A krémlevesek csodálatosságáról

2012-05-25

sponsored links


Avagy hogyan fõzzünk tökéletes krémlevest.

Itten most egy világmegmentõ - de legalábbis ebéd megmentõ - csodás kis találmányról lészen szó. A krémlevesekrõl. Mert ugye krémlevest mindenbõl lehet készíteni. Vannak a finom, fõzés nélküli dolgok, jórészt gyümölcsbõl. Ezek azonban nálam inkább a trumix kategóriába kívánkoznak, így most maradjunk a sós ízeknél.
A krémlevesben az a jó, hogy az ember csillogtathatja vele tehetségét. Kombinálhatja az ízeket, illatokat, fûszereket. És közben elég nehéz elrontani. Szerencsére.

Kezdetben volt nálunk a répa krémleves. Olyan franciásan, természetesen fehérborral. Imádtam. Aztán bejött az életünkbe és minden második étterem étlapjára a brokkolikrémleves. Naná, hogy szeletelt mandulával megszórva. Lehetõleg jó lisztesen és hígan. Mondjuk otthon nem errõl szólt a történet, hanem tejszínrõl és esetleg lazackockákról.

Mostanában meg az egész kezdõdik tavasszal a medvehagymával, aztán jön a spárga és így tovább egészen a sütõtökig. Mondom én, hogy mindenbõl lehet krémlevest csinálni. Egyetlen dolgot nem lehet: megvenni a bolti ...

Folytats a blogon ... agifoz.blogspot.com/2012/05/kremleves...

sponsored links

Keres?s