Navigáció
FÔoldal
KategĂłriĂĄk
2014 Ăsszes
2013 Ăsszes
2012 Ăsszes
2011 Ăsszes
2010 Ăsszes
Linkcsere
Ăj blog ajĂĄnlĂĄsa
gasztroblogok.hu
sponsored links
CsokolĂĄdĂ©s pavlova a BlogkĂłstolĂłraA szombati BlogkĂłstolĂłra hĂĄrom féle pavlovĂĄt készĂtek. Majd ott kiderĂŒl, hogy teljesen megĂ”rĂŒltem-e, bevallom, most elkezdtem izgulni. Az egyiket mĂĄr felfedtem, most itt az ideje, hogy kiderĂŒljön a mĂĄsodik. Most szĂłlok, hogy a harmadikat csak a helyszĂnen leplezem le. CsokolĂĄdés pavlova robbanĂł cukorkĂĄval Maga a pavlova csak részben csokis - mĂĄrvĂĄnyos. A tetején belga csokis tejszĂnhab és robbanĂł cukorka. A fotĂłalany épp itt pattog mellettem - mĂĄr nem bĂrom [...] |
Tovább a blogra ... www.lilafuge.hu/2011/06/csokolades-pa... |
SalĂĄtĂĄs paszulyleves(bableves)Az egyik kedvenc nyĂĄri levesem a salĂĄtĂĄs paszulyleves, amelyet melegen és hidegen is fel lehet szolgĂĄlni, zöldhagymĂĄval az igazi. ElkészĂtése hasonlĂł a paszulyleveséhez. HozzĂĄvalĂłk:
|
Tovább a blogra ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2011/06... |
RĂĄntott hal Ă©s sajt tejfölös uborkasalĂĄtĂĄvalAkĂĄr egészséges akĂĄr nem , de mi nagyon szeretjĂŒk a rĂĄntott halat. HétfĂ” este is azt vacsorĂĄztunk, és mivel még maradt kevés a panĂrbĂłl, készĂtettem rĂĄntott sajtot is, juhsajtbĂłl. A panĂrt kicsit mĂĄsképpen készĂtettem mint ahogy eddig szoktam, és nagyon jĂł lett. |
Tovább a blogra ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2011/06... |
MENTASZĂRP UPDATE 2011.A tavalyi MENTASZĂRP lightosabb vĂĄltozata, vagyis most kevesebb cukorral készĂŒlt. NĂĄlunk szinte egész évben van friss menta, Ăgy aztĂĄn akĂĄr 1/3 cukorral is készĂŒlhet, nem romlik meg... De akik télire tennék el, nos nekik inkĂĄbb a 1/2 adag azaz 1:2 cukor-vĂz arĂĄnnyal ajĂĄnlanĂĄm... ami még mindig... |
Tovább a blogra ... latsiakonyhaja.blogspot.com/2011/05/m... |
SpĂĄrga hollandi mĂĄrtĂĄssal mĂ©zben, diĂłolajban sĂŒlt pulykĂĄvalAz eddigi legfinomabb spĂĄrgavacsi!!! A hollandi mĂĄrtĂĄsos verziĂłt mindenki szereti. A pulykĂĄnak pedig tökéletes kiegészĂtĂ”je. HozzĂĄvalĂłk: a spĂĄrgĂĄhoz:
|
Tovább a blogra ... cucinadellajucus.blogspot.com/2011/05... |
Simply the best - Citromos spĂĄrga ĂșjkrumplivalFel sem merĂŒlt bennem, hogy nincsen még spĂĄrgĂĄs kaja a blogon. SĂ”t, igazĂĄbĂłl az egyik régi, szĂĄzszor megcsinĂĄlt recept linkjét akartam posztolni Facebook-on, amikor lĂĄttam, hogy ez bizony nincs itt. Ami több, mint meglepĂ”, mivel egyszerĂ»en imĂĄdom a spĂĄrgĂĄt. Kb. Ășgy vagyok vele, mint a fokhagymĂĄval - ha egész évben lenne, egész évben, minden nap, mértéktelen... |
