettem is mellé. De a gondolat csak nem hagyott nyugodni, jól befészkelõdött az agyamba. Az utolsó löketet viszont a KIFÕZTÜK magazin múlt héten megjelent legfrissebb számában lévõ hagymatorta adta meg, amikor elhatároztam, hogy ... |
Tovbb a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/11/h... |
Müzli készítéseA boltban vagy tele van agyoncukrozott aszalványokkal, vagy maggal teli mazsolával, és általában nincsenek benne magok. Tisztelet a kivételnek, de azt meg nem gyõzi az ember anyagilag. Így fogtam magam, és összeállítottam jó gyümölcsöset - magosat. Itt már írtam róla. Nem túl bonyolult, csak türelem játék, amíg kitalálja az ember, mi is kerüljön bele, majd kevergeti negyed óránként, hogy le ... |
Tovbb a blogra ... biobrigi.blogspot.com/2011/11/muzli-k... |
SóskalevesGyerekkoromban nem kedveltem a sóskát semmilyen formájában és utólag visszagondolva ennek az lehetett az oka, hogy anyukám mindig édesen készítette a levest és a mártást is. Aztán amikor férjhez mentem, egy ideig anyósommal együtt laktunk. Amikor elõször elém tette ezt a levest és megláttam, hogy paprika van benne meg kolbász, arra gondoltam, ha édesen se szeretem, milyen lehet ... |
Tovbb a blogra ... citromhab.blogspot.com/2011/11/soskal... |
Esküvõi tortaVolt kolléganõmnek az esküvõjére készítettem ezt a tortát,ezúton is sok boldogságot nekik:-).Az volt a kérés,hogy legyen a tortán zöld szín,és a menyasszony a ruhájára adidas jel legyen ráfestve,a võlegény ruhája,meg valami számítógépes dologhoz ... |
Tovbb a blogra ... ditta84.blogspot.com/2011/11/eskuvoi-... |
Csúsztatott palacsinta / "Skliznute" palacinke |
Tovbb a blogra ... vanilla-daniela.blogspot.com/2011/11/... |
Kerekecske / Okruglice |
Tovbb a blogra ... vanilla-daniela.blogspot.com/2011/11/... |
Tragédia nem történt, csak bosszantóMint látjátok a freeblog üzemeltetõinél a blog tartalmának egy része elveszett! Szerencsére a 100% paleos receptek fennvannak a PaleoVitalon. A legutolsó - most már hiányzó - receptre emlékszem, tehát rövidesen fel fogom tenni a Paleolihletre! |
Tovbb a blogra ... paleolihlet.freeblog.hu/archives/2011... |
Szerencseliba
Ugye tudjátok, hogy aki ma nem eszik libát, egy évig sírhat a szerencséje után? De nemcsak emiatt különleges ez a nap: a Két Cica Konyhája ma 1 éves, 1 hónapos, 1 napos (1 órás és 11 perces). A valódi születésnapunkon, amit egy szerény smarnival ünnepeltünk, nem tudtam semmi ihletett dolgot írni/mondani, ezért elnézést ... |
Tovbb a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/11/11/sz... |
Mártonra bort, libátCsak szeretnénk mindenkit figyelemeztetni: kimártonnapjánlibátnemeszikegészévbenéhezik, kimártonnapjánújbortnemiszikegészévbenszomjazik, szóval libacombot, zúzát, tehetõsebbek libamájra fel, újborból mi tiszta szívvel tudjuk ajánlani a Vylyan idei Banánlevét Bogyólevét, hajrá hozzá. Ja igen, ma nehogy egyetek ... |
Tovbb a blogra ... gasztroszex.blog.hu/2011/11/11/marton... |
Töltött sertésdagadóA Judy barátnõm és a barátja, Stefan járt nálam a napokban, és Kata kolléganõmmel úgy döntöttünk összehozunk egy közös vacsorát. Egyébként is adós voltam Zoltánnak - Kata barátjának - a vacsorával, ui. még a nyáron terveztük, hogy együtt vacsorázunk egyet, aztán nem jött össze, mert valami közbejött. Most viszont Judyék érkezése jó "ürügynek" bizonyult a közös ... |
Tovbb a blogra ... fakanalforgato.blogspot.com/2011/11/t... |
