Navigáció
FÔoldal
KategĂłriĂĄk
2014 Ăsszes
2013 Ăsszes
2012 Ăsszes
2011 Ăsszes
2010 Ăsszes
Linkcsere
Ăj blog ajĂĄnlĂĄsa
gasztroblogok.hu
sponsored links
SĂĄrgarĂ©pĂĄs burgonyapĂŒrĂ©, pĂĄrolt csirkecombMa a pĂĄrom miatt lett kissé diétĂĄs az ebéd. |
Tovább a blogra ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo... |
Muffinok - avagy mivel rukkolj elĂ” ha vĂĄratlanul betoppan az anyĂłsVannak pillanatok, mikor nem vĂĄrt lĂĄtogatĂł jelenik meg. Ăme pĂĄr muffin variĂĄciĂł ezekre a pillanatokra. Alap recept: |
Tovább a blogra ... pisztacia.blog.hu/2011/10/05/muffinok... |
Ăs a sorsolĂĄs...ElĂ”ször is szeretném megköszönni, hogy kĂŒldtetek nekem rajzokat, remélem ti is jĂłt szĂłrakoztatok közben :) Fent a sajĂĄt rajzocskĂĄm lĂĄthatĂł, ami facebookrĂłl mĂĄr ismerĂ”s lehet. Be kell vallanom, hogy nagyon örĂŒltem minden egyes nevezésnek, Ășgyhogy attĂłl fĂŒggetlenĂŒl, hogy végĂŒl kit hozott ki a randomgenerĂĄtor gyĂ”ztesnek, szeretném, ha mindenki Ărna nekem egy ... |
Tovább a blogra ... kellegyrecept.blogspot.com/2011/10/es... |
RĂĄntott zöld paradicsomBundĂĄzott zöld paradicsomot ilyenkor, Ă”sszel szoktam készĂteni. A gyermekek nem nagyon szeretik de mi az öregek szĂvesen megesszĂŒk. KĂŒlönösen, ha sĂŒtés utĂĄn a széleit egy kis reszelt sajtba forgatom. HozzĂĄvalĂłk: zöld paradicsom, liszt, tojĂĄs, zsemlemorzsa, sajt, sĂł, bors, olaj a ... |
Tovább a blogra ... juciakonyhafonok.blogspot.com/2011/10... |
Gyors ebĂ©d kĂłrhĂĄzlĂĄtogatĂłs dĂ©lelĂ”ttre2tejmentes laktĂłzmentes szĂłjamentes gluténmentes tojĂĄsmentes HozzĂĄvalĂłk:csirkemell
|
Tovább a blogra ... mitegyek.blog.hu/2011/10/05/gyors_ebe... |
A paradicsom illata
SokĂĄig nem tudjuk meg, hovĂĄ tĂ»nt a durva férj, csak azt lĂĄtjuk, hogy az asszony vĂgan ĂŒzemelteti bĂŒféjét, ahol sok fogy a szaftos hamburgerbĂ”l s a zöld paradicsombĂłl. Az 1991-es film - bĂĄr gazdag tragikus fordulatokban - alapvetĂ”en vĂgjĂĄték, két OszkĂĄrra jelölték. A ... |
Tovább a blogra ... buvosszakacs.blog.hu/2011/10/05/a_par... |
ZserbĂłs csigaA frankĂł kakaĂłs csiga sikerén felbuzdulva ĂĄlmodtam meg ezt a zserbĂłcsigĂĄt. SzĂł szerint megĂĄlmodtam, van ilyen, nem elĂ”ször mĂĄr. Ezzel a klasszikus zserbĂł, a zserbĂłnutella és a zserbĂłgolyĂł utĂĄn egy Ășjabb zserbĂłs recepttel gazdagĂtanĂĄm a virtuĂĄlis vilĂĄgot. ZserbĂł forever! HozzĂĄvalĂłk kb 11 db kicsi csigĂĄhoz: ... |
Tovább a blogra ... www.csakapuffin.hu/2011/10/zserbos-cs... |