Tovább a blogra ... le-bigmac.blogspot.com/2011/05/simply... |
DOUKISSAAmikor elĂ”ször ettem 11 éve... nos évekig a kedvenc volt!:-)) Kaptam hozzĂĄ egy receptet egy rokontĂłl (akkor még nem volt a rokonom hihi), és olyan jĂł volt, hogy nem is variĂĄltam ĂĄt semmit rajta, vagy kerestem jobbat... DOUKISSA |
Tovább a blogra ... latsiakonyhaja.blogspot.com/2011/05/d... |
SZUDZSUKAKJA - KOLBĂSZKĂKTulajdonképpen ez a görög étel a fasĂrthoz hasonlĂt... de nem az!:-) Merthogy Ăzre és ĂĄllagra nem az jut eszĂŒnkbe rĂłla, mégha az összetevĂ”k hajaznak is rĂĄ.. Nagyon finom, mi nagyon szeretjĂŒk, bĂĄrmilyen körettel adhatĂł, AnyĂłsom receptje..:-) SZUDZSUKAKJA - KOLBĂSZKĂK Az alĂĄbbi adagbĂłl 25 db kis "kolbĂĄszka" lesz. ElĂ”ször a mĂĄrtĂĄst készĂtjĂŒk el. MĂĄrtĂĄs: 1 hagyma vaj +olaj ... |
Tovább a blogra ... latsiakonyhaja.blogspot.com/2011/05/s... |
Epres cupcake polentĂĄvalMi is lehetne a legjobb apropĂł egy parkolĂłpĂĄlyĂĄn lévĂ” blog ĂșjraindĂtĂĄsĂĄra, mint egy szemet-szĂĄjat gyönyörködtetĂ” epres sĂŒti? Persze, a sĂŒtés-fĂ”zés nem szĂŒnetelt (igaz, volt idĂ”, mikor elfogyott a lendĂŒlet), rengeteg piszkozat recept vĂĄr itt rĂĄm, hogy Ășjra megjöjjön az ihlet, és szép fotĂłkkal megörökĂtsem Ă”ket. Kell egy kis szĂŒnet idĂ”nként, amĂg lehet kutakodni, elgondolkodni a tĂĄplĂĄlkozĂĄsi szokĂĄsainkon, nem felejtve, hogy az étkezés nagyban meghatĂĄrozza életminĂ”ségĂŒnket. SzĂłval, ez a recept a GoodFood-rĂłl valĂł, némi... |
Tovább a blogra ... labdarozsa.blogspot.com/2011/05/epres... |
Tom kha khaiD.-vel bolondulunk a thai kajĂĄkért. Legyen szĂł sĂŒlt tésztrĂłl, vagy green curry-rĂ”l, egyszerĂ»en imĂĄdjuk. És azok a levesek... Hmm... A tom kha khai pedig kĂŒlönösen nagy kedvenc, egyértelmĂ»en D. number one-ja. És mivel azért nem tudunk minden nap/héten beĂŒli a KisparĂĄzsba, Ăgy mĂĄr sokszor felmerĂŒlt, hogy talĂĄn itthon is meg kéne prĂłbĂĄlkozni vele. Nos, a prĂłbĂĄlkozĂĄs megvolt, nem lett rossz, de... |
Tovább a blogra ... le-bigmac.blogspot.com/2011/05/tom-kh... |
ReteksalĂĄta kĂnaiasanĂzsiĂĄban ezt a salĂĄtĂĄt a hosszĂș, fehér daikon retekbĂ”l készĂtenék, ami kevésbé csĂpĂ”s a mi piros retkĂŒnknél. Mivel piros retekhez könnyebben jutottam hozzĂĄ, Ăgy én ebbĂ”l készĂtettem ezt a pikĂĄns salĂĄtĂĄt. 2 személyre 4 db piros retek 1 ek sĂł friss korianderzöld (kb fél csomĂł) öntet... |
Tovább a blogra ... labdarozsa.blogspot.com/2011/05/retek... |