Diós sütik ÉvátólTegnap megsütöttem az Éva által feltett sütit.Az a véleményem, hogy senkinek sem hiányozhat az ünnepi asztaláról ez a süti.Rém egyszerû elkészíteni és nagyon-nagyon finom.Még nincs fotó róla de majd teszek fel, ha egyáltalán lesz még amit lefotózni.A ... |
Tovbb a blogra ... lisztbollegyen.blogspot.com/2011/11/d... |
maradék hasznosításMaradt még réteslap, Ancsikánál láttam egy nagyon jó kis desszertet, el is készítettem. Bár, nekem nincsenek szuflé formáim, így egy kb. 24cm-es tortaformába sikerült tenni. Fotó nincs. Úgyh be kell érnetek a forrás fotóval a forrás oldalon. :) Szóval, a hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... kulinarisizbombak.blogspot.com/2011/1... |
Sütõtökös-marhahúsos piteErõsen átdolgozva a GoodFoodról (így jár, aki nem vásárol be elég figyelmesen, és az édesburgonyát élbõl lecseréltem sütõtökre). Azért ezek a "cottage pie"-ok nagyszerû ételek. Különösen ilyen hideg, lehangoló idõben (még a fûtést is kénytelen leszek elõbb-utóbb bekapcsolni). Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... lillafoz.blogspot.com/2011/11/sutotok... |
Márton napi libaságokKép forrás: Pécsi borozó Korábban számtalanszor vettünk részt Márton napi libabálon. Legutóbb pedig már én magam állítom össze a Márton napi libalakomát. Nagyra értékelem a libaságokat az étkezõ asztalomon, értékes, ízletes és egészséges húsfélének tartom. Minden szempontból ... |
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
Halas könyvajánló és lazacfilé citromos-mézes-rozmaringos öntettelCsak Halakkal Ne Kelljen Dolgozni. Ez volt az én jelszavam sokáig. Csúszós, nyálkás, ismeretlen. És hát valljuk be, egy kontinens közepének alföldje kellõs közepén felnõtt gyerektõl, aki a holtág partján üldögélõ horgászokat csak a táj díszletelemének tekintette, és eszébe se jutott, hogy esetleg nem a zen, hanem tenyésztett ponty kifogása céljából ... |
Tovbb a blogra ... piszke.blogspot.com/2011/11/halas-kon... |
ÉRDEKES vagy inkább fura????Csak egy mondatban, mert több szót nem érdemel: Aki nem posztol minden nap, az már nem is létezik???????????????? |
Tovbb a blogra ... fozni-jo.blogspot.com/2011/11/erdekes... |
Paprikás krumpli Apa kedvére :)Apa kedvére és kívánságára elkészült a paprikás krumpli, kolbásszal nokedlivel és virslivel. Annyi változott a fõzés sorrendjében, hogy a kolbászt már a dinsztelõdõ hagyma és zöldpaprika mellé bedobtam a lábasba, jól lepirítottam, utána raktam hozzá a ... |
Tovbb a blogra ... hzias2.blogspot.com/2011/11/paprikas-... |
Libazsíros grahamkifliGondolom ma és a hétvégén jó sok háztartásban készül Márton nap tiszteletére ilyen vagy olyan libasült. Nincs ez másképp nálunk sem. A káposzta párolódik, a libacombok sülnek, a dödölléhez a krumpli már szépen rotyog a tûzhelyen és hogy a liba sütésébõl keletkezõ zsír se vesszen kárba libazsíros grahamkiflik is sülnek a hétvégére. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh... |
Michelin csillagos vacsorát fõztünkVárvizi Péter vezetésével egy igazi 3 Michelin csillagos vacsorát készítettünk, a helyszín pedig ezúttal is a Csillagánizs Fõzõiskola. Az est címe: A Michelin csillagok világa - Haeberlin Ház Egy aprócska elzászi faluban, Illhaeusernben található a híres "Haeberlin ház", hivatalos nevén ... |
Tovbb a blogra ... vaniliaakonyhaban.blogspot.com/2011/1... |
Diétás szaloncukor - Készítsünk szaloncukrot , textilbõl!Szaloncukrot venni bárhol lehet,
készíteni sem lehetetlen, viszont elérni azt, hogy ne fogyjon el
idõ elõtt, az igazán nehéz, persze feltételezve, hogy nem
faragott nyers krumplival vagy kaviccsal töltjük meg a csomagolást.