GombafasĂrtKorĂĄbban többször is Ărtam, hogy a szĂ»k rokonsĂĄgban inkĂĄbb a hagyomĂĄnyosabb fogĂĄsok jönnek be, Ăgy a vendégvĂĄrĂł ételeket nem nagyon tudom cifrĂĄzni. RĂĄadĂĄsul ki ezt, ki azt szeret, nehéz megtalĂĄlni, amit mindenki szĂvesen eszik. Azért persze prĂłbĂĄlkozni lehet, Ăgy a férjem idei szĂŒlinapi partijĂĄn a hagyomĂĄnyos, sertéshĂșsbĂłl készĂŒlt fasĂrt mellett falafel, sajtos puffancs és gombafasĂrt is készĂŒlt. Egyik hĂșsmentes gombĂłcot sem készĂtettem még korĂĄbban, Ăgy jöhetett a ... |
Tovább a blogra ... egycsipet.blogspot.com/2011/10/gombaf... |
Pineapple Polenta CakeA Queen of Tarts tegnap kĂłstolt Ășj Pineapple and Polenta Cake-jét (ananĂĄsz és kukoricadara torta) készĂtettem el, ... |
Tovább a blogra ... konyhatunder.blogspot.com/2011/10/pin... |
Cukkinis csirkeUgyan van még a tegnapi fĂ”zelékembĂ”l is, de mivel ma este nem fogok rĂĄérni fĂ”zni az egyéb jellegĂ» bokros teendĂ”im miatt, ezért elĂ”redolgoztam. A szokĂĄsos fél csirkemellet kiszedtem a fagyasztĂłbĂłl, és kiolvasztottam, majd kockĂĄkra vĂĄgtam. InnentĂ”l elég egyszerĂ», mert tulajdonképpen elkezdtem pörköltet fĂ”zni belĂ”le, csak amikor mĂĄr fĂ”tt egy ideje, akkor még hozzĂĄtettem egy kisebbfajta ... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Valsagkonyha/... |
OtellĂł szĂ”lĂ”s-marcipĂĄnos pralinĂ©SikerĂŒlt a mĂșltkor még elég szép adagot készĂteni az otellĂł szĂ”lĂ”bĂ”l készĂŒlt gyĂŒmölcspĂŒrébĂ”l, Ăgy mindenképpen ki akartam prĂłbĂĄlni valami mĂĄs ĂzkombinĂĄciĂłban is. Adta magĂĄt, hogy marcipĂĄnnal pĂĄrosĂtsam, de most igazĂĄn kĂŒlönleges marcipĂĄn kerĂŒlt a pĂŒréhez: mézbĂ”l és mandulĂĄbĂłl ĂĄllĂł biomarcipĂĄn. HozzĂĄvalĂłk 15 darabhoz: ... |
Tovább a blogra ... pralineparadicsom.blogspot.com/2011/1... |
TĂșrĂłs szĂĄzszorszĂ©pekAzt hiszem, ez a legjobb tölteléke ennek a formĂĄzĂĄsnak. A puha, tĂșrĂłval töltött kalĂĄcsszirmokat még melegen letépegetni, mindegyik egy falat, azutĂĄn ottmarad a közepe, ami a legtĂșrĂłsabb, mindemellé egy nagy bögre hideg tej, komfort. BĂĄr a Nagy KakaĂłscsiga PĂĄrt lelkes tagjai elĂ”ször nyafogtak, de meg se hallottam, azutĂĄn meg hĂzelegtek, hogy legyen megint holnap is. LustasĂĄg fél egészség, megint bukta alaptészta, 12-15 darabhoz: ... |
Tovább a blogra ... piszke.blogspot.com/2011/10/turos-sza... |
