Lucskos káposztaleves szintén új káposztából
sponsored links
Nem tudok betelni az új káposztával. Se a lucskos káposztával.
Tegnap ezt most levesként fõztem, berántás kérdése, sûrûbbre vagy hígabbra rántjuk, fõzelékesebb vagy levesesebb az állaga, mindkettõ esetében egytálnak is tökéletesen megfelelõ, a benne fõtt sokmindentõl. Télen a sertéscomb vagy oldalas darabok mellett még füstölt hússal is érdemes készíteni, csodás ízkavalkád kerekedik.
Nyáron elég egy kis füstölt lé is hozzá, de el is hagyható.
1 fej új káposzta, kétujjnyi csíkokra szeletelve
1 l füstölt csülök fõzõleve, ami a fagyasztóban várt a sorára
1/2 kg sertés comb, kockára darabolva
1 db velõscsont
1 db kacsanyak, kettõbe vágva
1 db kacsamáj
1 db kacsazúza, kis darabokra kockázva
2 db fõzõhagyma ...