Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Gasztroblogger konferencia LondonbanEgyik kuktánk, Zizi részt vett egy gasztroblogger konferencián Londonban 2011 augusztusában. Igazából nem is egy, hanem Európa legnagyobb gasztroblogger konferenciáján, a Food Blogger Connect-en. Õt faggattuk az élményeirõl, tapasztalatairól. MF: Honnan, hogyan jött az ötlet, hogy elmenj erre a konferenciára? Z: Ebben az évben rendezték meg harmadjára ezt a konferenciát. Már tavaly is gondolkodtam rajta, hogy elmegyek, csak akkor az utolsó pillanatban jutott el hozzám az infó, így már az útiköltség is drága lett volna, szóval ... | |
Tovbb a blogra ... makifood.blogspot.com/2011/10/gasztro... | |
Mézeskalács könyvek esküvõreEzek még nyári esküvõkre készültek, az elsõtõl nagyon tartottam. Itt ugyanis az ifjú párnak nem volt kedvenc virága, macija, kutyája, egyebe, ami a mézesre kerülhetett volna. Adott volt viszont egy kastélyszálló, ahol nagyon szeretnek kikapcsolódni, és az esküvõt is ide szervezték meg. Az õket meglepni szándékozó családtag kérése az volt, hogy a kastély kerüljön a mézeskönyvre, az ifjú párral együtt. Kaptam fotót az ... | |
Tovbb a blogra ... mohakonyha.blogspot.com/2011/10/mezes... | |
Parmezános zsömleAz eheti tízóraihoz való zsömléink. A kisebbik lányom nem egy nagy parmezán rajongó, de még õ is azt mondta, hogy ez a zsömle bizony nagyon finomra sikeredett. Nem csak szendvicsnek ajánlom, hanem fõzelékek, egytálételek mellé is . Nagyon jól passzol hozzájuk. Hozzávalók: ... | |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh... | |
Borecetes salátaNem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de szerintem sokszor könnyebb, egyszerûbb lenne az életünk férfiak nélkül!:-) Tegnap úgy volt, hogy a Nobuba ebédelünk, mert van egy voucher-ünk, amit december 31-ig kell leennünk és tegnap lett volna rá lehetõség, hogy végre kettesben együtt együnk, de természetesen életem párja, már elõzõ este ok nélkül megsértõdött, nem szólt hozzám, de egyik percrõl a másikra, minden átmenet nélkül, és ezt reggelig folytatta! Nem is törõdtem vele, gondoltam, rajtam ... | |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/FzniAkarok/~3... | |
Túrópötty, ha már a pont meg a rudi foglaltFrontok jönnek, mennek. Az emberek idióták, a kezem suta. Persze a
receptre fogom. Ma sem kellett volna a konyhába menni. Azért teszek egy
utolsó próbát. Maradék túró, tábla csoki, kell valami jutalomfalat, mert
katasztrófa az elmúlt két nap.Valószínûleg rekorder vagyok.
Én vagyok az a biciklis, akit álló helyzetben a legtöbb gyalogos ütött
el. Három darab 3 km-en belül. Hová néznek, könyörgöm!? Tehát Kedves
olvasó, ha eddig leszegett fejjel közlekedtél, legalább az én ... | |
Tovbb a blogra ... kataspajza.blogspot.com/2011/10/turop... | |
Fokhagymás-friss oregánós pizza tésztaNem, nem hagytam fel a pizza készítéssel, csak sorra nem szerkesztettem meg a bejegyzéseket az elmúlt idõben készült pizzákról. Néhány hetes Spanyolországi tartózkodásom alatt 7 tepsi pizzát sütöttem ebédre vagy vacsorára, ... | |
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... | |
törkölyös zsemlékHatározott "kérlek ne!" felkiáltásssal fagyasszuk meg kisimult tekintetû, már a jövõrõl álmodozó szõlõsgazda ismerõsünk kezében a mozdulatot, amikor készülne a törkölyt transzportálni a prés mellõl. Mustfok az egekben, a tõkék már üresen, a nedû már alakulóban, a préselt bogyómaradvány pedig balra el. Ha nem várná az ajtórésben egy tátott szájú zsák a csatakiálltás kíséretében. Kis tételrõl lévén szó, a megszerzésnek nem célja, hogy a törkölyös zsemlék aposztrofot zsemle kisérõitallal jelentésre ... | |
Tovbb a blogra ... olajzoldlevelekkeken.blogspot.com/201... | |
Ma ajánló máshovaEsze Dóra interjúja Annával. Késõbb lesz Hajnalkával is. Napi gasztro is legyen: ha májat rántanak, csakis panko-morzsa és durvára vágott dió feles keverékébe panírozzák! Lehetõleg borjút, fél centis lapokra vágva, legmagasabb lángon hirtelen sütve a mély olajban. ... | |
Tovbb a blogra ... malackaraj.blog.hu/2011/10/06/ma_ajan... | |
Céklás fusilli | |
Tovbb a blogra ... konyhatunder.blogspot.com/2011/10/cek... | |
Jó reggelit! Tükörtojás színesen, gazdagon.
