Kínai édes-savanyú, nem az üvegbõl
sponsored links
Nagyon szeretem az édes-savanyút, az volt az elsõ ki-tudja-mennyire-autentikus kínai jellegû kaja, amit ettem, és azt hiszem az, ami nagy általánosságban ismert, illetve elfogadott a hagyományos ízlésûeknek is. Utánajártam viszont az eredeti receptnek- egyrészt, mert nem szeretem az üveges dolgokat, másrészt, mert így sokkal olcsóbb, harmadrészt, mert sokkal, sokkal finomabb. Én tofuval készítettem, de természetesen lehet csirkemellet, pulykát, disznócombot is pirítani hozzá. (eredetileg keményítõvel és tojásfehérjével panírozott, olajban sült húsra öntik ezt a mártást) Meg annyiban csaltam, hogy nem tettem bele ananászt. Nem szeretem benne. Persze aki akar, tegyen bele:)
ÉDES-SAVANYÚ TOFU RIZZSEL
- 1 fej kalifornai paprika (80 ft)
- 1 konzerv babuszrügy (250 ft)
- 2 nagy sárgarépa (50 ft)
- 5-6 levél kínai kel torzsája (szemét/komposzt lenne, nem számolom) v. egy nyolcad fej káposzta
- egy nagy fej hagyma
- hüvelykujjnyi gyömbér...