MENTASZÖRP UPDATE 2011.
sponsored links
A tavalyi MENTASZÖRP lightosabb változata, vagyis most kevesebb cukorral készült.
Nálunk szinte egész évben van friss menta, így aztán akár 1/3 cukorral is készülhet, nem romlik meg...
De akik télire tennék el, nos nekik inkább a 1/2 adag azaz 1:2 cukor-víz aránnyal ajánlanám... ami még mindig sokkal jobb, mint ha 1:1 arányban készítenénk.
Ebben a hõségben igazán nagyon jólesik, délután már alig lehet a napon ülni!:-)
MENTASZÖRP UPDATE 2011.
1 liter víz
50 dkg cukor
4 csokor (jó vastag csokor ám!) mentalevél
A vízbõl és a cukorból egy nagy lábosban szirupot fõztem.
(Forrástól számítva addig fõzzük, amíg a cukor teljesen el nem olvad.)
A tiszta üvegekbe belenyomtam a megmosott mentacsokrokat és...