Navigáció
FÔoldal
KategĂłriĂĄk
2014 Ăsszes
2013 Ăsszes
2012 Ăsszes
2011 Ăsszes
2010 Ăsszes
Linkcsere
Ăj blog ajĂĄnlĂĄsa
Levesek
sponsored links
MarokkĂłi vöröslencse levesNagyon szeretjĂŒk a vöröslencsét is meg a lencsét is, gyakori vendég az asztalon. Ez a marokkĂłi fĂ»szeres leves is mindenkinek bejött, biztos fogom még készĂteni, recept innen, mert a fĂ»szeres ételeket kedveljĂŒk nagyon. Nekem ugyan nincs ilyen slow cooker-em, mint az eredeti receptben, simĂĄn fazékban fĂ”ztem, lassĂș tĂ»zön, Ăgyis ... |
Tovább... |
PĂ©nteki gyors: mĂĄngoldleves
Nem ĂĄllĂtom, hogy mĂĄngoldnagyhatalom lettĂŒnk, de összehasonlĂtva az elĂ”zĂ” évekkel, igazĂĄn lĂĄtvĂĄnyos, kézbe foghatĂł és elfogyaszthatĂł a vĂĄltozĂĄs. Ami Ășgy is összefoglalhatĂł röviden, hogy eddig nem volt, most viszont behozza a lemaradĂĄst. A kiskert mostani ĂĄllapotĂĄban leginkĂĄbb a mĂĄngoldleveleket ontja, jĂł, nem feledkezem meg a salĂĄtĂĄrĂłl, ĂșjhagymĂĄrĂłl ... |
Tovább... |
TEJSZĂNES TĂRKONYOS CĂKLAKRĂMLEVESNagyon szeretjĂŒk ezeket a könnyed, selymes krémleveseket, Ăgy egy Ășjabb taggal bĂ”vĂŒlt a krémleves-repertoĂĄrom. Ha mĂĄr volt lila szĂnĂ» Lilalé, akkor miért ne lehetne bĂborszĂnĂ» Céklalé is... A cékla egyébként is nagyon egészséges zöldség. TejszĂnnel és tĂĄrkonnyal finom összhangot alkotott. ElsĂ” pillantĂĄsra gyĂŒmölcskrémlevesnek ... |
Tovább... |
"Ăjleves" grĂzgaluskĂĄval...attĂłl Ășj, hogy csupa "ĂșjbĂłl" készĂŒl. Ăj a répa, Ășj a krumpli, Ășj a karalĂĄbé, Ășj a borsĂł, Ășj a petrezselyem, Ășj a zeller, folytassam? Amikor én még kislĂĄny voltam...nem volt mirelit (legalĂĄbb is nĂĄlunk), nem volt télen paradicsom, sĂ”t még zöldséges sem volt (legalĂĄbb is vidéken), de volt kert, ahol nem csak fĂ» nĂ”tt, hanem volt veteményes és oda amint az idĂ” ... |
Tovább... |
Lucskos kĂĄposztaleves szintĂ©n Ășj kĂĄposztĂĄbĂłlNem tudok betelni az Ășj kĂĄposztĂĄval. Se a lucskos kĂĄposztĂĄval. Tegnap ezt most levesként fĂ”ztem, berĂĄntĂĄs kérdése, sĂ»rĂ»bbre vagy hĂgabbra rĂĄntjuk, fĂ”zelékesebb vagy levesesebb az ĂĄllaga, mindkettĂ” esetében egytĂĄlnak is tökéletesen megfelelĂ”, a benne fĂ”tt sokmindentĂ”l. Télen a sertéscomb vagy ... |
Tovább... |
Kapros csĂrkeleves / Pileca corba sa mirodjijom |
Tovább... |
CHILIS ZĂLDBABKRĂMLEVESA zöldbabbal megmondom Ă”szintén elég felemĂĄs a viszonyunk. A szĂne tetszik, mert frissességet ĂĄraszt, az Ăze viszont nem. Ăgyhogy eddig a mellĂ”zött zöldségek között szerepelt. Most viszont készĂŒlt belĂ”le egy olyan fenséges krémleves, amivel mĂĄr nem csak a szĂne megnyerĂ” ... |
Tovább... |
Sopa de elote- kukorica krĂ©mleves50dkg morzsolt kukorica 20dkg burgonya 1l tyĂșkhĂșs alaplé ... |
Tovább... |
Kerti paradicsomleves |
Tovább... |
MĂ©ly tĂĄnyĂ©rnyi boldogsĂĄg, vagyis citrusos bableves kĂłkusztejjelMaradunk a citrusféléknél, mint ĂzesĂtĂ”knél!
