Mángold krokett

2011-10-05

sponsored links


Bár rettenetesen pocsék lett ez a gyorsan készített kép, mégis megmutatom. A recept ugyanis nagyon jól variálható, ráadásul remek lehetõség maradék sült vagy fõtt hús felhasználására.
Használhatunk hozzá bármilyen zöldséget, én most mángoldot választottam, de lehet kelkáposzta, spenót, kínai kel, stb....
Pontos mennyiségeket nem is fogok írni, nem szoktam ugyanis méregetni.
Ehhez a kroketthez a mángoldon kívül most nyers, füstölt sonkát választottam.
A mángoldot leforráztam, hideg vízzel leöblítettem, majd alaposan lecsepegtettem és apróra vágtam. Egy vastagabb szelet, kissé szárazabb kenyeret késes aprítóba tettem és morzsásra õröltem (helyette lehet áztatott zsemle vagy kenyér is). Egy darab sonkát is ledaráltam.
Tálba tettem a sonkát, az apróra vágott mángoldot, a kenyeret. Sóztam, borsoztam, ütöttem rá egy tojást és annyi ...

Folytats a blogon ... limarapeksege.blogspot.com/2011/10/ma...

sponsored links

Keres?s