| |
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... | |
Búváros tortaÖrültem most is nagyon, amikor jelentkezett, hogy valami búváros témájú torta legyen. Innentõl kezdve a fantáziám is szárnyallhatott. A rémült, kimeredt szemû búvár, a cápa és ... | |
Tovbb a blogra ... recepteszter.blogspot.com/2011/10/buv... | |
BanánkenyérEgy ideje terveztem már a megsütését, most végre sorra került. Ezt megelõzõen rengeteg receptet nyálaztam át, de szokás szerint azok alapján egy saját verziót próbáltam ki. Sok-sok mogyoróval, csokival és áfonyával dúsítottam, így igazán laktatós darab lett. Egy biztos: nem utoljára készült! :) Banánkenyér ... | |
Tovbb a blogra ... sutisarok.blogspot.com/2011/10/banank... | |
Csokoládés linzerVan nekem egy kedvenc kis süteményes receptfüzetem, amit idõként kinyitva és mazsolázva kiválasztok belõle egy-egy remek receptet. Most erre a csokoládés linzerre eset a választásom, ami egy nagyon jó választás volt:) Hozzávalók: ... | |
Tovbb a blogra ... szekimama.blogspot.com/2011/10/csokol... | |
Káposztával töltött almapaprikaÉvek óta készülök rá, hogy káposztával töltött almapaprikát is teszek el télire, mert ez a fiam kedvence. Piacon szoktam neki venni nagy ritkán, de a piacos savanyúságokkal az a bajom, hogy egyenízük van, és nem tudom, mennyi vegyszert használnak hozzá. Gyanítom, sokat. Mindig nagy macerának képzeltem ennek a savanyúságnak az eltevését, és meg kell mondjam õszintén, az is. Én ugyan a ... | |
Tovbb a blogra ... csincsilla.blogspot.com/2011/10/kapos... | |
Joghurthab fahéjjal és szilvávalOlyan könnyed kis semmiségnek tûnik és nagyjából az is. Egy kis hab, egy kis szilvalekvár, sok fûszer meg puszedli-morzsa. Kell, hogy legyen az ember tarsolyában ilyesmi, amikor átjönnek a barátnõk egy kis beszélgetésre és nincs kedvem nekilátni sütit sütni. A joghurthabhoz 2 dl tejszínt kemény habbá vertem, hozzáadtam 2 kanál porcukrot, és egy jó kiskanálnyi õrölt ... | |
Tovbb a blogra ... agifoz.blogspot.com/2011/10/joghurtha... | |
U26 (Budapest, Eiffel tér)Az Eiffel téri U26-ról azt olvasni mindenütt, hogy szédületesen jó ár/érték arány mellett nyújtanak kiemelkedõ szolgáltatást. Ezt nyilván ellenõrizni kellett az elsõ adandó alkalommal. S lõn. Kiderült, hogy a várakozásoknak megfelelõen ehelyütt tényleg zavarba ejtõen alacsony áron kínálnak valódi minõséget. Idõközben egyébként megjelent az Alexandra Kalauz 2011-es kiadása, mely nem ... | |
Tovbb a blogra ... dorozsmaiendre.blogspot.com/2011/10/u... | |
Pudingos túrós piteNincs már semmi új a nap alatt... Túrós pitét szerettem volna megint, de hogy ne ugyanolyan legyen, mint a múltkori, ezért azon gondolkodtam, hogy talán ezt is lehetne valahogy pudingosítani, mint agyümölcsös pitéket. Aztán mikor rákerestem a neten, ezrével jöttek a találatok... Nagyon jó lett, mint ahogyan azt 3:1 arányban megszavaztuk. Apró szépséghiba, hogy pont a fiamnak nem ízlett, aki miatt épp túrósat akartam sütni... Így készült a pudingos-túrós: ... | |
Tovbb a blogra ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/10/06/pudi... | |
Sült palacsinta almával töltveAlmás is, mandulás is? Nekem, ez
olyan tipikusan õszi édesség. A bõ zsiradékban sütéssel a korabeli
recepteknél gyakran találkozom, legtöbbször vajat, késõbb pedig
sertészsírt használtak e célra. Tény, hogy nem foglalkoztak túl sokat a
koleszterinszinttel? Sõt, esélyes, hogy nem is hallottak róla? Szerintem ennek az édességnek a kirántás nélküli változata is tökéletes. Egy kis vaníliaöntetet el tudtam ... | |
