Tofu szójaszószban
sponsored links
Az ázsiai komyhát nemcsak azért szeretem, mert nagyon-nagyon finom tud lenni és rengeteg zöldséget használ, hanem azért is, mert különösen ügyelnek arra, hogy az étel már megjelenésében is kényeztesse a szemet (persze, egy süteménnyel nem tudja felvenni a versenyt egy ilyen szószos jellegû étel). Emellett az sem elhanyagolható szempont, hogy legtöbbjüket gyorsan el lehet készíteni. Ha beszerezzük elõre azokat az alapanyagokat, amik a sarki közértben nem kaphatók, akkor már könnyû dolgunk van. Az elõkészítés (tisztítás, darabolás stb) fázisa a leghosszabb folyamat, és ezt érdemes elõre megtenni, mert a sütés-fõzés márcsak percek kérdése, és nincs idõ közben másra.
A tofuról még pár szót: ázsiai boltban szoktam beszerezni, ott több féle van, a puhától a keményig. Ehhez az ételhez általában félkeményet vagy puhát használok. A puha esetében vigyázni kell a sütésnél, hogy ne essen szét.
2 személyre
8-10 szelet tofu (1 cm vastagságúra vágva)
olaj
zöldhagyma vékonyra szelve...