FĂ»szeres padlizsĂĄn paradicsommalAz alĂĄbbi padlizsĂĄnos étel mellé valamilyen gabonĂĄbĂłl készĂŒlt köret -barna rizs, köles, hajdina, quinoa stb.- és zöld salĂĄta illik. HozzĂĄvalĂłk:... |
Tovább a blogra ... lettudatoskonyha.blogspot.com/2011/05... |
KARAMELL ĂNTETEzt a bejegyzést eredetileg nem tettem volna fel kĂŒlön, hanem a következĂ” posztban megjelenĂ” TOJĂSFEHÉRJE SĂTEMÉNY-nyel egyĂŒtt, de aztĂĄn Ășgy gondoltam, hogy ez a Karamell öntet megérdemel egy önĂĄllĂł helyet... Szeretem az ilyen egyszerĂ», gyorsan elkészĂthetĂ”, finom dolgokat, ezek aztĂĄn örök receptek maradnak, és persze kedvencek is, mert a fenti elĂ”nyök mellett még a felhasznĂĄlĂĄsuk is igen sokoldalĂș. TehĂĄt akkor Ăme a finom... |
Tovább a blogra ... latsiakonyhaja.blogspot.com/2011/05/k... |
TOJĂSFEHĂRJE SĂTEMĂNY - PĂSPĂKKENYĂREzt a sĂŒteményt kicsit benéztem....:-) Valahogy teljesen Ășgy emlékeztem rĂĄ, hogy a recept tĂșrĂłs és milyen jĂł, mert majd a lassan lejĂĄrĂł tĂșrĂłnak helye lesz! Nem tĂșrĂłs, az igaz, viszont maradék tojĂĄsfehérje felhasznĂĄlĂĄsra kĂvĂĄlĂł, és nagyon finom, könnyĂ». Tulajdonképpen egy PĂŒspökkenyér recept, ami igazĂĄn jĂł!:-) ITT egy mĂĄsik PĂŒspökkenyér recept, ami nagyon bevĂĄlt nĂĄlunk, de... |
Tovább a blogra ... latsiakonyhaja.blogspot.com/2011/05/t... |
GyömbĂ©r szirupSzĂĄndékosan nem Ărtam gyömbér szörpöt, mert ahhoz ez tĂșl sĂ»rĂ», és a felhasznĂĄlĂĄsa is szélesebb körĂ» lehet, mint egy szörpnek. Pl. ĂzesĂthetjĂŒk vele teĂĄnkat, gyĂŒmölcssalĂĄtĂĄnkat, palacsintĂĄt, sĂŒteményt, koktélt stb. és persze ihatjuk jégbehĂ»tött ĂŒdĂtĂ”ként is (ekkor viszont semmiképp nem hagynék ki belĂ”le egy kis frissen facsart citromlevet, de adhatunk hozzĂĄ friss mentĂĄt, vagy esetleg pĂĄr csepp rĂłzsavizet). NĂĄlam mindig van itthon friss gyömbér, egyrészt mert egy kissé rĂĄkattantam az ĂĄzsiai konyhĂĄra, mĂĄsrészt mert [...] |
Tovább a blogra ... labdarozsa.blogspot.com/2011/05/gyomb... |
Tofu szĂłjaszĂłszbanAz ĂĄzsiai komyhĂĄt nemcsak azért szeretem, mert nagyon-nagyon finom tud lenni és rengeteg zöldséget hasznĂĄl, hanem azért is, mert kĂŒlönösen ĂŒgyelnek arra, hogy az étel mĂĄr megjelenésében is kényeztesse a szemet (persze, egy sĂŒteménnyel nem tudja felvenni a versenyt egy ilyen szĂłszos jellegĂ» étel). Emellett az sem elhanyagolhatĂł szempont, hogy legtöbbjĂŒket gyorsan el lehet készĂteni. Ha beszerezzĂŒk elĂ”re azokat az alapanyagokat, amik a sarki közértben nem kaphatĂłk, akkor mĂĄr könnyĂ» dolgunk van. Az [...] |
Tovább a blogra ... labdarozsa.blogspot.com/2011/05/tofu-... |