Tovbb a blogra ... reformkorikonyha.blogspot.com/2011/10... | |
Süldõcsászár-tekercsMost, hogy mindjárt itt a hétvége - sõt esetleg esni is fog két hónap után elõször - lehet gyúrni a gyors salátáknál vagy leveseknél komolyabb dolgokra is, például egy jó nagy darab, enyhén zsíros húsra.... Tudom, a süldõcsászárhoz a legfontosabb hozzávaló egy tuti hentes. Ahol lehet egyáltalán ilyet húst kapni. Én most kedves gasztrobloggeri együttmûködés keretében szereztem be a Vásárcsarnokból, hogy azután egy hétre rá helyben is ... | |
Tovbb a blogra ... piszke.blogspot.com/2011/10/suldocsas... | |
Bob a mester tortaA torta errõl az oldalról számazik: http://www.birthday-cakes.com.au/174/2010-0058/Bob-the-builder-birthday-cake.html A Facebook-on láttam, hogy ajánlotta az egyik olvasó ezt a tortát valakinek, és nekem is nagyon megtetszett. Olyannyira, hogy elhatároztam, magam is elkészítem a tortát hamarosan, és fel is teszem a DVD-re a készítését. Addig is íme néhány fotó az említett oldalról. A torta készítõje a figurákat és a dekorációt ... | |
Tovbb a blogra ... tortadiszites.blogspot.com/2011/10/bo... | |
Cékla - mangold - sütõtök basmati rizzsel
Miso leves shitake gombával A miso (miszo) fõtt szójababból, só és különbözõ gabonák hozzáadásával készülõ erjesztett paszta. | |
Tovbb a blogra ... valodisafrany.blog.hu/2011/10/06/titl... | |
Fehérkenyér újraÚjra megpróbálkoztam Limara fehérkenyerével! Már majdnem jó,legközelebb csak a cserepesedésen kell ,,dolgozni" :-))))) Nálam csak annyi volt a különbség,hogy olíva olajat használtam. A belseje nagyon jó lett a külseje is H. teljesen odavolt. | |
Tovbb a blogra ... finomlesz.blogspot.com/2011/10/ujra-m... | |
Milánói makaróniHozzávalók: 15-20 dkg fõtt sonka, 10 dkg sampinyon gomba, 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv vagy 3-4 paradicsom, 10 dkg reszelt sajt, 7 dkg vaj, 1 kis fej hagyma, 1 marhahúsleves- kocka, 1 teáskanál cukor, bazsalikomlevél vagy 1-1 púpozott mokkáskanál szárított bazsalikom, késhegynyi rozmaring és kakukkfû, 1 mokkáskanál törött fekete ... | |
Tovbb a blogra ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/... | |
Mákos gubaHozzávalók: 6 nagyobb kifli, 1 liter tej, vaníliás cukor, 3 tojás, 15 dkg darált mák, 8 dkg cukor, 5 dkg porcukor Elkészítése: A kifliket (az iskola kiflik tökéletesek) karikákra vágjuk és egy kivajazott jénai tál alját megrakjuk. A hideg tejbe ... | |
Tovbb a blogra ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/... | |
Anellini zöldségekkel és fõtt sonkávalRekordmennyiségû koktél- és datolyaparadicsomot szüreteltünk az idén. Annak ellenére, hogy Annám marékszámra ette/eszi nem csak ebéd/vacsora elõtt/után, hanem direktben, a tõrõl is, már több mint 60 üveg paradicsomszósz és ketchup várja a mínuszokat a kamrában. Szerencsére azonban nagyobb hidegnek egyelõre se híre, se hamva, ezért hát ez a kissé ... | |
Tovbb a blogra ... tavolainpiazza.blogspot.com/2011/10/a... | |
Sütõtökös sütiMegsütöttük az idei elsõ sütõtököt. Utána egy részébõl rögtön elkészült ez a süti. Én meg az öcsém alapvetõen nem vagyunk oda a sütõtökért (bár most kezdek megbarátkozni vele), de ez a süti szerintünk is finom volt. Meglepõdtem, mert az egész tepsi elfogyott egy nap alatt, pedig csak négyen ettük. Mindenkinek nagyon ízlett. 21x21 cm-es tepsiben készült. Hozzávalók ... | |
Tovbb a blogra ... florakonyha.blogspot.com/2011/10/suto... | |
