Cékla - mangold - sütõtök basmati rizzsel

2011-10-06

sponsored links

A felvételt a Monitor magazin készítette www.monitormagazin.hu

Miso leves shitake gombával

Személyenként egy leveses csészébe 1 teáskanál misopasztát, néhány szelet beáztatott és szójaszósszal megfõzött shitake gombát, és 2-3 csíkokra szelt rukkola levelethelyezünk, felöntjük forró vízzel, elkeverjük, hogy a miso feloldódjon, és néhány csepp pirított szezám olajjal ízesítjük.

A miso (miszo) fõtt szójababból, só és különbözõ gabonák hozzáadásával készülõ erjesztett paszta.
13-20%- ig tartalmaz fehérjét, B12 vitamint, így a zöldséges ételeket teszi teljesebbé ízben és tápértékben egyaránt, ugyan nem a vegetáriánusok eledele.
Emésztést és felszívódást segítõ lactobacillus védelmet nyújt a bélrendszer baktériumfertõzéseivel szemben.
A miso beszerezhetõ bioboltokban és ázsiai élelmiszereket árusító boltokban.

Hogy mindig finom legyen a rizs

Hozzávalók személyenként 2-3 evõkanál rizs, 1 evõkanál olaj, kétszer annyi víz, mint rizs, só, fûszerek mint 2 curry levél, vagy babérlevél, 2 szegfûszeg.


Ha nagyon finom rizst szeretnénk készíteni azt jó minõségû alapanyaggal kezdjük. Ehhez basmati rizst kell keríteni, majd jól megmossuk több vízben, és amikor már éttetszõ tiszta a víz 20 percig hagyjuk ázni (a víz mindig hideg legyen), utána szûrõkanálban lecsöpögtetjük.
Felmelegítjük az olajat, beledobjuk a fûszereket majd 1 perc múlva, jöhet a rizs, ezt is egy percig kevergetve, hogy mindenhol bevonja az olaj, átmelegítjük, hozzáöntjük a vizet, megsózzuk, felforraljuk, és lefedve 15-20 percig, amíg puha nem lesz, fõzzük.
Természetesen bármelyik rizsfajta nagyon finom pergõs lesz így elkészítve.

Õszi menü esetében, végre megint megjelent a sütõtök, cékla, és a még rendelkezésre álló leveles zöldségek, mint a mangold, rizs, vagy valamilyen más gabonaféle, némi diófélével, vagy magokkal kiegészítve. Mindezen zöldségek ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2011/10/06/titl...

sponsored links

Keres?s