OREO KEKSZ EPERKRĂMMELA minap véletlenĂŒl duplĂĄn vettĂŒnk mini és normĂĄl Oreo kekszet...:-) Na, nem mintha csak Ășgy simĂĄn nem fogyott volna el, de gondoltam rĂĄgyorsĂtunk, mert volt friss eper is. meg az a tĂșrĂł, amit ugye mĂĄr az elĂ”zĂ” sĂŒtinél elhasznĂĄlni lĂĄttam, de elnéztem:-) Ăgy jött létre az alĂĄbbi gyorsan elkészĂthetĂ” és jóóól behĂ»tve igazĂĄn könnyĂ», nyĂĄri édesség. Aki akar, tehet a tĂșrĂłba cukrot, de sztem [...] |
Tovább a blogra ... latsiakonyhaja.blogspot.com/2011/05/o... |
AZ EPRES TIZENKETTĂ....:-)Ha mĂĄjus, akkor eper, itt Cipruson legalĂĄbbis biztosan, de ahogy lĂĄtom MagyarorszĂĄgon is ez a legkedveltebb gyĂŒmölcs a palettĂĄn!:-) JĂł is az eper, én legjobban behĂ»tve szeretem, egy kis narancsvirĂĄgvĂzzel meglocsolva (jobban kihozza az Ăzét, nem lesz narancsĂzĂ» tĂ”le!), de természetesen sĂŒtibe is, fagyiba is mehet! Hétvégén készĂŒl is majd biztos valami epres megint, de lehet, hogy az alĂĄbbiakbĂłl, ezért addig is egy kis ajĂĄnlat a blogbĂłl.... Ăme a 12 epres receptem...:-) |
Tovább a blogra ... latsiakonyhaja.blogspot.com/2011/05/a... |
JuhtĂșrĂłval töltött serrano batyuA minap ĂĄtugrott hozzĂĄnk pĂĄr barĂĄtunk. Mivel munka utĂĄn nem volt tĂșl sok idĂ”m sem bevĂĄsĂĄrolni, sem valami bonyolult gasztro csodĂĄba kezdeni, Ăgy a hĂ»tĂ” tartalmĂĄbĂłl kellet gazdĂĄlkodnom. SikerĂŒlt egy kis finger foodot összehozni. ElmĂșltak mĂĄr azok az idĂ”k, amikor 2 tasak mikrĂłs pattogatott kukoricĂĄval és pĂĄr zacskĂł chipssel egész estére egy komplett tĂĄrsasĂĄgot le tudtunk kenyerezni. Ilyenkor jövök rĂĄ, hogy mennyi minden vĂĄltozott az elmĂșlt 1-2 évben. |
Tovább a blogra ... cucinadellajucus.blogspot.com/2011/05... |
MAHALEPIEz a könnyĂ», nagyon érdekes ĂzĂ» (nekĂŒnk magyaroknak) desszertkrém itt Cipruson a tradicionĂĄlis ételek, ezesetben édességek közé tartozik. Szerintem nincs csalĂĄd, ahol ne készĂtenék, vendégség esetén pedig szinte kötelezĂ”. Nagyon könnyĂ» elkészĂteni, és lehet egyben egy nagy tĂĄlbĂłl kifordĂtva, vagy kistĂĄlakban elkészĂtve és kifordĂtva adagonként tĂĄlalni. Én rĂłzsavĂzzel öntöttem le, de vannak akik a rĂłzsaszörpöt [...] |
Tovább a blogra ... latsiakonyhaja.blogspot.com/2011/05/m... |
FOKHAGYMĂS CSIRKECOMBOK PARADICSOMSALĂTĂVALEgyszerĂ» kis ebéd, de annĂĄl finomabb, plĂĄne ebben a melegben, a teraszon ... kell ennél jobb? MĂĄst nem is tudok rĂłla Ărni... FOKHAGYMĂS CSIRKECOMBOK PARADICSOMSALĂTĂVAL A csirkecombokat megmostam és egy tepsibe fektettem. Meglocsoltam egy kis olĂvaolajjal, rĂĄfacsartam 1 citrom levét, sĂłztam, megszĂłrtam oreganoval és fokhagyma gerezdeket tettem közéjĂŒk. Ja, és a combok bĂ”re alĂĄ [...] |