Magyar-francia koprodukciĂł 2.Francia, mert az ötletet/ihletet ezĂșttal (is) Pierre Hermé egyik varĂĄzslatos, leveles tésztĂĄs költeménye szolgĂĄltatta, jelesĂŒl ez a kis szolĂdnak semmi esetre sem nevezhetĂ” mogyorĂłpralinés remek itt. Magyar, mert master mix hĂĄnyban szenvedve, a leveles tésztĂĄt cukorment/diab karamellĂĄval, diĂłval szĂłrt-kenegetett réteslap vĂĄltotta fel és persze a töltelék sem Ășszta meg vĂĄltoztatĂĄs nélkĂŒl. MielĂ”tt a részletekbe bonyolĂłdnék, ... |
Tovább a blogra ... anempiskota.blogspot.com/2011/10/magy... |
OmlĂłs svĂ©d rozsos kekszA pizzatészta kedvéért megbontott rozsliszttel kezdeni kell valamit, Ășgyhogy vadĂĄszom a jĂł rozsos recepteket. Érdekes mĂłdon kenyérsĂŒtésen kĂvĂŒl nem sok egyéb felhasznĂĄlĂĄsi mĂłdja ismert, pedig eddigi tapasztalataim alapjĂĄn kellemes ĂzĂ» gabona. Ez a keksz nemcsak a rozs miatt tetszett meg, hanem a krémsajttartalma miatt is, tudtam, hogy garantĂĄltan omlĂłs lesz az eredmény (elég csak a szintén krémsajtos rugelach-ra gondolnunk referenciĂĄnak). Hogy valĂłban svéd-e, azt nem tudom, tény, hogy a ... |
Tovább a blogra ... kicsivu.hu/archives/2011/10/05/Omlos_... |
CĂ©klĂĄs-mĂĄkos gnocchiÉvekkel ezelĂ”tt szerepelt mĂĄr a blogon céklĂĄs gnocchi, most Ășj formĂĄban, mĂĄkkal szĂłrva készĂtettem, és egy kis ricotta is kerĂŒlt a tésztĂĄjĂĄba, hogy finom lĂĄgy legyen. A hétvégén ettem OlaszorszĂĄgban és annyira tetszett a cékla és a mĂĄk pĂĄrosĂtĂĄsa, hogy rögtön elkészĂtettem ahogy hazaérkeztĂŒnk. Nagyon mennek egymĂĄshoz. TalĂĄn egy dolgot mĂłdosĂtanék: a képen lĂĄthatĂł gnocchik csak késsel lettek vĂĄgva ... |
Tovább a blogra ... fozzunkolaszul.blogspot.com/2011/10/c... |
Yamamori Oriental Cafe (Dublin)A Yamamori Noodles (71-72 South Great Georges Street, D2) és a Yamamori Sushi (38-39 Lower Ormond Quay, D1) utĂĄn ... |
Tovább a blogra ... konyhatunder.blogspot.com/2011/10/yam... |
Vörösboros-csokolĂĄdĂ©s pohĂĄrkrĂ©mÉvekkel ezelĂ”tt kĂłstoltam a burgundi csokolĂĄdé tortĂĄt... AzĂłta meggyĂ”zĂ”désem, hogy a vörösbor és étcsokolĂĄdé, az egyik legjobb pĂĄrosĂtĂĄs! Nagyon finom desszert, csokolĂĄdé imĂĄdĂłknak kötelezĂ” kiprĂłbĂĄlni! Ha vendégeket vĂĄrunk is jĂł vĂĄlasztĂĄs lehet, hisz elĂ”zĂ” nap elkészĂthetjĂŒk, tĂĄlalĂĄskor csak ... |
Tovább a blogra ... mezesotthon.blogspot.com/2011/10/voro... |
Ham and eggsPersze hiĂĄnyozni fog a jĂł idĂ”, a napsĂŒtés, a kellemes kinti hĂ”mérséklet, ami ma még van. A szép zöld kert, a kiĂŒlés egy kicsit napozni vagy olvasgatni egy ĂĄrnyas fa alatt. Enni a sok gyĂŒmölcsöt, zöldséget, fagyit, inni a jéghideg italokat. HĂĄt ennek vége jĂł pĂĄr ... |