A mai levesben a narancsé a fĂ”szerep, amitĂ”l nagyon pikĂĄs lesz a levesĂŒnk, szintén egy gyors, a meleg napokon sem nehéz bableves következik, ami vörösbab konzervbĂ”l készĂŒl, hidegen, melegen is fogyaszthatĂł és krémes, finomsĂĄg lesz ... |
Tovább... |
Paleolit napi menĂŒ 221. napSok szempontbĂłl szerencsésnek érzem magam. Éltem nehéz idĂ”ket, belĂĄthatatlan mélységeket és szédĂtĂ” magassĂĄgokat. Valami minden perspektĂvĂĄban velem volt, a hitem.és a környezetemben lévĂ” emberek, a barĂĄtaim. LezĂĄrult egy nehéz idĂ”szak, most is a szerencsés véletlenek segĂtségével. Haladok afelé, amit megĂĄlmodtam. HĂĄlĂĄval és köszönettel tartozom minden ... |
Tovább... |
A nyĂĄr legjobb levese Ă©s mellĂ© a sĂłs tejfölös lapĂtottA gyĂŒmölcsleveseken kĂvĂŒl szerintem ez a nyĂĄr legfinomabb, legkellemesebb, legkönnyĂ»bb, legegyszerĂ»bb levese. Hidegen, melegen egyarĂĄnt jĂł. Természetesen Dédimama receptje. Mellé bĂĄrmit lehet készĂteni, de legjobb valami sĂłs kelt tésztĂĄval vagy ... |
Tovább... |
Halleves Ă©deskömĂ©nnyel a Tarka BĂĄrkĂĄn...A Tarka BĂĄrka lĂĄnyai a mĂșltkoriban megkerestek azzal az ötlettel, nem lenne-e kedvem beszĂĄllni blogjuk, a vilĂĄg hallevesei cĂmszĂł alĂĄ, valamilyen osztrĂĄk hagyomĂĄnyos hallevessel. Persze, rögtön igent mondtam, köszönve a lehetöséget, nem tudvĂĄn még, milyen nagy fĂĄba vĂĄgtam a fejszém. NĂĄlunk a hal gyakran elöfordul, és Ăgy aztĂĄn nem ... |
Tovább... |
SoksajtkrĂ©mleves gyĂŒmölcscsatnis raviolival, sonkachips-szel, karamellizĂĄlt hagymĂĄval - A Szega foods receptversenyreMĂĄr régĂłta Ăgértem Nektek a soksajtos-csatnis melegszendvics levesesĂtését sok sajttal, sonkĂĄval, gyĂŒmölcscsatnival, balzsamecettel és olĂvaolajjal! HĂĄt a Szega foods versenykiĂrĂĄsĂĄrĂłl azonnal ez a leves jutott eszembe! Szendvics folyékony ĂĄllagban: itt Soksajtkrémleves gyĂŒmölcscsatnis raviolival, sonkachips-szel, karamellizĂĄlt hagymĂĄval ... |
Tovább... |
Rebarbaraleves - OVCS 2_döntĂ”Egy gyors leves, aminek valĂłban akkor örĂŒlnénk igazĂĄn, ha kint nem csorogna folyamatosan az esĂ”. No, de hĂĄtha a vendégeim hoznak kis napsĂŒtést magukkal (elvinni pedig nem is fogjĂĄk magukkal, ugye?) HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább... |
Egy könnyû kis leves |
Tovább... |
Citromos zöldborsĂłlevesA mentĂĄs és a zsenge zöldborsĂłleves utĂĄn, itt van a tejfölös, citromos variĂĄciĂł. Ez is mesefinom. ElkészĂtése megegyezik a natĂșr vĂĄltozattal, annyi kĂŒlönbséggel, hogy a fĂ”zés befejezése elĂ”tt belekevertem 50 g krémes joghurt és 50 g tejföl keverékét, ĂŒgyelve a hĂ”kiegyenlĂtésre (hogy a tejfölös keverék ki ne csapĂłdjon). TĂĄlalĂĄskor citrommal ... |
Tovább... |
A vilĂĄg hallevesei IV. – SĂĄfrĂĄnyos lazacpörkölt Ășj-zĂ©landi zöld kagylĂłval – SvĂ©dorszĂĄgElĂ”re is elnézést kérek, tudom, hogy elfogult, sokszor tĂșlsĂĄgosan Ă”szinte, szemét alak vagyok, de nem tudom nem leĂrni, hogy a mai bejegyzés kĂŒlönös jelentĂ”séggel bĂr, ugyanis egy szĂĄmomra nagyon kedves blogger 2008-ban szĂŒletett ĂrĂĄsĂĄt tartogatom a fedélzeten. FogadjĂĄtok szeretettel, és böngésszétek … |
