Halas könyvajánló és lazacfilé citromos-mézes-rozmaringos öntettel

2011-11-11

sponsored links


Csak Halakkal Ne Kelljen Dolgozni. Ez volt az én jelszavam sokáig. Csúszós, nyálkás, ismeretlen. És hát valljuk be, egy kontinens közepének alföldje kellõs közepén felnõtt gyerektõl, aki a holtág partján üldögélõ horgászokat csak a táj díszletelemének tekintette, és eszébe se jutott, hogy esetleg nem a zen, hanem tenyésztett ponty kifogása céljából ülnek ott, távoli. 
Nem segített ezen hogy szerintem a legutóbbi idõkig a halas pultokra korántsem a tenger friss illata volt jellemzõ, és cseppet sem volt vonzó  karácsony elõtt az egy köbméteres medencébe zsúfolt 300 kövér ponty látványa sem. Kellett hozzá inkább egy kis tapasztalat, amikor kiderült, hogy  szerencsésebb tengerparti országokban milyen jókat lehet enni halból, és már nem tûntek riasztónak a különféle herkentyûk sem.De ahhoz, hogy az otthoni étrend részévé váljon a hal, nem elég a javuló kínálat. Tudás is kell. Mit,  hogyan, mivel.

Ehhez tökéletes segítség a Halak és halételek. Olvasmányos formában ismertet meg a legfontosabb halfajokkal, legyen az sós- vagy édesvízi honos, tulajdonságaikkal a természetben és a fõzés során egyaránt, kiigazít az ezerféle elnevezésben sõt, a  ...

Folytats a blogon ... piszke.blogspot.com/2011/11/halas-kon...

sponsored links

Keres?s