Magyar-francia koprodukció 2.
sponsored links
Francia, mert az ötletet/ihletet ezúttal (is) Pierre Hermé egyik varázslatos, leveles tésztás költeménye szolgáltatta, jelesül ez a kis szolídnak semmi esetre sem nevezhetõ mogyorópralinés remek itt.
Magyar, mert master mix hányban szenvedve, a leveles tésztát cukorment/diab karamellával, dióval szórt-kenegetett réteslap váltotta fel és persze a töltelék sem úszta meg változtatás nélkül.
Mielõtt a részletekbe bonyolódnék, elárulom, ez most irtó finom lett. A réteslap, a dió ropogóssága és a cukrászkrém lágysága kiváló kontrasztot teremtett a textúrák tekintetében és az ízek is szépen összesimultak egymással, ezúttal nem hiányzott a harmónia (sem).
Ha változtatnék, csupán annyit, hogy a réteslapokat nem felejteném a sütõben. (Kicsit túlsütöttem õket, de ha ...