Tovább... |
Hideg eper-rabarbara krĂ©mlevesMég mindig eper-rebarbara bĂ»völet uralkodik a konyhĂĄban. Nincs mese, idén prĂłbĂĄltam ki elĂ”ször ezt a pĂĄrost és minél többféleképpen szeretném elkészĂteni. Sajnos most nincs épp a legmelegebb, de képzeljĂŒk csak el mennyire hĂ»sĂtĂ” tud lenni a nyĂĄri forrĂłsĂĄgban egy jéghideg gyĂŒmölcs leves:) Azt hiszem holnaptĂłl mĂĄr javul is az idĂ”, Ășgyhogy lehet is ... |
Tovább... |
PĂłrĂ©hagymĂĄs vöröslencse levesIllatos pĂłréhagymĂĄval gazdagĂtott krémes vöröslencse ... |
Tovább... |
nincs cĂmSĂŒlt - zöldség krémleves Eljött a nyĂĄr, bĂĄr erre mifelénk leginkĂĄbb az esĂ”s arcĂĄt mutatja. Mégis nyĂĄrias a hangulat a konyhĂĄban is és az ĂșjdonsĂĄgok gyakran elĂ”fordulnak. Egy érdekes levessel prĂłbĂĄlkoztam, ami meghozta a vĂĄrt eredményt: Ășj, furcsa, érdekez ... |
Tovább... |
ZöldsĂ©gleves, fĂ»szeres, vajas grĂzgaluskĂĄvalAz az igazsĂĄg, hogy alapjĂĄraton nem rajongok a pĂĄrolt, fĂ”tt zöldségekért, de levesben jĂł fĂ»szeresen szĂvesen megeszem. Kivétel a hĂșsleves zöldség, azt akkor sem?. Nem vagyok jĂłban a sĂĄrgarépĂĄval, csak nyersen szeretem ropogtatni. Igen-igen ezek utĂĄn jogos a kérdés mit keres a menĂŒsorban a zöldségleves. Nos, fĂ»szerrel és egy kis kolbĂĄsszal, galuskĂĄval spékelve észre sem ... |
Tovább... |
FĂ”zött szamĂłcakrĂ©mleves, hĂ©tköznapi nevĂ©n eperkrĂ©mlevesNem, nem beszélek félre. Szinte mindenki epernek nevezi a szamĂłcĂĄt. Én is, kĂŒlönben nem értik az emberek mit zagyvĂĄlok összevissza. Pedig a szamĂłca tévesen eper. ValĂłjĂĄban epernek azt a gyĂŒmölcsöt kellene nevezni, ami a fĂĄn terem. Ez lehet fekete és fehér szĂnĂ». És a fekete eper, nem szeder, az mĂĄr megint egy mĂĄsik ĂŒgy. Az eper, akarom mondani a szamĂłca, nem csak az, ami az erdĂ”ben terem ... |
Tovább... |
Krumplileves pestĂłvalBazsalikom pesto: konyhai robotgépben összevagdaljuk és elkeverjĂŒk a bazsalikom leveleket, valamilyen magot / fenyĂ”mag, mandula, mogyorĂł, diĂł, kesudiĂł / , kemény sajtot / grana padano, parmesan,/ , fokhagymĂĄt, sĂłt, borsot és olĂvaolajat.
|
Tovább... |
szardellĂĄval ĂzesĂtett spenĂłt- Ă©s zellerkrĂ©mlevesĂszintén megmondom, egy hĂłnap vajas kenyér – TĂșrĂł Rudi kĂșra utĂĄn nagyon féltem attĂłl, hogy A Gyerek nem fog egyik naprĂłl a mĂĄsikra visszatérni a régi kerékvĂĄgĂĄsba, és nem fogja tĂĄrt karokkal fogadni az idényzöldségekkel teletĂ»zdelt ebédeinket/vacsorĂĄinkat. (Nem mintha MagyarorszĂĄgon … |
Tovább... |
GombagombĂłc levesA mĂĄrciusi KifĂ”ztĂŒkben jelent meg SzamĂłca receptje, azĂłta mĂĄr többször is elkészĂtettem ezt a finom levest. A lényeg a gombagombĂłcon van, ami bĂĄrmely zöldségleves finom levesbetétje lehet. Az én levesem hasonlĂł, de nem pont ugyanolyan, hanem ilyen: ... |
Tovább... |
MENTĂS ZĂLDBORSĂS KRĂMLEVES KĂKUSZTEJJELHamarosan itt a nyĂĄr. Ahogy a hĂ”mérĂ” higanyszĂĄla elkezd rohamosabb tempĂłban felfelé kĂșszni, Ășgy kezdĂŒnk el alacsonyabb hĂ”fokĂș ételeket kĂvĂĄnni. Egy ilyen gyors, egyszerĂ», mutatĂłs és frissĂtĂ” levest azt hiszem Mindenki örömmel kanalaz. Az elkészĂtése roppant ... |