Tovább a blogra ... zsanuaria.blogspot.com/2011/10/ham-an... |
RĂłzsakert - a budaörsi fĂĄk alattA fĂ”vĂĄroshoz közeli telepĂŒlések közĂŒl Budaörsön étkezĂŒnk leggyakrabban. Nem azért, mert itt gyakoriak az elképesztĂ” gasztronĂłmiai élvezetek, egyszerĂ»en közel van. Régebben elsĂ”sorban az Adler (illetve az erĂ”levese) vonzotta atyĂĄmat, KamillĂĄt és engem pedig nyĂĄron a Pizza 107 kicsiny kertje a fatĂŒzelésĂ» kemencével. Az Adler mĂĄra kikerĂŒlt a célpontok közĂŒl, a fĂ”Ăști pizzĂĄs pedig hosszabb idĂ”re bezĂĄrt, majd idén Ășj csapattal és erĂ”sen "magyaros" pizzĂĄkkal inkarnĂĄlĂłdott. A csĂșcsokat legalĂĄbb tĂĄvlatosan megcélzĂł hely tovĂĄbbra sincs a budaörsi magyar éttermek között, Ăgy [...] |
Tovább a blogra ... gasztrojazz.blogspot.com/2011/10/rozs... |
SĂĄrgarĂ©pĂĄs babfĂ”zelĂ©kNem tudom, ki hogy van vele, de én nagyon szeretek babot fejteni. Kikapcsol, közben lehet nézni az egyik kedvenc kanadai sorozatomat, a VĂĄratlan utazĂĄst, persze szigorĂșan angolul és felirat nélkĂŒl. Ezzel is készĂŒlök az oktĂłber 8-ĂĄn és 10-én esedékes angol nyelvvizsgĂĄmra. Drukkoljatok majd! HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább a blogra ... ilikekonyha.blogspot.com/2011/10/sarg... |
MĂĄngold krokettBĂĄr rettenetesen pocsék lett ez a gyorsan készĂtett kép, mégis megmutatom. A recept ugyanis nagyon jĂłl variĂĄlhatĂł, rĂĄadĂĄsul remek lehetĂ”ség maradék sĂŒlt vagy fĂ”tt hĂșs felhasznĂĄlĂĄsĂĄra. HasznĂĄlhatunk hozzĂĄ bĂĄrmilyen zöldséget, én most mĂĄngoldot vĂĄlasztottam, de lehet kelkĂĄposzta, spenĂłt, kĂnai kel, stb.... Pontos mennyiségeket nem is fogok Ărni, nem szoktam ugyanis méregetni. Ehhez a kroketthez a mĂĄngoldon kĂvĂŒl most nyers, fĂŒstölt ... |
Tovább a blogra ... limarapeksege.blogspot.com/2011/10/ma... |
ErdĂ©lyi Konyha, OktĂłberi lapszĂĄm - Hajnalka lapszemlĂ©jeTalĂĄn a vĂĄrakozĂĄs izgalma teszi, de minden hĂłnapban nagyon megörĂŒlök az Ășj lapszĂĄmnak, és valahogy mindegyik jobban tetszik az elĂ”zĂ”nél. Az oktĂłberi Erdélyi Konyha nagyon szép, és tartalmas lett. Egy szĂĄmomra nagyon kedves vezércikkel indult, amit Zsuzsiga Ărt. Ki tudja, talĂĄn az egykori szĂŒreti bĂĄlokra emlékeztet? :-) EdĂłka gazdasĂĄgos (és igen guszta) krumplis ételeket kĂnĂĄl, de de pĂĄr lappal odébb az ... |
Tovább a blogra ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/... |
