Asztalterítés & némi etikett

2011-12-11

sponsored links


Egy kicsit belefolyok a terítés rejtelmeibe így advent harmadik vasárnapján. Hamarosan itt a Karácsony és nem árt, ha tudjuk, hogy mit és hová tegyünk az asztalon. Ez a bejegyzés a Boldogság Manufaktúra esküvõi oldalamon jelent meg elõször, onnan lehet ismerõs :-)

FINGER FOOD-  
Vagyis falatkák, party falatok. Érkezéskor tálcáról kínálják általában! 
Tehát kézzel megfoghatjuk és úgy fogyaszthatjuk az apróságokat.
Ide tartoznak  a mini szendvicsek, az édes sütemények, friss szemes gyümölcsök, chipsek, spárga, osztriga...

ÉRDEKESSÉG: 
XIV. Lajos étkezett utoljára ujjaival és késsel. A villa használatát Richelieu bíboros rendelte el, mert roppantul zavarta a piszkos kézzel, mohón habzsolók látványa. A villa elterjedésének oka az ebben az idõszakban viselt malomkerék méretû gallér is volt. Az asszonyok övükhöz kötve egy hüvelyben tárolták a késüket és villájukat.
Forrás: Görög Ibolya - Mindennapi maceráink címû könyve

TERÍTÉS ...

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2011/12/aszt...

sponsored links

Keres?s