Eperszörpös csiga

2011-05-22

sponsored links


Már nem is emlékszem melyik könyvben olvastam egy hasonló receptet, ami az ötletet adta, viszont itt az eperszezon így aktuális ez a keksz, amit gyerkõcökkel együtt igazi jó móka elkészíteni. Ehhez a kekszhez még tojásra sincs szükségünk.
Amennyiben szeretnénk, hogy a csiga két színben pompázzon úgy 2-3 csepp ételfestékre is szükségünk lehet, bevallom én nagyon ritkán használom így most is kihagytam, bár tagadhatatlanul ad némi esztétikai pluszt az ételfesték.

Hozzávalók:

10 dkg porcukor
13 dkg margarin
1 citrom reszel héja
1 csipet fahéj
2 ek tej
20 dkg +1 ek liszt
1 csapott ek eperszörp (idény szerint lehet málna, áfonya, meggy is)

Tálaláshoz:

eper, citromfû és porcukor

A cukrot és a margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a fahéjat. Ehhez hozzákeverjük a lisztet és a tejet kézzel jól összedolgozzuk, ebben a gyerekek partnerek szoktak lenni, itt lehet maszatolni a tésztával. Kettéosztjuk a...

Folytats a blogon ... krisztinakonyhaja.blogspot.com/2011/0...

sponsored links

Keres?s