Tovább a blogra ... latsiakonyhaja.blogspot.com/2011/05/f... |
Indiai fÔzÔfoglalkozås a hindu templomnål! |
Tovább a blogra ... lettudatoskonyha.blogspot.com/2011/05... |
SĂRGADINNYE FAGYI EPERDARABKĂKKALNagyon édes sĂĄrgadinnyét hozott Nagypapa, és annyit, hogy a fĂŒlĂŒnkön jön ki:-) Gondoltam csinĂĄlok egy részébĂ”l fagyit, az idén még Ășgysem vettem elĂ” a gépet, itt volt az ideje. Epret is volt itthon bĂ”ven, Ăgy az is kerĂŒlt bele és mielĂ”tt valaki a fejéhez kapna... nem rontotta el!:-) És bĂĄr a jĂł minĂ”ségĂ» sĂĄrgadinnye önmagĂĄban is elég Ăzletes, valahogy szĂĄmomra olyan tĂșl egyszerĂ» Ăz... [...] |
Tovább a blogra ... latsiakonyhaja.blogspot.com/2011/05/s... |
Brokkolis egytĂĄlSzombaton AnyĂłsoméknĂĄl ebédeltĂŒnk, mint 26 éve minden szombaton.GulyĂĄsleves volt palacsintĂĄval.A levesbĂ”l csomagoltak nekĂŒnk is vasĂĄrnapra, Ăgy csak a mĂĄsodik fogĂĄst kellett kitalĂĄlnom.Mivel a gulyĂĄsleves mĂĄr magĂĄban is laktatĂł, ezért egy könnyebb mĂĄsodikra gondoltam.Volt egy szép fej brokkolim, krumplim, tehĂĄt ez lett az ebédĂŒnk. MegfĂ”ztem 3 krumplit héjĂĄban, a brokkolit rĂłzsĂĄira szedtem és sĂłs vĂzben 5 perc alatt elĂ”fĂ”ztem.KészĂtettem egy adag besamell mĂĄrtĂĄst vajbĂłl, lisztbĂ”l és tejbĂ”l, ĂzesĂtettem sĂłval, borssal és egy kis szerecsendiĂłval... |
Tovább a blogra ... lisztbollegyen.blogspot.com/2011/05/b... |
VisszatĂ©rtemAz elmĂșlt két hétben nem jelentkeztem, amiért ezĂșton elnézést kérek kedves olvasĂłimtĂłl. HallgatĂĄsomnak több oka is volt, mégpedig a gyerkĂ”cöknél és nĂĄlam fellépĂ” betegség kavalkĂĄd. KezdĂ”dött azzal, hogy két hete sikerĂŒlt rosszul megemelnem 14 hĂłnapos bébimet, aki közel 11,5 kg, és a derekam teljesen "beĂĄllt". Az ĂłvodĂĄbĂłl hazafelé éppen be akartam ĂŒltetni Milost a gyerekĂŒlésbe, és sikerĂŒlt mindezt egyenes lĂĄbakkal, és görbe hĂĄttal végigcsinĂĄlni. Kedves OlvasĂłim! Ezt a mĂłdszert ne kövessétek, mivel helytelen!!! Komoly derékfĂĄjdalmat okoz :) Ezek utĂĄn alig... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Kreativkonyha... |
MĂĄrvĂĄnykuglĂłfocska / Marmorkuchen im GlasZsĂłfi a hétvégén sĂŒtit sĂŒtött. Valamelyik lĂĄnyoknak szĂĄnt ĂșjsĂĄgban talĂĄlta a receptet, nekiĂĄllt, a csalĂĄd meg nagyokat csodĂĄlkozott! Finom sĂŒti lett, szĂvesen megosztom Veletek: 9 kis tĂŒzĂĄllĂł poharat kikent vajjal. 220 gr vajat kikevert 220 gr cukorral, 1 vanilĂĄscukorral, 4 tojĂĄst kevert hozzĂĄ, hozzĂĄdott 500 gr lisztet, 1 csomag sĂŒtöport és a végén 125 ml tejet. A fele... |
