Asztalterítés & némi etikett
sponsored links
Egy kicsit belefolyok a terítés rejtelmeibe így advent harmadik vasárnapján. Hamarosan itt a Karácsony és nem árt, ha tudjuk, hogy mit és hová tegyünk az asztalon. Ez a bejegyzés a Boldogság Manufaktúra esküvõi oldalamon jelent meg elõször, onnan lehet ismerõs :-)
FINGER FOOD-
Vagyis falatkák, party falatok. Érkezéskor tálcáról kínálják általában!
Tehát kézzel megfoghatjuk és úgy fogyaszthatjuk az apróságokat.
Ide tartoznak a mini szendvicsek, az édes sütemények, friss szemes gyümölcsök, chipsek, spárga, osztriga...
Ide tartoznak a mini szendvicsek, az édes sütemények, friss szemes gyümölcsök, chipsek, spárga, osztriga...
ÉRDEKESSÉG:
XIV. Lajos étkezett utoljára ujjaival és késsel. A villa használatát Richelieu bíboros rendelte el, mert roppantul zavarta a piszkos kézzel, mohón habzsolók látványa. A villa elterjedésének oka az ebben az idõszakban viselt malomkerék méretû gallér is volt. Az asszonyok övükhöz kötve egy hüvelyben tárolták a késüket és villájukat.
Forrás: Görög Ibolya - Mindennapi maceráink címû könyve
TERÍTÉS ...