Tortilla chips

2011-12-12

sponsored links

Eredetileg nem terveztem az avokádókrémhez semmi különöset (volt itthon friss bagett a körözötthöz), de miután elmaradt az esti programom, végül mégis a konyhában kötöttem ki. A guacamoléhoz mégiscsak a tortilla chips dukál. Bolti változat nem volt itthon, kukorica liszt viszont igen. A sztori pedig a TV Paprikán kimûvelõdött férjemtõl :) Tehát a dolog úgy néz ki, hogy Mexikóban a kukorica a fõ népélelmezési cikk, a tésztafélékhez is ezt használják. Önmagában azonban a kukoricaliszt nem túl jól kezelhetõ, ezért aztán különbözõ arányban búzaliszttel keverik. Fõ kenyérféléjük a tortilla nevezetû lepény, a tortilla chips tulajdonképpen a maradék újrahasznosítása azzal, hogy olajban kisütik. (Ha pedig még ebbõl is maradna, akkor sajttal, miegyébbel megszórva még a sütõbe is bedugják.) Az éhes csapatra való tekintettel én az elsõ két lépést összevontam és a nyers tésztát rögtön olajbansütöttem meg.

15 dkg kukorica lisztet összekevertem

15 dkg búzaliszttel (legközelebb kipróbálom arányaiban több kukoricával) ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/12/12/tort...

sponsored links

Keres?s