FĂŒszeres pulykacomb zöldbabbalEz az étel is a hogy is lenne jĂł alapon készĂŒlt,na és mi van itthon. A pulykacombot elĂ”ször bĂ”rrel lefelé beleraktam a nagy kacsasĂŒtö tĂĄlamba, rĂĄ öntöttem 1 liter hĂșslevest, kerĂŒlt bele bazsalikom, paradicsom lé és bors. EzutĂĄn fedĂ” rĂĄ, és be a 180 fokos sĂŒtĂ”be. FélidĂ”be megfordĂtottam, bevagdostam és vissza a sĂŒtĂ”be. Amikor mĂĄr majdnem puha volt hozzĂĄadtam a zöldbabot és ... |
Tovább a blogra ... finomlesz.blogspot.com/2011/10/fuszer... |
Figyelem!HĂ»séges olvasĂłim bizonyĂĄra emlékeznek a tavaszi tojĂĄsmozaik tanfolyamra, amit ÉvĂĄval közösen bonyolĂtottunk: én adtam a mĂ»helyemet és némi rĂĄgcsĂĄlnivalĂłt, Ă” adta a tudĂĄsĂĄt, amibe most mĂĄr én is bele tudok kicsit folyni, hisz tavasszal én is megtanultam tojĂĄsmozaikot rakni. És ha nekĂŒnk megy, neked is sikerĂŒlni fog! Feltéve, hogy eljössz oktĂłberi tanfolyamunkra. LĂĄssuk akkor a részleteket: IdĂ”pont: 1. alkalom 2011 oktĂłber 12-én 17-20 ĂłrĂĄig ... |
Tovább a blogra ... fakanal.freeblog.hu/archives/2011/10/... |
A savanyĂș jĂłNagyobb pofont nem tudunk adni az étkezésnek, és nincs nagyobb szĂĄjba rĂșgĂĄsa az Ăzlésnek, és nincs céltalanabb dolog a magyar étrendben, mint savanyĂșt enni a rĂĄntott hĂșs mellé. Vagy bĂĄrmi mellé. Mégis imĂĄdjuk, szeretjĂŒk, keressĂŒk és készĂtjĂŒk, nagymamĂĄink kamrĂĄjĂĄba lesĂŒnk be a dunsztos ĂŒvegekért. Tavaly Ășgy ment el mellettĂŒnk az Ă”sz sajĂĄt savanyĂș nélkĂŒl, mint a huzat. Idén nem csak elĂ”relĂĄtĂłbb, de tervezĂ”sebb is voltam, két fĂĄzisra szedtem a dolgot: a kisebb ĂŒvegekbe mĂșlt héten éjjel töltöttem bele a jĂłsĂĄgot, ... |
Tovább a blogra ... gasztroszex.blog.hu/2011/10/05/a_sava... |
Rakott cukkĂnis penneA rakott cukkinirĂłl mĂĄr emlĂtettem, hogy a csalĂĄd kedvence. De azt talĂĄn még nem, hogy a gyerekek nem hajlandĂłak köretet enni hozzĂĄ. Kétségtelen, hogy van benne cukkini és paradicsom is rendesen, de azért elég tömény ez magĂĄban. LegalĂĄbbis szerintem. A mostani kapcsĂĄn aztĂĄn a férjemnek jött az az ötlete, hogy mi lenne, ha a maradékot egy kis pennével ennénk... És lĂ”n. A maradék rakott cukkinit egy serpenyĂ”ben melegĂtettem meg, némi vĂz hozzĂĄadĂĄsĂĄval, hogy mĂĄrtĂĄsosabb legyen, majd a frissen kifĂ”tt ... |
Tovább a blogra ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/10/05/rako... |
