Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Élménybeszámoló
sponsored links
Pirított kukorica salsa és piknik a Margit szigeten
Édes, roppanós kukorica szemek enyhén megpirítva = mennyország. Eredetileg nem ez a recept jönne most (hanem a beígért quinoa fasírt), de nem kínzok senkit fasírtok sütésével ebben a melegben. Nálunk a lakásban 31 fok van, szóval érthetõ miért fõzök csak nagyon keveset. A sütõt szabadságra küldtem, helyette a mélyhûtõ ... |
Tovbb... |
Amatõr tortadíszítõ verseny-Cukor ShowMúlt héten, vasárnap lezajlott a komáromi Cukor Show! Elsõ alkalommal rendeztük meg az amatõr tortadísztõ versenyt, ami nagy kihívások elé állított minket és a versenyzõket egyaránt. A cukor show-ról szeretnék egy másik beszámolót írni majd. Az hiszem, hogy a verseny megérdemel ... |
Tovbb... |
NyaralokNyaralás helyváltoztatás nélkül - ez a definíciója az angol staycation szónak, amely a vacation (vakáció) és a stay (maradni) szavak összeolvasztásából keletkezett (a Turizmus Online már kivesézte 2009-ben). Mivel ez a hét lett volna nyaralásunk hete, családilag, méghozzá egy rendkívül kedvezõ lehetõségbõl adódóan Horvátországban, ám bizonyos körülmények nem ... |
Tovbb... |
MA ÉRDEMES VOLT FELKELNEM...Nem gondoltam volna, hogy ma ilyen csodás napom lesz... Három, szívemnek kedves dolog történt ma velem. Elõször is délutánra jöttem dolgozni, így egy kicsit lazábban indult a napom, nem kellett korán kelni, volt idõ reggel mindenre. Amúgy reggelente korán kelek, mert ellátom a család apraját-nagyját. Ki hova megy, ki mit eszik, ki mit vesz föl stb., s még nem utolsó ... |
Tovbb... |
Garda Gasztrotúra 1. rész - fókuszban a bioborászat és egy klasszikus olasz vacsora2012. június 20. / TündeA blogunk egy éves szülinapját az olasz Garda-tónál, egy szervezett gasztrotúrán ünnepeltük. Mindössze 3-4 napunk volt arra, hogy bejárjuk a Garda-tó környékének gasztronómiai csodáit (ugyanis az 5 napos kirándulásból közel 2 napot elvitt a buszos utazás), ezért ... |
Tovbb... |
Görög túra |
Tovbb... |
A lekvárka projekt :)És akkor most jöjjön egy élménybeszámoló, még júniusból, azazhogy májusból. :) A recept ugyanis tavalyi. De szerintem megér pár sort a történet. :) Szóval az úgy kezdõdött, hogy lánykérés, hogy esküvõ idõpont, hogy ezerrel szervezkedés, tipikus Flammeres módra ... |
Tovbb... |
Hétvégi falatozásCsak egy sütni-fõzni nagyon szeretõ ember, de még inkább egy õrült az, aki kb. 38 fokban beáll a konyhába és azt mondja a nõvérkééknek, hogy meghívja vacsorára õket (ca. 6 ember+mi :) ) úgy, hogy még házhoz is szállítja az ételt. Hogy miért házhoz szállítva? Egyrészt, mert kicsit sokan vagyunk, és a mi lakásunkban nem lehet kényelmesen elférni, ellenben a nõvéremék szép nagy házában már ... |
Tovbb... |
KANDALLÓ...Pár napig nem voltam... Ennek csak is az volt az oka, hogy lakás-felújítottunk. Vagyis jobban mondva, elkészült egy régi vágyunk, egy szép kandalló...Az én Jancsim építette, nagy odaadással. Két héten át osztott-szorzott-gyököt vont, mert a ház kéménye egy törésben van, sarkokkal. Nem volt egyszerû, úgy kellett megtervezni a kandalló ... |
Tovbb... |
Hortobágyi deluxe szendvics - a forró zsír dicséreteÁllítólag a pásztoroknak köszönhetjük ezt a változatot, de megnézném én azt a pásztort, aki a zsebében tarisznyájában tejfölt hordott. Mindenesetre származzon is bárhonnan, életem élménye volt ez a szalonnasütés. A hétvégén Háni tesójának a fejébõl kipattant a zseniális ötlet: süssünk szalonnát! Én konkrétan ... |
Tovbb... |
Itt a nyár!Úgy látszik a nyári szünet beköszöntével velem együtt a blogom is nyári üzemmódra állt át. Azt nem mondom, hogy nem fõzök, mert minden nap frisset eszünk, de minimális idõt töltök a konyhában és a jól bevált receptekhez nyúlok, egy finom saláta, egy gyors rizottó, halak, gyümölcsök. Semmi újdonság mostanában, a sütõt be se ... |
Tovbb... |
