Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Csirkemell curry wokzöldségekkelFehérjenapra készítettem ezt a kaját. A csirkemellet csíkokra vágtam, és készítettem neki egy kis pácot. Ehhez házi tejszínt használtam, de most nem mutatom meg a szénakaszálógépet, ami a tehénkének vágta a szénát, ami megette, att sok tejet, és én tejszínt szedtem le ... | ||
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/Rbhk... | ||
Marokkói vöröslencselevesEgy késõbb részletezendõ bárányétel folyományaként sikerült húsos báránycsontot szereznem, és mivel marokkói menüre készültem, egy vöröslencse leves elkészítése mellett döntöttem. A csontokat hagymán, olivaolajon alaposan lepirítottam. Közben a vöröslencsét forrásban lévõ vízzel leforráztam és negyed órán át ... | ||
Tovbb a blogra ... dibbuk.hu/2011/12/12/marokkoi-vorosle... | ||
Karácsonyi hátulgombolós kollekció, nem csak gyerekeknekA kézzel készített holmik manapság luxuscikkek. Nem feltétlenül azért, mert drágák sõt, hanem azért, mert valaki az idejét, energiáját, fejét, kezét használja. Az pedig mindenkinek a legnagyobb áldozat, amikor magát adja, vagy magából valamit. Az ajándékozott viszont ezt látja, és értékeli is. Ezeknek az ajándékoknak bármelyikét lehet együtt készíteni a gyerekekkel, és mit szeretnek jobban a nagyik, mint az unoka ... | ||
Tovbb a blogra ... kajapiazongora.blog.hu/2011/12/12/kar... | ||
Csak a nyelvA nyelv pont befért a dögnehéz Kryptonite mellé a fehér béléssel kivarrt fekete táskába. Az anyag régen morcsos volt az eleinte lelkesen nejlonzacskóba csapott, de késõbb feszt kitekergõ lánctól, most véres is lesz. Ez egy ilyen mûfaj, a kosz kötelezõ, a vér ... | ||
Tovbb a blogra ... malackaraj.blog.hu/2011/12/12/csak_a_... | ||
Téli vacsoraFóliában sült, héjas krumpli, vajjal, tejföllel, pirospaprikával, hagymával. Gondolom, nem kell bemutatni. Egy egészen kicsit változtattam rajta: a pirospaprikát római köményre cseréltem, a tejfölt pedig túrós tejfölre hízlaltam. A lényeg megmaradt, laktató, egyszerû, olcsó, téli ... | ||
Tovbb a blogra ... fozzunkolaszul.blogspot.com/2011/12/t... | ||
Karácsonyi menüajánlat: négyféle sajttal töltött csirkemell rántva, göngyölési útmutatóval lépésrõl, lépésre!Azt hiszem, én nem "szabályosan" göngyölöm a húsfilét (karaj, csirkemell, pulykamell stb.) de való igaz, hogy a végeredmény szép és "biztonságos". Nem folyik ki a töltelék, szépen lehet szeletelni, ... | ||
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... | ||
Fahéjas-almás házi gumicukorEmlékeztek azokra a gumicukrokra, amelyeket cukros külsõ vett körbe? Különféle színben pompáztak. Én szerettem, amikor pöttöm lány voltam. Most hogy kicsit megnõttem, úgy döntöttem, hogy nem árt egy kísérletezni :-) Nem is kell hozzá olyan sok hozzávaló és meg kell hagyni, nekem nagyon ízlik. Bízom benne, hogy majd jövõbeli ... | ||
Tovbb a blogra ... boldogkukta.blogspot.com/2011/12/fahe... | ||
Töltöttt gombaEzzel a finomsággal várt édesanyám mikor hazajöttem :) Minden hétvégn újból és újból rájövök, hogy milyen jó nekem:) Töltött gomba ... | ||
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/KataAKonyhban... | ||
