Hortobágyi deluxe szendvics - a forró zsír dicsérete
sponsored links
Állítólag a pásztoroknak köszönhetjük ezt a változatot, de megnézném én azt a pásztort, aki a zsebében tarisznyájában tejfölt hordott. Mindenesetre származzon is bárhonnan, életem élménye volt ez a szalonnasütés.
A hétvégén Háni tesójának a fejébõl kipattant a zseniális ötlet: süssünk szalonnát! Én konkrétan gyerekkoromban sütöttem utoljára kábé, meg amúgy is a nyár leghosszabb éjszakának néztünk elébe a , úgyhogy rábólintottunk. Gyorsan összeszedtük magunkat a tóparton, és rohantunk tüzet rakni, hogy kellõ parazsat nyerjünk, mielõtt a gyerekek állva elalszanak a tûz mellett. Mama (a kedves) meglepetten észlelte a tûzgyújtást, és kijött megkérdezni, hogy jól hallotta e a skacoktól, hogy szalonnát kérünk. 13 éve vagyok a család tagja, még soha nem voltam jelen egyetlen szalonnasütésen sem, így meglepõdtem, amikor Mama elõugrott egy oldal szalonnával, amiben semmi hús nem volt, csak és kizárólag zsír, de az nem kis mennyiségben.
Az én emlékeim szerint a szalonnasütésnek külön koreográfiája van, A nyársra mindenféle klassz holmik kerülnek, a szalonna csak arra kell, hogy szép csillogást adjon a zöldségeknek, a hagymának, a kolbásznak, vagy egyéb nyársra valóknak. Szinek, a formák és a sorrend változtatásával, vagy az arányokkal lehet igen tetszetõs nyársakat szurkálni, fûzni. Amibõl konkrétan ...