Amaretti torta - tortadíszítés alapfokon

2011-12-12

sponsored links

A tortakészítés legkényesebb pontja a díszítés. Magam sem jeleskedek benne. Pont ezért kedvelem az egyszerû, ám annál látványosabb megoldásokat.

Szerintem Benke László, akinek annyi cukrász és szakács díja van mint égen a csillag, és akit mostanában elõszeretettel lacibácsiznak tehet róla, hogy soha nem fogom magam elég ügyesnek érezni egy igazán rafinált, és szép torta elkészítéséhez. Csak azért, hogy lássátok milyen mély nyomot hagyott bennem, elárulom, hogy még gyerekkoromba véste a fejembe, szemembe és a lelkembe a szülinapi torta minimum kritériumait. El is mondom gyorsan mik ezek :

a torta legyen legalább 12cm magas, minimum 4 rétegû, az se baj ha a krém és a piskóta rétegek nem azonosak, sõt egyáltalán nem ismétlõdnek, legyen rajta valamilyen szép egynemû borítás, és ami egyenesen elmaradhatatlan, az a cukor virág (ma már tudom, hogy karamell dísz), de ne egy szál tulipánt képzeljetek, hanem inkább egy botanikuskert orchideaházát, vagy a szomszéd néni télikertjét karácsonyi kaktusszal, húsevõ növénnyel, és mikulásvirággal, szóval bonyolult alkotásokkal a tetején, amihez legalább ...


Folytats a blogon ... kajapiazongora.blog.hu/2011/12/12/ama...

sponsored links

Keres?s