Gesztenyével töltött kellevél csicsókával és kelkáposztás tápiókávalEbben a hónapban nanához, a vegasztrománia blog szerzõjéhez került a VKF (Vigyázz, kész, fõzz!) vetélkedõ stafétája, mely aktuális fordulójának témájaként nana egy korábbi vega korszakunk vagy vegetáriánussá válásunk történetének felelevenítésére kért. Párhuzamosan a VKF kiírással a tavalyihoz hasonlóan idén is ... | ||
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/KsrletiKonyha... | ||
Lét-tudatos Karácsony
| ||
Tovbb a blogra ... lettudatoskonyha.blogspot.com/2011/12... | ||
Tonkababos - sült céklás gofriKérem szépen az úgy történt, hogy megláttam Vera sütõtökös gofriját, ami aztán végleg arra "kényszerített", hogy vegyek egy gofrisütõt. Játszottam én a gondolattal már elõtte is, de úgy voltam vele, hogy biztosan nem fogom gyakran használni, porfogónak meg minek? Úgyhogy letettem róla, hiszen egyébként is nagyon kicsi a konyhám, még pont egy újabb masina ... | ||
Tovbb a blogra ... mandulasarok.blogspot.com/2011/12/ton... | ||
Diós szaloncukor xilittel kandírozott narancshéjjalEgy Facebook-os csoportban Máriától kaptam tanácsot, hogyan is kandírozhatnék narancshéjat szirupfõzés nélkül. Ki akartam ugyanis próbálni, mûködik-e a kandírozás xilittel, de egy szirupos kísérletem régebben nem sikerült, így valami más módszert kerestem. Így a narancshéjaim nagyon jól sikerültek: elég édesek és egyáltalán nem keserûek. Még van idõ kipróbálni ... | ||
Tovbb a blogra ... www.pralineparadicsom.hu/2011/12/dios... | ||
GyufasütiHúzzátok ki Ti is :))) ! Nálunk kb. tíz perc alatt falták fel a Népek, még jó hogy az elsõ tepsibõl félretettem a fotózáshoz...Az ötlet plusz a robbanócukor, amivel kicsit felturbóztam a gyufasütit, elég volt az "év sütije" címhez . Ilyenkor a gyerekek mindig borzasztó elismeréssel ... | ||
Tovbb a blogra ... piszke.blogspot.com/2011/12/gyufasuti... | ||
KrainerEz a név, ez az elsõ látszatra egyszerû, idegen szó nem sokat jelent nekünk. Inkább a határainkon túl - elsõsorban Szlovéniában, Horvátországban és Ausztriában - népszerû kolbászt takarja. Úgy gondolom, hazai kolbászféléink igen jók, kóstolgassuk, fogyasszuk is bõszen õket, de mivel lassan a disznóvágások szezonjába érünk, aktualitása miatt, néha nem árt egy kicsit ... | ||
Tovbb a blogra ... culinaricum.blogspot.com/2011/12/krai... | ||
Zöldfûszeres vékonybajszú tõkehalA múltkori kitalálós kérdés egyik tárgya. Olaszországban általában lisztbe forgatva sütik vagy halleves alapba használják. Nagyon ízletes, olcsó hal. Szorgalmaznám a magyarországi forgalmazását. Zöldfûszeres vékonybajszú tõkehal Hozzávalók: 8 db kb. 200 grammos vékonybajszú tõkehal, majoránna, kakukkfû, só, frissen õrölt ... | ||
Tovbb a blogra ... tavolainpiazza.blogspot.com/2011/12/z... | ||
Játék! Szeretnéd megnyerni ezt a könyvet?Ha szeretnéd megnyerni, a képre kattintva olvashatod a ... | ||
Tovbb a blogra ... szepsegtar.blogspot.com/2011/12/jatek... | ||
1. blogszülinap :)A nyáron már született bejegyzés 1 éves évfordulóról, (mert a blogolást 2010. július 24-én kezdtem el a Kulináris Világ bloggerei között "szeretek fõzni" címmel), de ezt a blogot - annak ellenére, hogy már tavaly októbertõl próbáltam kialakítani - végül december 12-én tudtam útjára indítani. Elsõnek a Kulináris Világ-beli blogtársaimat, Mritát és Hobbychefet értesítettem az új ... | ||
