Brokkolis egytál
sponsored links
Szombaton Anyósoméknál ebédeltünk, mint 26 éve minden szombaton.Gulyásleves volt palacsintával.A levesbõl csomagoltak nekünk is vasárnapra, így csak a második fogást kellett kitalálnom.Mivel a gulyásleves már magában is laktató, ezért egy könnyebb másodikra gondoltam.Volt egy szép fej brokkolim, krumplim, tehát ez lett az ebédünk.
Megfõztem 3 krumplit héjában, a brokkolit rózsáira szedtem és sós vízben 5 perc alatt elõfõztem.Készítettem egy adag besamell mártást vajból, lisztbõl és tejbõl, ízesítettem sóval, borssal és egy kis szerecsendióval, majd beletettem úgy 10 dekányi reszelt füstölt sajtot.A krumplit meghámoztam, karikára vágtam, a brokkolit leszûrtem, és felvágtam karikára egy paradicsomot.A besamell mártást egy hõálló edény aljára öntöttem, felváltva belehelyeztem a krumpli karikákat és a brokkoli rózsákat.A felkarikázott paradicsomot a tetejére tettem, és...