Káposztával töltött almapaprika

2011-10-06

sponsored links


Évek óta készülök rá, hogy káposztával töltött almapaprikát is teszek el télire, mert ez a fiam kedvence. Piacon szoktam neki venni nagy ritkán, de a piacos savanyúságokkal az a bajom, hogy egyenízük van, és nem tudom, mennyi vegyszert használnak hozzá. Gyanítom, sokat.

Mindig nagy macerának képzeltem ennek a savanyúságnak az eltevését, és meg kell mondjam õszintén, az is. Én ugyan a töltögetésrõl gondoltam, hogy megvisel majd, de nem azzal van a fõ probléma, hanem hogy sok kis munkafolyamat van, sok idõt kell rászánni az üvegek mosogatásától kezdve a káposzta lereszelésén és órákig sóban pihentetésén keresztül a paprikák kimagozásáig - rámegy az egész nap. Most, hogy van idõm rá, belevágtam mégis egy kisebb kísérleti adag elkészítésébe, de a végsõ döntést, hogy fogok-e ilyet még csinálni, csak 1-2 hónap múlva tudom meghozni, amikor az elsõ kóstolásnál kiderül, milyen lett.

Sajnos nincsen õsi házi receptem, ezért Erdélyi Lajosné dr. Rakjunk el télire szakácskönyvébõl néztem ki a ...


Folytats a blogon ... csincsilla.blogspot.com/2011/10/kapos...

sponsored links

Keres?s