Tovbb a blogra ... hzias2.blogspot.com/2011/12/1-blogszu... | ||
Zöldséges -paradicsomos gombaraguEgyszerû egytálétel, zsúfolt hétköznapokra. Túl sok munka nincs vele, és egy hálás étel, hiszen mindannyian szerettük. Zöldséges – paradicsomos gombaragu ... | ||
Tovbb a blogra ... ottisfoz.szhblog.ro/2011/12/12/zoldse... | ||
Kávés bonbonHozzávalók:10 dkg fehér csokoládé, 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg mandula Krémhez: ... | ||
Tovbb a blogra ... aledakonyhaja.blogspot.com/2011/12/ka... | ||
Karcsi, te állatSikerült megsemmisíteni a gyomromat szombaton, nem is kicsit. Próbálok magamhoz térni, de csak vegetálok itthon az ágyamban (ez most vasárnap íródik), próbálom feléleszteni a gyomromat avokádókrémes pirítóssal (köszönöm anya!), az lecsúszik nagy nehezen. Szombatra ugyanis borászZoli segítségével leszerveztünk négy borospincét, faterék is jöttek, reggel tíztõl egészen éjfélig ... | ||
Tovbb a blogra ... gasztroszex.blog.hu/2011/12/12/karcsi... | ||
Tortilla chipsEredetileg nem terveztem az avokádókrémhez semmi különöset (volt itthon friss bagett a körözötthöz), de miután elmaradt az esti programom, végül mégis a konyhában kötöttem ki. A guacamoléhoz mégiscsak a tortilla chips dukál. Bolti változat nem volt itthon, kukorica liszt viszont igen. A sztori pedig a TV Paprikán kimûvelõdött férjemtõl :) Tehát a dolog úgy néz ki, hogy ... | ||
Tovbb a blogra ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/12/12/tort... | ||
Sajtos csillagok | ||
Tovbb a blogra ... gumimacik.blogspot.com/2011/12/sajtos... | ||
Capuccinos tiramisuA hortobágyi palacsinta (nem egészen úgy készült, ahogy a linken írva vagyon, de majd máskor írom meg ezt a verziót, annyira nem sokban tér el, csak tankönyvibb:P) biztos pont volt, mert hogy az egész látogatási ötlet ezzel kezdõdött, konkrétan egy facebookos képpel;) De hát desszert nélkül nem élet az élet, ahogy sós rágcsálnivaló nélkül sem. Utóbbinál csaltam, mert a ... | ||
Tovbb a blogra ... gumimacik.blogspot.com/2011/12/capucc... | ||
Gasztroajándék csomagolás - angyalkás befõttesüveg | ||
Tovbb a blogra ... konyhalal.blogspot.com/2011/12/gasztr... | ||
Amaretti torta - tortadíszítés alapfokonA tortakészítés legkényesebb pontja a díszítés. Magam sem jeleskedek benne. Pont ezért kedvelem az egyszerû, ám annál látványosabb megoldásokat. Szerintem Benke László, akinek annyi cukrász és szakács díja van mint égen a csillag, és akit mostanában elõszeretettel ... | ||
Tovbb a blogra ... kajapiazongora.blog.hu/2011/12/12/ama... | ||
Sárgarépás burgonyafasírtAkármilyen hangzatos neve is van ennek az ételnek, igazából a tócsninak vagy lapcsánkának egy felturbózott változata. Elnevezése országrészenként változó. Hogy tetszik például a bramborák, cicedli, lapotya vagy esetleg a recsege elnevezés? Akárhogy nevezzük, a lényeg, hogy igazán közkedvelt népi étel nemzetközi ... | ||
Tovbb a blogra ... azotthonizei.blogspot.com/2011/12/sar... | ||
Mafalde corte zsályás sütõtökkel és pecorinoval(Mafalde corte con zucca alla salvia e pecorino sardo) Hozzávalók: ... | ||
Tovbb a blogra ... pasta-ebasta.blogspot.com/2011/12/maf... | ||