Corvin Ăvkönyv 2012Szeretnék bemutatni nektek egy Corvin kiadvĂĄnyt. Azonban elĂ”tte engedjétek meg nekem, hogy egy picit nosztalgiĂĄzzak. Még iskolĂĄba jĂĄrtam, amikor az édes demokrĂĄcia utĂĄn, nem bĂrtam betelni a nyomtatott sajtĂłval. Mindent megvettem, amit elértem, olyan mértékĂ» informĂĄciĂłéhségem volt, hogy abszolĂșt nyitott voltam. Elég sok minden érdekelt, imĂĄdtam a tudomĂĄnyos dolgokat, izgatott a spiritualizmus, teljesen lenyĂ»göztek a mĂtoszok és legendĂĄk ... |
Tovább a blogra ... eveskozben.blogspot.com/2011/10/corvi... |
FĂŒgĂ©s bonbonA fĂŒge még mindig nagyon tetszik, de inkĂĄbb még ismerkedés szinten ĂĄllunk, mert annyira nem is könnyĂ» beszerezni és nem is tĂșl gyakran eszĂŒnk. Sok oldalon lĂĄttam mĂĄr sĂłsan, legközelebb tényleg Ășgy szeretném megprĂłbĂĄlni, de most még mindig az édes variĂĄciĂłja vonz Ez a bonbon féleség egy kĂsérlet volt, ami sajnos nem lett szép, mert egy sima mĂ»anyag dobozban prĂłbĂĄlkoztam, hĂĄtha ki ... |
Tovább a blogra ... pinkcsoki.blogspot.com/2011/10/fuges-... |
BirsalmĂĄs-mĂĄkos papucsItt van egy Ășjabb idénygyĂŒmölcs, a birsalma. :) Nagyon szeretjĂŒk! Ăgy tegnap este készĂŒlt is sĂŒtemény belĂ”le. A tészta élesztĂ”s lett volna, de sajnos amikor mindent összekészĂtettem, lĂĄttam, hogy éppen nincsen élesztĂ” itthon. :( Ăgy helyette a mélyhĂ»tĂ”bĂ”l vettem ki tk. leveles tésztĂĄt (ennek a kivĂĄltĂĄsĂĄn dolgozom mĂĄr, vaj helyett kĂłkuszolaj szerepel a terveim között, még nem volt idĂ”m kĂsérletezni). SzĂłval amĂg kiolvadt a tészta, mĂĄkot darĂĄltam, majd kukoricatejjel és barna ... |
Tovább a blogra ... magdireceptek.blogspot.com/2011/10/bi... |
Az emlĂ”s kanĂĄllal tĂĄplĂĄlHogy muszĂĄj mindenkit megetetnĂŒnk, akit szeretĂŒnk, Ă”si eretedĂ» lelki szĂŒkségletĂŒnk. Hogy mindez szĂĄzszorosan érvényes ivadékainkra, az nem egyszerĂ» lelki igény, hanem a természet diktĂĄlta parancs, egyszerĂ»en muszĂĄj neki eleget tenni, bĂ”rĂŒnkön érezzĂŒk a feladat élet-halĂĄl jellegét. EmlĂ”s vagyok: sajĂĄt testembĂ”l kell tĂĄplĂĄlnom a kölyköm, ami sok szempontbĂłl nyilvĂĄn ... |
Tovább a blogra ... malackaraj.blog.hu/2011/10/05/az_emlo... |
SĂł-liszt gyurmaHa hétfĂ”, akkor könyvtĂĄr. TegnapelĂ”tt is voltunk, egy DVD mellett (Hogy mĂ»ködik....5.) egy sĂł-liszt gyurmĂĄs könyvet kölcsönöztĂŒnk ki. Olivér nagyon szeret gyurmĂĄzni, eddig is készĂtettem mĂĄr neki sĂł liszt gyurmĂĄt, de tudtam, hogy az a receptem nem az igazi. A kikölcsönzött könyvben volt 3 kĂŒlönféle sĂł-liszt gyurma recept. A könyvet PetĂ” Éva Ărta, SĂłgyurma a cĂme, és szĂvbĂ”l ... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Kreativkonyha... |