Ajánlok egy megoldást arra az esetre, amikor kecske is jóllakik,
és a káposzta is megmarad, Nem kell dugdosni a szaloncukrot, és
nem ürül le a fa, ha készítünk ... |
Tovbb a blogra ... kajapiazongora.blog.hu/2011/11/11/kes... |
Néhány nem konyhai gondolat és a parmezános sárgarépa-krémlevesMég mindig a korábbi recepteket pötyögöm be, de lassan utolérem magam. Az igazság az, hogy jól jön a régi recept és elõkészített fotó, mert nem sok újdonság készült a konyhámban az elmúlt héten. Vannak akik már tudják, hogy lakást felújítunk. Nem mintha nagyon rossz állapotú lett volna az új építésû, nem több mint 8-9éves épület, de azért vannak elképzeléseink, amiket most ... |
Tovbb a blogra ... www.colorsinthekitchen.com/2011/11/ne... |
Libatepertõ és libazsírMi mást is adhatnék Márton-napi reggelire, mint egy hagyományos klasszikust? Tepertõ, töpörtõ, töpörtyû, kinek mi tetszik :) A képen még friss, a ... |
Tovbb a blogra ... kellegyrecept.blogspot.com/2011/11/li... |
Mai ebéd+aszalvány próba |
Tovbb a blogra ... kulinarisizbombak.blogspot.com/2011/1... |
A kenyér: rozsos-tönkölyös kovászos cipókHa az út végére nem is értem, amit kerestem megtaláltam. Kiismertem a kovászt. Akit érdekel, nyomon követheti az elmúlt több mint két év alatt szerezett tapasztalataimat a kovász élete sorozatomban, illetve a kovászos kenyerek címszó alatt. Hûtõben tárolom a kovászt, amikor sütni szeretnék kenyeret, akkor elõzõ nap elõveszem, és elõkészítem a sütéshez, ahogyan azt ... |
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
Lisztmentes, pihe-puha gesztenyés-csokoládés kekszek (paleo) |
Tovbb a blogra ... pocakpanna.blogspot.com/2011/11/liszt... |
Piros traktor torta |
Tovbb a blogra ... recepteszter.blogspot.com/2011/11/pir... |
Sültpaprika krémes penne rigate friss korianderrelMég egy tészta, ráadásul nem is idényjellegû. Nézzétek el most ezt nekem. Az utóbbi napokban idõ hiányában régi receptek közül kellett hogy válogassak. Egy nagyszabású munka elsõ fejezetén vagyok túl; kicsit úgy érzem magam, mint amikor megmondták, hogy kislányunk lesz. Nagyon boldog vagyok annak ellenére is, hogy tudom, a neheze még csak most ... |
Tovbb a blogra ... tavolainpiazza.blogspot.com/2011/11/s... |
Segítség!Tegnap a freeblognál súlyos hardver hiba következett be, aminek következtében az augusztus óta írt posztjaink elszálltak a nagy fekete lyukba bele. Kérem, hogy aki rss-ben olvas, és megvannak neki az azóta írt bejegyzéseim, segítsen abban, hogy azokat megkapjam. Nincs túl sokról szó, nem lesz nagy munka talán wordbe kimásolni. Please... |
Tovbb a blogra ... fakanal.freeblog.hu/archives/2011/11/... |
Szerencsenap!!Ma jeles nap van! 2011-11-11. Ilyen többet nem lesz az életben...:) Ma szerencse kísérje minden lépteteket! Én ma 11:11-kor fogom kitölteni a lottómat...:)) ... |
