Izakaya ebéd a Makifoodnál
sponsored links
A Világbüfé Fesztivál keretében múlt csütörtökön lezajlott az Izakaya ebéd iskolánkban. Már dél elõtt minden vendég jelen volt. Két asztalnál összesen tizenhárman ültünk, Maki mellett pedig három kukta serénykedett a hatalmas nappali-konyha-étkezõ látványkonyhájában. A kinti 35-40C-os melegbõl kellemes, 25C-os hûvös tetõtéri lakáskonyhába érkezõ vendégeket hideg szilvaszörppel és behûtött pörkölt gabonateával kínálta Maki, aki elmondta, hogy a japánok leginkább ezt a teát fogyasztják nyáron hûsítõként.
Gombócok elõkészítése sütéshez
Tálalás
A menük felszolgálása közben Maki mesélt ezeknek az ételeknek a hagyományos japán fogyasztási módjáról. A japánok nem isznak sokat, de közben apró fogások, sörkorcsolyák kerülnek az asztalokra (pl.: tofu, sushi, sashimi - nyers hal -, algák, tészta ételek, pankoba - speciális zsemlemorzsába - panírozott zöldség, hús és tengergyümölcse, meleg egytálételek), melybõl az ...