Növünk, növögetünkHát nem most volt már mikor utoljára jelentkeztem állat ügyben. Igyekszem bepótolni az elmaradásomat. Mini állatfarmunk rendületlenül növekszik, mármint méretre, a darabszám nem változott:) Barnabás lassan, de határozottan formásodik húsosodik. Zella inkább a magasságára gyúr, Cakkos pedig továbbra is hordó, csak kicsit ... |
Tovbb... |
Izakaya ebéd a MakifoodnálGrillezett angolna és uborka saláta tálalása A Világbüfé Fesztivál keretében múlt csütörtökön lezajlott az Izakaya ebéd iskolánkban. Már dél elõtt minden vendég jelen volt. Két asztalnál összesen tizenhárman ültünk, Maki mellett pedig három kukta serénykedett a ... |
Tovbb... |
Kövér gyerekekForrás Nem tudom, hogy én lettem-e csak érzékenyebb a látványra, de mostanában megdöbbentõen sok elhízott, kimondottan kövér kisgyereket látok. Nem egyszerûen kis túlsúllyal rendelkezõket, hanem borzasztóan hájasakat. Kifejezetten ... |
Tovbb... |
A legnagyobb dicséretA legifjabb vendéggyereknek, a hétéves Borisznak reggelire kontaktgrillben összesütött sajtos szendvicset készítettem. Vacsorára is azt kért. Teljesítettem a kívánságát; evés közben aztán egyszer csak megszólalt: - Móni néni, neked a mekdonáldszban kellene dolgoznod, olyan finomakat csinálsz! Hát ilyet sem mondott még nekem senki. |
Tovbb... |
Benne voltam a TV-ben... most jól megnézhettek magatoknak, na meg a konyhámat!Elöljáróban leírom a linket, hogy ne kelljen feleslegesen senkinek végigolvasnia hablatyolásomat: http://www.parlamenttv.hu/hu/mediatar/video?v=PlAYdEepWYg Azt már meséltem, hogy kezdõdött az egész sztori! Végül elérkezett a nagy nap - persze mondanom se kell, hogy elõtte ... |
Tovbb... |
Mi is ünnepeltünkNéhány héttel ezelõtt. Dupla szülinapot. Nagy volt a tervezés, készülõdés, hisz nem nagyon van tapasztalatom vendégségek lebonyolításában. Nem volt ez nagy parti, 6 személyre kellett készülnöm. Mindenkitõl leérdeklõdtem ki mit szeret, nem szerettem volna meglepetéssel találni szembe magam, kinek jó az? Nekem ugyan ... |
Tovbb... |
Blogkóstoló 3. összefoglalóNagy örömömre 45 blogger jelentkezett erre a klassz játékra, páran mégsem tudtak részt venni, de majd a következõ fordulóban lesz még lehetõség játékra. Szuper recepteket választott mindenki, finom ételek és gyönyörû fotók készültek, remek bejegyzésekkel. Remélem ti is jól éreztétek magatokat a kisorsolt blogok böngészése közben. Akkor kezdjük ... |
Tovbb... |
Fesztiválélményeink - 1. rész LibamájfesztiválKét egymást követõ 7végén sikerült degeszre ennünk magunkat, köszönhetõen a Budavári Libamájfesztiválnak, illetve a Gourmet Fesztiválnak, ugyanis egyiket sem tudtuk kihagyni. Mindkét helyen találtunk igencsak kiemelkedõ fogásokat, híztunk is újra pár kilót ... |
Tovbb... |
Hétvégi ízmorzsák |
Tovbb... |
Salaam Bombay - egy falat IndiaVan már vagy 5-6 éve is, hogy elõször a Salaam Bombay étteremben jártam, a Mérleg utcában. Emlékszem, a felújított étterem helyén egy lepukkant borozó volt, így aztán jól esett látni, milyen szép, elegáns éttermet hoztak létre a helyén. Akkor is nagyon meg voltunk elégedve az étellel, és nem volt ez másként most sem, amikor a ... |
Tovbb... |
Müncheni bonbonkörképA héten Münchenben jártam, a fõ célpont a kézirattár volt, de szerencsére a kézirattárak általában öt körül bezárnak, így maradt idõ városnézésre is. Persze jó bonbonbloggerként elõre utánanéztem, hol is kéne bonbonokat kóstolni. Münchenben elég sok helyen vehetünk kézmûves bonbonokat, én három helyet ... |
Tovbb... |
.....Elég régen nem írtam magunkról, de annyi minden összejött mostanában. Még el sem kezdõdött a nyári szünet, amikor apósom balesetet szenvedett. Elesett, combnyaktörése lett, ami 72 évesen már nem játék. Kétszer mûtötték meg, de az hamar nyilvánvalóvá vált, hogy egyedül többet nem maradhat. Vele megbeszélve, közös döntés ... |
Tovbb... |
A vadászfeleségekCsörötnek egy rohamosan fejlõdõ, szépülõ vasi kis falu jobbnál-jobb programokkal, rendezvényekkel. Idén hetedik alkalommal rendeztek Halászlé fõzõversenyt az Akácfa Kempingben, ami attól is érdekes, hogy engem kértek fel a zsûri ... |