Tovább a blogra ... konyhaboszi.blogspot.com/2011/05/marv... |
Tejfölös kekszes sĂŒtemĂ©nyTöbbször emlĂtettem mĂĄr, hogy nagyon szeretem a sĂŒtés nélkĂŒl készĂthetĂ” sĂŒteményeket. Ennek egy nagyon egyszerĂ» oka van, mégpedig az, hogy két aktĂv fiĂșcskĂĄm mellett meglehetĂ”sen nehéz idĂ”t szakĂtani egy igazi, mutatĂłs - esetleg bonyolultabb - sĂŒtemény elkészĂtésére. De ezt persze nem bĂĄnom, mivel a sĂŒtés nélkĂŒl készĂthetĂ” sĂŒtemények elĂ”nye viszont az, hogy Olivér mĂĄr nagyon szĂvesen segĂt elkészĂtésĂŒkben. Ilyen volt ez a tejfölös-kekszes sĂŒtemény is, amit Citromhab oldalĂĄn talĂĄltam. EgyszerĂ»sége ellenére nagyon finom, és persze nem mellesleg olcsĂł sĂŒtemény. Köszönöm még... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Kreativkonyha... |
EgyszerĂ» vacsora derĂ©kfĂĄjĂłsoknakNagyon bejött ez a mĂłdszer a leveles tészta felhasznĂĄlĂĄsĂĄra (és spĂĄjz ĂŒrĂtésre), Ăgy biztosan tovĂĄbbi lepényvariĂĄnsokat fogok kitalĂĄlni. HozzĂĄvalĂłk:
|
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Kreativkonyha... |
KapribogyĂłs heringtekercsek tokaji furmintos borecetes salĂĄtaĂĄgyonLelkiismeret megnyugtatĂĄsĂĄra szolgĂĄlĂł salĂĄta. Hogy miért? SalĂĄtĂĄt is eszĂŒnk, halat is eszĂŒnk, kell ennél több? HozzĂĄvalĂłk:
|
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Kreativkonyha... |
KaramellizĂĄlt mogyorĂłhagyma borecettelEz lenne a harmadik recept, amit a Tokaji Borecet ManufaktĂșra részére kĂŒldtem. Isteni finom édes, savanykĂĄs köret, szerintem grillhĂșsok mellé kivĂĄlĂł, de egy natĂșr csirkemell szeletet is fel tudunk vele dobni. KaramellizĂĄlt mogyorĂłhagyma borecettel HozzĂĄvalĂłk:... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Kreativkonyha... |
Ătletek fĂ»szerkert csinosĂtĂĄshozTegnap egyik blogger tĂĄrsam oldalĂĄn nézegettem kis erkély kertjét, ahol salĂĄta, cukkini, rukkola és még egy csomĂł minden mĂĄs is volt. Kicsit irigykedtem is, mivel én hiĂĄba ĂŒltettem fokhagymĂĄt, céklĂĄt, sĂĄrgarépĂĄt, cukkinit, szinte alig kelt ki valami. ValĂłszĂnĂ»leg jĂłval több öntözést igényeltek (volna), mint amit kaptak... Na majd jövĂ”re Ășjra prĂłbĂĄlkozom. De! FĂ»szerkertecském nekem is van, korĂĄbban mĂĄr Ărtam rĂłla. AzĂłta is fejlĂ”dnek szépen (kivéve a bazsalikomot), de szeretném, ha még szebb lenne a fĂ»szerkert. TalĂĄltam néhĂĄny kreatĂv ötletet... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Kreativkonyha... |