Tovább... |
NapsĂĄrga kukorica krĂ©mleves kukoricĂĄs tĂșrĂłgombĂłccal
MexikĂłi ihletésĂ» hétvégi menĂŒ részeként készĂtettem ezt a levest. Kifejezetten Ăzlett a gyerekeknek is , pedig nĂĄlunk a kölykök azok akik ritkĂĄbban vĂĄllalnak be Ășj Ăzeket (bĂĄr az én konyhĂĄmban szegények arra vannak kĂĄrhoztatva, hogy Ășjabb és Ășjabb összetevĂ”kkel és ételekkel ismerkedjenek meg) . Most azt mondtĂĄk, hogy a brokkolikrémleves és a ... |
Tovább... |
Epres-Ă”szibarackos levesTöbbször emlĂtettem mĂĄr, hogy kislĂĄnyom kedvenc gyĂŒmölcse az eper, Ăgy mostanĂĄban szinte mindig van otthon. Igyekszem is mindenféle Ășj finomsĂĄgot alkotni belĂ”le, azon felĂŒl, hogy csak Ășgy natĂșr esszĂŒk folyamatosan. Mai ebédĂŒnkhöz ezt a nagyon finom epres-Ă”szibarackos levest talĂĄltam ki. ... |
Tovább... |
SpĂĄrgakrĂ©mleves500 gr fehér spĂĄrga 2 ek vaj 5 dl hĂșsleveslé 2 dl tejszĂn ... |
Tovább... |
Tom Kha Gai (Thai kĂłkusztejes csirkeleves)Szerencsére nem kell Thaiföldre utazni, ha ezt a levest meg szeretnénk kĂłstolni, bĂĄr azt hiszem azért a legautentikusabb az, ami ott, az utcai kifĂ”zdékben készĂtenek. Ez az egyik legnagyszerĂ»bb, leggazdagabb ĂzvilĂĄgĂș leves, amit valaha is kĂłstoltam, annak ellenére, hogy meglehetĂ”sen egyszerĂ» az elkészĂtése. A barĂĄtnĂ”m - aki jĂĄrt Thaiföldön - kĂnĂĄlt meg ... |
Tovább... |
ĂdeskömĂ©nygumĂł krĂ©mleves szaibling galuskĂĄval Ă©s ĂĄfonyaecettelIdei egyik kedvenc pĂĄrosĂtĂĄsom az édeskömény és az ĂĄfonya, azaz pontosabban az édesköménygumĂł és az ĂĄfonyaecet. UtĂłbbit azért is fontos kiemelni, mert az ĂĄfonya önmagĂĄban szerintem tĂșlsĂĄgosan "laposan" édes, az ĂĄfonyaecetben viszont a savnak köszönhetĂ”en sokkal szebben érvényesĂŒl az ĂĄfonya zamata. PĂĄr hete pĂŒréként készĂtettem el az édesköménygumĂłt ill. néhĂĄny csĂkot ... |
Tovább... |
Kapros lazacleves spĂĄrgĂĄval
MostanĂĄban részben arrĂłl szĂłlnak a bejegyzések, hogy szĂŒletik meg egy-egy recept. HĂĄt, Ăme: a kapros lazaclevest korĂĄbban egy étlapon lĂĄttam, de végĂŒl nem azt rendeltem, ezért idĂ”nként eszembe jutott, vajon mivel készĂŒlt. Most pedig, a spĂĄrgaszezon közepén (amit imĂĄdok), az elmĂșlt egy-mĂĄsfél hĂłnapban mĂĄr mindenféleképpen készĂtettem spĂĄrgĂĄt, ahogy ... |
Tovább... |
A krémlevesek csodålatossågåról |
Tovább... |
SĂĄrgabarack krĂ©mlevesMĂĄr nem sokat kell vĂĄrni, hogy jöjjön a sĂĄrgabarack. Ez még tavalyi recept, amikor is nagyon sok és finom barackot lehetett kapni. KivĂĄncsi vagyok, hogy idén milyen lesz a termés. |
Tovább... |
ANGOL SAJTLEVESNagyon szeretjĂŒk a sajtleveseket, több variĂĄciĂłban is el szoktam készĂteni. Tartalmaz a blogom mĂĄr egy sajtos krémlevest, az sokkal sĂ»rĂ»bb. A mai sajtlevesem kĂŒlönlegessége viszont, hogy zöldségeket is tartalmaz: sĂĄrgarépĂĄt és petrezselymet, melyek nem dominĂĄlnak benne tĂșl erĂ”sen, mégis elég jĂłl lehet érezni az ĂzĂŒket. Érdekes, de nagyon ... |
Tovább... |