Tovbb... |
Reggeli párharc - Harmadik menetAz elmúlt két hétben péntekenként a két nagy õsi rivális étteremlánc reggeli ajánlatukat hasonlítottam össze amit ITT és ITT olvashattok. A héten kicsit szakítunk a hagyományokkal ha ezt már lehet egyátalán így nevezni. Teljesen más vizekre evezek a héten a reggeli témában. Ez a merõben új dolog csak annyit tesz, hogy egy igazi házias rántottát ... |
Tovbb... |
Városlakásunk végeMagamról – ahogy rendes, falun nevelkedett fiatalhoz illik – mindig azt tartottam, hogy én valójában városra termettem és egy metropoliszban van a helyem. Az, hogy melyikben, milyen rendeltetéssel, itthon vagy külföldön, mellékes; lényeg, hogy nagy, zsúfolt és zajos legyen, valamint rengeteg ember koptassa benne a cipõje talpát dolgára sietve nagyon. Úgy vélekedtem, hogy az a ... |
Tovbb... |
Két keréken Ausztriába.Néhány napra egy csodálatos kirándulás kedvéért teljesen eltûntem, így most receptek helyet néhány pillanatot szeretnék képekben megosztani minden kedves látogatómmal. Akik ismernek azok tudják, hogy imádom (igen, nem túlzás) Ausztriát, a csodálatosan szép tiszta, és takaros falvacskáival, a csodálatosan szép tájaival, és a barátságos ... |
Tovbb... |
A fûszerkirály birodalma
Jean-Marc Notelet francia sztárséf ebédjén jártunk. A hazájában fûszerkirálynak nevezett séf "birodalma", azaz kedvenc fûszereinek õshazája messze túlmutat Európa határain: nagyrészt Kelet-Ázsiából, Afrikából vagy az Indonéz szigetvilágból származnak. Nemrégiben hazánkba is ellátogatott, hogy az ... |
Tovbb... |
Légli borvacsora képekbenIstenhozottpohár: Légli Pezsgõ Libamáj mousse Blanc 2011 ... |
Tovbb... |
Mindennek végeAzt hittem jó lesz a mai nap. Hogy szépen leérettségizem, délután megkapom a bizonyítványt, hazajövök, és eldicsekszem a jó eredményekkel. Ebbõl mindössze egy dolog teljesült: leérettségiztem. Az 5 órai eredményhirdetés fél 8-kor kezdõdött (én már 4-re ott voltam). ... |
Tovbb... |
Patkós Csárda - szülinapozásHétvégén ünnepeltük papám szülinapját. Megbeszéltük elõre, hogy most nem otthon tartjuk, hanem étterembe megyünk el. A választás végül a Patkós Csárdára esett, mert ott már jót ettünk régebben. A csárda Tiszafüred után, a 33-as fõúton található. A pusztai csárdák kialakulása a XVIII. században ... |
Tovbb... |
Színpompás nyár örömfõzésNyáron kifejezetten szeretem a piaci forgatagot, hemzsegnek a finomabbnál finomabb zöldségek és gyümölcsök, igazán könnyû megtalálni mindenkinek a számára kedves alapanyagokat. Amikor az örömfõzéseink tematikáján dolgoztunk azt találtuk ki, hogy minden óra tartalmát az aktuális ... |
Tovbb... |
OTP Gourmet Fesztivál 2012 MY BEST OF LIST:-)Már egy hete, hogy az idei, egyik legnívósabb gasztrofesztivál lezárult, de csak most jutok oda, hogy billentyûzetet ragadjak. Sok helyen, nagyon frappáns kis beszámolók közül csemegézhettek, ezért most egy más irányból közelítem meg a témát. Az én LEGLEGLEG listámat olvasgatjátok most! Egy kis kedvcsináló a ... |
Tovbb... |
Ajándékot kaptam! :)Képzeljétek, tegnap Bea, a Dizájnmenza blog szerzõje házhoz hozta az ajándékunkat, amit a játékán nyertem :) Na jó, nem keveset bénáztam, de nem adtam fel, és végül nyertem is! :) Tegnap pedig ide hozták hozzánk a finom omlós karamellás sütikét, amire rögtön ráraboltunk! Nagyon finom volt Bea, köszönjük még egyszer, és remélem ... |
Tovbb... |
Gasztrokalandozás a Múzeumok ÉjszakájánFegyelmezett és másokra tekintettel levõ emberként bizonyos helyzetekben képes vagyok teljesen félretenni a gasztronómiai iránti rajongásomat. Akkor is, amikor a családdal összehajolunk a Múzeumok Éjszakája program fölött és megtervezzük a menetrendet. Tényleg nem verem az asztalt, hogy irány a Vendéglátóipari Múzeum, hiszen ma is ... |
Tovbb... |
Bambara HotelDobozolok. Már hetek óta. Káosz itt... és káosz ott. Ilyenkor csak egy megoldás van: meg kell szökni néhány napra! Így kerültünk a felsõtárkányi Bambara Hotelbe, ahol néhány igazán kellemes napot töltöttünk. ... |
Tovbb... |