Pasztinák püré és pasztinákos fánk

2011-11-11

sponsored links



Úgy egy éve ismerkedtem meg ezzel a gyökérrel. Külsõre semmi különös, pont úgy néz ki, mint a petrezselyemgyökér. De az íze az valami fergeteges. Nem igazán tudnám hasonlítani semmihez, édeskés és fûszeres. Persze szokni kell az élményt, de én jóban vagyok az ilyen gyökérféleségekkel, gumókkal és szeretem azt a világot, amit képviselnek.
Most pedig kaptam egy egész zacskónyit, úgyhogy gyorsan fõztem is belõle a magam kedvére és örömére. Tényleg érdemes vele barátkozni, ismerkedni, hiszen õsi és õshonos zöldség ezen a tájon. Ideje újrafelfedezni az ilyesmiket és a bennük rejlõ lehetõségeket.

Egyébként egészen megbíztható (egyenesen a Kertészeti Egyetemrõl) származó információ szerint ez bizony pasztinák. Mert a Paszternák egy orosz író, ha jól emlékszem.

Az Olive novemberi számában találtam egy pasztinákos levesre hozzá passzoló indiai fánkocskákkal. Nagyon megtetszett az ötlet, bár nálam egy kicsit máshová tevõdtek a hangsúlyok. Eredeti recept ...

Folytats a blogon ... agifoz.blogspot.com/2011/11/pasztinak...

sponsored links

Keres?s