Hagymatorta

2011-11-11

sponsored links


Mostanában sok receptes lapot, könyvet forgattam, és mindenhol feltûnt egy cím: hagymatorta. Nafene, gondoltam, amikor láttam, és legyintettem is mellé. De a gondolat csak nem hagyott nyugodni, jól befészkelõdött az agyamba. Az utolsó löketet viszont a KIFÕZTÜK magazin múlt héten megjelent legfrissebb számában lévõ hagymatorta adta meg, amikor elhatároztam, hogy lesz, ami lesz, én hagymatortát sütök. Nem a recept szerint, hanem csak úgy, ahogy én elképzeltem. Olyan finom lett, hogy a férjem, aki a sós pitékért nincs túlságosan oda, három nagy szelettel vágott be belõle. Mondjuk, fájt is a hasa tõle rendesen.:)

Hagymatorta (ami inkább pite)

Hozzávalók a tésztához (szokásos pitetésztám): 30 dkg liszt, 8 dkg zsír (vagy 10 dkg vaj), 1 tojás, 1 csapott teáskanál só, 5-6 ek. hideg tej vagy víz; a töltelékhez: 7 közepes hagyma, 3 tojás, 3 dl tej, 2 púpozott evõkanál liszt, 3 evõkanál ...

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/11/h...

sponsored links

Keres?s