Tovbb a blogra ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo... |
SzarvaspörköltNincs vadász a családban, ritkán jutunk vadhúshoz. Nem, mintha ne lehetne manapság már egyes boltokban is hozzájutni, de az azért mégiscsak más. Ráadásul nem is örvend nálunk osztatlan népszerûségnek. Ezúttal azonban nagyon rákívántam, ahogy megláttam a húsos pultban a konyhakész szarvas pörköltnek valót. Eredetileg szarvasgulyásnak ... |
Tovbb a blogra ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/11/11/szar... |
Lélekmelengetõ levesHirtelen nem is nagyon jut eszembe olyan leves (pedig biztos van), amelyik jéghidegen és nagyon forrón is tálalható. Az almaleves pont ilyen, készülhet hidegen, például friss mentával, ahogy itt. Jól lehûtve a nyári rekkenõben így könnyed frissítõ. Télen pedig egy tányér forró, fûszeres, narancsos almaleves nem csak a testet, de a lelkünket is átmelegíti egy kicsit. Engem azonnal karácsonyváró ... |
Tovbb a blogra ... fozzunkolaszul.blogspot.com/2011/11/l... |
BabgulyásEz alatt nem azt a zsíros felhigított pörköltet kell érteni némi úszkáló babbal mint amit a menzán szokás étkezés címén magunkba gyömöszölni. :-D Leves ez is és méghozzá nem akár milyen finom. Dávidom alig tudta kivárni, hogy készen ... |
Tovbb a blogra ... naploszeruseg.blogspot.com/2011/11/ba... |
Hortobágyi húsos palacsintaAlexának ajánlom!:) Nagyon nagy kedvencem,de ritkán eszem.Nem most készült, de mostanában.Lajos Mari receptje alapján indultam el,de szalonna helyett olívaolajat használtam. Palacsintát készíteni a legegyszerûbb dolog a világon.13 sem voltam,s ez volt az elsõ,amit megtanultam sütni. Azután ez mindig az én kiváltságom volt,s a családban én készítem a legvilágosabb palacsintákat.Erre büszke is ... |
Tovbb a blogra ... krisztakonyhja.blogspot.com/2011/11/h... |
Pasztinák püré és pasztinákos fánkÚgy egy éve ismerkedtem meg ezzel a gyökérrel. Külsõre semmi különös, pont úgy néz ki, mint a petrezselyemgyökér. De az íze az valami fergeteges. Nem igazán tudnám hasonlítani semmihez, édeskés és fûszeres. Persze szokni kell az élményt, de én jóban vagyok az ilyen gyökérféleségekkel, gumókkal és szeretem azt a világot, amit ... |
Tovbb a blogra ... agifoz.blogspot.com/2011/11/pasztinak... |
Családi WaldorfozásNem tudom kinek a gyereke hogyan eszik az ohodában/iskolában, de a Nõk példamutatóan tüntetnek el minden félipari hulladékot, amit a közétkeztetés eléjük tár. Anno, amikor ohodába kerültek, voltak félelmeim, hogy az otthoni koszt után semmilyen hajlandóságot nem fognak mutatni a konyhásnénik által tányérra halmozott ételek iránt, ám a Nõknek több eszük volt. Rájöttek, hogy a sok eddmegleves és ... |
Tovbb a blogra ... mirelle.freeblog.hu/archives/2011/11/... |