Fokhagymás-friss oregánós pizza tészta

2011-10-06

sponsored links

Nem, nem hagytam fel a pizza készítéssel, csak sorra nem szerkesztettem meg a bejegyzéseket az elmúlt idõben készült pizzákról.

Néhány hetes Spanyolországi tartózkodásom alatt 7 tepsi pizzát sütöttem ebédre vagy vacsorára, valamint hazaérkezésemet követõen készült töltött és pizza csiga, valamint a napokban néhány klasszikusnak nevezhetõ verzió is.

Úgy döntöttem, hogy most nekiugrok az elmaradt pizza receptek bemutatásának, hiszen ez a sok-sok pizza azt jelenti, hogy ez igenis egy változatosan és frissen elkészíthetõ népszerû, hétköznapi ételféle. Nálunk a pizza rendelés nekem szól:)

Egy újdonsággal kezdem, ezzel a fokhagymás- friss oregánós tésztával. Sokaktól hallom, hogy tesznek egy kis morzsolt oregánót a tésztába is, én eddig ezt elhagytam, hiszen kerül a feltétekre. Most viszont jött egy ötlet, hogy megbolondítom a tésztát egy kis ezzel-azzal. Nagy meglepetésemre, nyár végére az oregánóm is kihajtott, így frissen is belekerült néhány mostanában készült ételembe. A zöldfûszer ugyebár jól is mutat az ételben, így az oregánó bekerült a receptbe.

Említettem, hogy kétféle ízesített olívaolajat rendszeresen tartok itthon. Én magam készítem õket, olyan 2-3 dl-es kiszerelésben. A fokhagymás olívaolajhoz lereszelek 3-4 nagyobb gerezd fokhagymát és felöntöm 2-3 dl olívaolajjal. Most elsõ ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s