Fetakrémes kanapéSzületésnapi megemlékezésre készült ez az egyszerû falatka, de amilyen egyszerû volt az elkészítése, olyan nagy sikert arattam vele. Kevés hozzávaló, kevés munka, zajos tetszésnyilvánítás... legjobb!:) Hozzávalók: ... | |
Tovbb a blogra ... fakanal.freeblog.hu/archives/2011/10/... | |
Mákos sütemény- vaníliamártássalHozzávalók: A tésztához:
| |
Tovbb a blogra ... csillakonyha.blogspot.com/2011/10/mak... | |
Szeder, csoki és bazsalikomIdeje volt már egy igazi, ütõs desszert készítésének - a nyárutó a befõzések és a "besûrûsödött" szeptember miatt rohanósra sikerült, szokásommal ellentétben nem sütöttem jókat. De megígérem, hogy lassan visszatérünk a rendes kerékvágásba! Most kihasználtam, hogy még van erdei szeder és kerti bazsalikom, és együtt használtam õket a kedvenc, porhanyós tésztába töltött csokikrémtortámhoz. Korábban csilivel készítettem, de még nem jött el az ideje az ilyen intenzív, csípõs ízek élvezetének - az idõjárás jelentésbõl ... | |
Tovbb a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/10/06/sz... | |
Vajalunk - egy novella, de gasztro...
| |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/Rbhk... | |
Õszi reform kókuszgolyóMa valahogy kókuszgolyóhoz volt kedvem :) (Hétvégén ettünk nõvéreméknél, és eszembe jutott akkor, mennyire is szeretjük:). Így kibontottam egy teljes kiõrlésû, mézes Gyõri édest, ezt összeturmixoltam. Kevertem hozzá annyi kukoricatejet, amennyit felvett (kemény massza lett), barnacukorral és kb. 1 marék darált dióval ízesítettem, karobbal színesítettem. Majd tettem bele ... | |
Tovbb a blogra ... magdireceptek.blogspot.com/2011/10/os... | |
Rántottás wrapMa reggel szomorúan vettem észre, hogy a múlt héten vásárolt hideg élelmiszer készleteim erõsen megfogyatkoztak, bár gondolom sokan vannak így ezzel a hét vége felé… Nem volt más a hûtõben, csak egy kis vajkrém, pár szelet selyemsonka, tojás, saláta és egy fél kaliforniai paprika. És 1 tortilla, ami még a múlt hétrõl maradt. Ekkor döntöttem úgy, hogy ... | |
Tovbb a blogra ... wannabechef.eu/ebed-a-dobozbol/rantot... | |
Új közösségi vásárlói oldalA Bookline új közösségi vásárlói oldalt indított. Aki még nem hallotta, és szereti az ilyet, az regisztrálhat a www.liners.hu oldalon | |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Kreativkonyha... | |
Tetszik-e? De nem gasztro :)Egy gyors közvélemény kutatás, de nem gasztro témában, tehát csak az õszinte véleményeteket szeretném tudni, mert bízom az ízlésetekben kedves Olvasóim :) Tetszik/Nem tetszik? Vennétek-e karácsonyra, ha lehetne kapni, vagy sem? Egyéb vélemény. Köszönöm mindenkinek, aki ír egy kis ... | |
Tovbb a blogra ... krisztinakonyhaja.blogspot.com/2011/1... | |
A savanyítás mint fõzésA befõzés-savanyítás szép hagyományát teljesen a kamrapolcok szélére szorította a globalizáció. Miközben a lekvárfõzés és a szörpkészítés még úgy ahogy menõ dolog, a többi hangyás eltevõs tevékenység rohamosan megy ki a divatból. A savanyúság, mint mûfaj, orrára a saláták csapták rá a spájzajtót, bár amióta Váncsa Istvántól tudjuk, hogy saláta bármi lehet amit megeszünk, akár ... | |
Tovbb a blogra ... sajatleveben.blogspot.com/2011/10/sav... | |
ZellerpástétomEgyik mindenünk a zeller :). Ezért régóta tervezem, hogy pástétomot készítek majd belõle, ma volt idõm is rá (maradt tegnapról ebédünk, így ez az idõ szabadult fel:), ill. zeller is van bõven - még saját:). Olívaolajjal kikent tepsiben megsütöttem két közepes méretû, kockákra vágott zellert. Amíg sült a zeller, vízen megpároltam egy közepes, apróra vágott ... | |
Tovbb a blogra ... magdireceptek.blogspot.com/2011/10/ze... | |