Karácsonyi menüajánlat: négyféle sajttal töltött csirkemell rántva, göngyölési útmutatóval lépésrõl, lépésre!

2011-12-12

sponsored links


Azt hiszem, én nem "szabályosan" göngyölöm a húsfilét (karaj, csirkemell, pulykamell stb.) de való igaz, hogy a végeredmény szép és "biztonságos". Nem folyik ki a töltelék, szépen lehet szeletelni, tálalni. A sós töltött palacsintát, sõt a töltött káposztát is így tekerem fel.

Mivel többen kértétek, hogy képekben is mutassam be a technikámat, ezért készítettem egy újabb göngyölt csirkemell variációt, most sok-sok sajttal a töltelékben. A sajtokhoz tettem zöldfûszereket - még mindig a saját fûszerkertembõl - snidlinget és oregánót.

Amikor tölteni akarok csirkemellet, akkor ennek megfelelõen készítem elõ a mellfiléket. Ehhez mindig nagyobb csirkemellet vásárolok. Ha csontosat, akkor lebõrözöm és kiveszem belõle a csontot.

A kis mell lebeny csíkot lemetszem, illetve a mell vastagabb végénél levágom a különbséget, hogy kiegyenlítsem, hogy a mellfilé szeletek vastagsága nagyjából egyforma legyen.

Két fólia között, lehetõleg sima talpú klopfolóval vékonyítok és terebélyesítek a melleken. Az sem jó, ha túl vastag, az ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s