SĂŒtĂ”tök krĂ©mleves chilivel A hideg idĂ” közeledtével egyre gyakrabban készĂtek krémleveseket, én szeretem csak Ășgy bögrébĂ”l is kortyolgatni a forrĂł vitamindĂșs folyadékot. Ez is egy Ășjabb Ă”szi leves, Limara receptje alapjĂĄn kisebb-nagyobb vĂĄltoztatĂĄsokkal. IgazĂĄbĂłl keresgéltem a sĂŒtĂ”tök leves receptek között, és azért ezt vĂĄlasztottam, mert a zöldségek sĂŒtése miatt kap egy kis fĂŒstös Ăzt is a leves, amit szeretek, a fĂ»szerek pedig nagyon jĂłl illenek a ... |
Tovább a blogra ... tobbmintmartas.blogspot.com/2011/10/s... |
Ăszi mĂ©regtelenĂtĂ©s Ă©s FĂ”zĂ”tanfolyamNegyedik alkalommal, immĂĄr rendhagyĂł mĂłdon most Ă”sszel is megtartjuk a Közös "virtuĂĄlis" MéregtelenĂtĂ” lékĂșrĂĄt. A célja, hogy minél több személyt rĂĄébreszteni a tudatos étkezésre, életmĂłdra! Az életmĂłd vĂĄltĂĄs természetesen egy folyamat. A szervezet tisztĂtĂĄsa, méregtelenĂtése bizonyos rendszerességgel segĂti ezt a folyamatot, sĂ”t inkĂĄbb Ășgyis mondhatnĂĄm, hogy ... |
Tovább a blogra ... fittanyuka.blogspot.com/2011/10/oszi-... |
SzĂ”lĂ”s-mandulĂĄs pite (clafoutis)Hétvégén egy teljesen sima meggyes clafoutis sĂŒtését terveztem, aztĂĄn a végén ez a szĂ”lĂ”s-mandulĂĄs vĂĄltozat lett a végeredmény. ElĂ”ször azzal szembesĂŒltem, hogy bizony nincs itthon tejszĂn, utĂĄna pedig megĂĄllapĂtottam, hogy a hĂ»tĂ”ben vĂĄrakozĂł szĂ”lĂ” egy részét sĂŒrgĂ”sen fel kell hasznĂĄlni. Aki idegenkedik a szĂ”lĂ”magoktĂłl, annak javaslom, hogy vĂĄlasszon mĂĄs gyĂŒmölcsöt hozzĂĄ. Nekem kifejezetten Ăzlett, hogy a szĂ”lĂ”magok ropogĂłsra sĂŒltek a mandulĂĄval egyĂŒtt! HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább a blogra ... mezeselet.blogspot.com/2011/10/szolos... |
ZellerkrĂ©mlevesHihetetlenĂŒl egyszerĂ» leves, én nagyon szeretem. A zeller finoman szĂłlva is igen markĂĄns zöldség, ezért aztĂĄn ehhez a leveshez elengedhetetlen a zeller nagy fokĂș szeretete. Zellerkrémleves HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább a blogra ... mezeskalacskonyha.blogspot.com/2011/1... |
paradicsomos csirke sĂŒlt zöldsĂ©ggelHozzĂĄvalĂłk: 1 egész csibemell, szĂĄrnyas fĂ»szerkeverék, olaj, paradicsom, olasz fĂ»szerkeverék, mozzarella. A csibemellet felszeletelem és nagyon Ăłvatosan kilapĂtom, hogy a hĂșs ne sérĂŒljön. MegszĂłrom a szĂĄrnyas fĂ»szerkeverékkel és fél ĂłrĂĄt hagyom pihenni. Ezt követĂ”en forrĂł serpenyĂ”ben, kevés olajat hozzĂĄadva, hirtelen kisĂŒtöm, hogy egy kéreg képzĂ”djön a ... |
Tovább a blogra ... kimeloetelek.blogspot.com/2011/10/par... |