Corvin Évkönyv 2012

2011-10-05

sponsored links


Szeretnék bemutatni nektek egy Corvin kiadványt. Azonban elõtte engedjétek meg nekem, hogy egy picit nosztalgiázzak.

Még iskolába jártam, amikor az édes demokrácia után, nem bírtam betelni a nyomtatott sajtóval. Mindent megvettem, amit elértem, olyan mértékû információéhségem volt, hogy abszolút nyitott voltam. Elég sok minden érdekelt, imádtam a tudományos dolgokat, izgatott a spiritualizmus, teljesen lenyûgöztek a mítoszok és legendák (ezeknek rabjává váltam idõközben) és mindenáron ki akartam deríteni, léteznek-e földönkívüliek. Bármit megvettem, ami csillapíthatta az éhségemet, szép summákat költöttem ezekre a kiadványokra. Ezen felül két dolgot szerettem nagyon: rejtvényezni, és nevetni. Ezért az akkoriban menõ Fakutyát, a Morbidot és a Kretént rendszeresen megvásároltam. Megjegyzem, eme két utolsóért sok prûd ember nézett rám rosszallóan... én iszonyúan élveztem a szenya vicceket:-)) És ezt ma sem szégyellem!
Abban az idõben a nagyváradi sétálutcán, egy épületátjáróban sorakoztak, rogyásig megrakva az újságos standok. Itt vettem meg életem elsõ süteményes könyvét is (méregdrágán), sok lelki vívódás után.

Az egyik nap, megakadt a szemem egy Corvin rejtvényen. Az árus elmondta, hogy ez egy hazai kiadó, kicsi, de lelkes. Azonnal a szívemhez nõtt, magaménak éreztem. Édesanyámmal együtt rajongóivá váltunk, az volt a közös programunk, hogy esténként rejtvényeztünk. Akkoriban még álmomban sem mertem volna gondolni, hogy egyszer a kiadó munkatársa leszek.
Akkori barátosném, épp újságíró szakon végzett, és egyszer csak jött a hírrel, ha minden igaz, beindul egy magyar nyelvû, nõi magazin a Corvinnál, Vörös Rózsa néven! El lehet képzelni az a izgalmat..
A kiadvány beindult ugyan, de sajnos rövid életûnek tûnt... Kár. Akkoriban létezett egy Corvin magazin címû ...

Folytats a blogon ... eveskozben.blogspot.com/2011/10/corvi...

sponsored links

Keres?s