TitkĂĄrnĂ” szelet-Ismeritek?Lehetséges, hogy én eddig nem talĂĄlkoztam ezzel a finom sĂŒteménnyel? Sajnos, igen. Krémes, piskĂłtĂĄs, rumos, babapiskĂłtĂĄs csoda. SzĂłval ezentĂșl... |
Tovább a blogra ... krisztinakonyhaja.blogspot.com/2011/0... |
KĂnai Ă©des-savanyĂș, nem az ĂŒvegbĂ”lNagyon szeretem az édes-savanyĂșt, az volt az elsĂ” ki-tudja-mennyire-autentikus kĂnai jellegĂ» kaja, amit ettem, és azt hiszem az, ami nagy ĂĄltalĂĄnossĂĄgban ismert, illetve elfogadott a hagyomĂĄnyos ĂzlésĂ»eknek is. UtĂĄnajĂĄrtam viszont az eredeti receptnek- egyrészt, mert nem szeretem az ĂŒveges dolgokat, mĂĄsrészt, mert Ăgy sokkal olcsĂłbb, harmadrészt, mert sokkal, sokkal finomabb. Én tofuval készĂtettem, de természetesen lehet csirkemellet, pulykĂĄt, disznĂłcombot is pirĂtani hozzĂĄ. (eredetileg keményĂtĂ”vel és tojĂĄsfehérjével panĂrozott, olajban sĂŒlt hĂșsra öntik ezt a mĂĄrtĂĄst) Meg annyiban csaltam, hogy nem tettem... |
Tovább a blogra ... kolisgurman.blogspot.com/2011/05/kina... |
MĂĄkos pohĂĄrkrĂ©mHozzĂĄvalĂłk: 5 dl tej 10 dk mĂĄk 5 ek keményĂtĂ” (nĂĄlam fele vanĂliĂĄs pudingpor volt) 1 tojĂĄssĂĄrgĂĄja 5 dkg cukor 1 vanĂliĂĄsukor 1 citrom héja 1 csipet sĂł... |
Tovább a blogra ... konyhalal.blogspot.com/2011/05/makos-... |
SpenĂłtos palacsintafelfĂșjtNagyon szeretjĂŒk a spenĂłtot, de legtöbbször fĂ”zelék készĂŒl belĂ”le, most viszont egy igazĂĄn izgalmas palacsintafelfĂșjt kerĂŒlt az asztalra, köszönhetĂ”en 2011-es HorvĂĄth Ilona receptjeibĂ”l vĂĄlogatott naptĂĄrnak, ahogy meglĂĄttam a mĂĄjusi fotĂłt, tudtam, ezt el kell készĂtenem. Pici vĂĄltoztatĂĄsokkal elkészĂŒlt a sajĂĄt felfĂșjtam. PalacsintĂĄba téve még azok a gyerekek is meg fogjĂĄk enni, akik egyébként nem rajonganak a parajért, tehĂĄt érdemes kiprĂłbĂĄlni, igazĂĄn egészséges egytĂĄlétel akĂĄr egy szép napsĂŒtéses mĂĄjusi hétvégére. 7 db palacsinta, amihez alapreceptet itt talĂĄlsz palacsinta Az egyik [...] |
Tovább a blogra ... krisztinakonyhaja.blogspot.com/2011/0... |
Eperszörpös csigaMĂĄr nem is emlékszem melyik könyvben olvastam egy hasonlĂł receptet, ami az ötletet adta, viszont itt az eperszezon Ăgy aktuĂĄlis ez a keksz, amit gyerkĂ”cökkel egyĂŒtt igazi jĂł mĂłka elkészĂteni. Ehhez a kekszhez még tojĂĄsra sincs szĂŒkségĂŒnk. Amennyiben szeretnénk, hogy a csiga két szĂnben pompĂĄzzon Ășgy 2-3 csepp ételfestékre is szĂŒkségĂŒnk lehet, bevallom én nagyon ritkĂĄn hasznĂĄlom Ăgy most is kihagytam, bĂĄr tagadhatatlanul ad némi esztétikai pluszt az ételfesték. HozzĂĄvalĂłk: 10 dkg porcukor 13 dkg margarin 1 citrom... |
Tovább a blogra ... krisztinakonyhaja.blogspot.com/2011/0... |