Argentin almalevesAz argentin almaleves receptjét rengeteg különbözõ helyen találtam meg, mindegyik szóról szóra megegyezik, ezért egyiket se linkelem most be. Évi dolgozatában ugyan nem ejtett szót róla, de a nagy receptkeresgélés közben - mivel többször is felbukkant - nagyon megkívántam, és pont volt is itthon két ... | ||
Tovbb a blogra ... csincsilla.blogspot.com/2011/12/argen... | ||
Vaníliás-mandarinkrémes szeletLadies First -ezek a nõk többet akarnak... Elõször egy szuper interjút készítettek velem, most pedig az Adventi Sütinaptárba kértek tõlem receptet, amelyet természetesen örömmel adtam is. | ||
Tovbb a blogra ... chiliesvanilia.blogspot.com/2011/12/v... | ||
Fokhagymás-diós pogácsaA napokban jött egy receptekkel teli email, abból választottam ma ki ezt, mert nagyon szerettem volna valami sósat gyártani, ha már a mézessel hadilábon állok.. Miután megsütöttem, a neten megtaláltam különbözõ variációkban is, de ide azt írom, amit az email receptben ... | ||
Tovbb a blogra ... gastroglobe.blogspot.com/2011/12/fokh... | ||
Asztalterítés & némi etikettEgy kicsit belefolyok a terítés rejtelmeibe így advent harmadik vasárnapján. Hamarosan itt a Karácsony és nem árt, ha tudjuk, hogy mit és hová tegyünk az asztalon. Ez a bejegyzés a Boldogság Manufaktúra esküvõi oldalamon jelent meg elõször, onnan lehet ismerõs :-) FINGER FOOD- ... | ||
Tovbb a blogra ... boldogkukta.blogspot.com/2011/12/aszt... | ||
Narancsos zabaglioneMa egy gyorsan elkészíthetõ desszertre vágytam. Viszonylag régen ettem zabaglione-t, így éppen itt volt az ideje. Az egyik kedvenc olasz édességem. A receptet egy olasz gasztro oldalon találtam. Hozzávalók: - 5 nagy tojás sárgája - 100 ml száraz fehérbor- ha netán Tokaji aszúval készítjük, úgyis jó, de ... | ||
Tovbb a blogra ... kavecsokolade.blogspot.com/2011/12/na... | ||
Muffinformában sült baconos fasírt balzsamecetes sült céklávalKezdésnek sima húsleves készült, errõl sem recept, sem fotó nem készült, pedig ha jól néztem vissza az archívumomat, még a ... | ||
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Kreativkonyha... | ||
Tagliatelle aszalt paradicsommal és dióolajjalTagliatelle aszalt paradicsommal és dióolajjal (Tagliatelle ai pomodori secchi e olio di noci) 160 g tagliatelle ... | ||
Tovbb a blogra ... pasta-ebasta.blogspot.com/2011/12/tag... | ||
Fejfájásos ebéd :(Ma olyan rettenetes fejfájásra ébredtem, hogy alig bírtam megmozdulni! Hiába vettem be gyógyszert (hajnaltól ebédig hármat is), nem csillapodott a fájdalom. Ezért aztán a lehetõ legegyszerûbben oldottam meg a mai ebédet. Gyorsfõzõ fedõvel, jól bezöldségelve, szokásos módon (jelzések után 8 perc) megfõztem 3 csomag kétízületes csirkeszárnyat levesnek, aztán a megfõtt szárnyakat ... | ||
Tovbb a blogra ... hzias2.blogspot.com/2011/12/fejfajaso... | ||
Empanada
Az empanada argentin nemzeti eledel, ráadásul Évi kedvence. Ezt írja róla a dolgozatában: "Az Empanada (ejtsd: Émpánádá) bár andalúz eredetû, és elõször Dél-Argentínában honosult meg, az egész országban elterjedt, és az egyik legtipikusabb, legtöbbet fogyasztott étellé vált. Az empanada alapja egy élesztõ nélküli tésztaféle, melyet kinyújtanak, majd kerek ... | ||
Tovbb a blogra ... csincsilla.blogspot.com/2011/12/empan... | ||