Diós szaloncukor xilittel kandírozott narancshéjjal
sponsored links
Egy Facebook-os csoportban Máriától kaptam tanácsot, hogyan is kandírozhatnék narancshéjat szirupfõzés nélkül. Ki akartam ugyanis próbálni, mûködik-e a kandírozás xilittel, de egy szirupos kísérletem régebben nem sikerült, így valami más módszert kerestem. Így a narancshéjaim nagyon jól sikerültek: elég édesek és egyáltalán nem keserûek. Még van idõ kipróbálni Karácsonyig, nagyon sok mindenhez fel lehet használni: sütikbe, bonbonokba vagy szaloncukrokba. Most egy diós szaloncukrot mutatok még, amihez nagyszerûen passzol a kandírozott narancshéj.
Hozzávalók kb. 20 dkg kandírozott narancshéjhoz:
- 5 db bionarancs héja (figyelem! csak bionarancs jó, a vegyszerrel kezelteket hiába sikáljuk, a vegyszer beleivódik a héjba!!!!)
- kb. 18 dkg xilit
A bionarancsokat megmosom, majd késsel bevágom a héjukat, hogy könnyebben meg tudjam pucolni. A héjat lehúzom a narancsokról, és most jön a folyamat legunalmasabb része: amennyire csak tudom, kivésem a fehér részeket a ...