A kenyér: rozsos-tönkölyös kovászos cipók

2011-11-11

sponsored links

Ha az út végére nem is értem, amit kerestem megtaláltam. Kiismertem a kovászt. Akit érdekel, nyomon követheti az elmúlt több mint két év alatt szerezett tapasztalataimat a kovász élete sorozatomban, illetve a kovászos kenyerek címszó alatt.

Hûtõben tárolom a kovászt, amikor sütni szeretnék kenyeret, akkor elõzõ nap elõveszem, és elõkészítem a sütéshez, ahogyan azt a kovász élete sorozatom 5. részében leírtam.

Ezzel az érett kovásszal igazi kenyeret lehet sütni, "A kenyeret" nagy a-val. Ezt nem (csak) én mondom, hanem a barátnõm, aki egy ideje nem eszik kenyeret, mert nem kap olyat, mint amit annak idején a dédapám pékségében, a Nyíl utcán sütöttek.

Isten ments, hogy tovább magasztaljam a kovászos kenyeremet, én már pontosan tudom mit veszítettem volna, ha nem találok rá a technológiára, mellyel tökéletes kenyeret tudok sütni. Természetes kovásszal, vízbõl és lisztbõl. Mert ehhez a kenyérhez semmilyen más adalék nem szükséges, hogy szebb, vagy finomabb legyen. Puha, foszlós, ropogós és egy hétig is friss marad, pirítva ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s