Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
WAMP SpájzA tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén megint megrendezésre kerül november 26-27-én a WAMP Spájz 2 napos gasztro vásár. Igazi kézmûves gasztronómiai vásár lesz olívaolajokkal, lekvárokkal, sütikkel, csokikkal, szakácskönyvekkel és fantasztikus workshopokkal! Lássuk mivel csalogat bennünket ez a Spájz... |
Tovbb a blogra ... makifood.blogspot.com/2011/11/wamp-sp... |
Fehér kenyérMinden alkalommal megcsodálom Terike kenyereit és kalácsait, csodálatos tehetséggel megáldott mûvész, aki kreativitását és tehetségét ebben éli ki. Ha még nem jártatok nála, akkor nézzetek körül a blogján, több is van egyébként. A gyerekeim ... |
Tovbb a blogra ... trollakonyhamban.blogspot.com/2011/11... |
Ropogós almás párnákAmi késik nem múlik Még a nyáron néztem ki Duendenél ennek a finomságnak a meggyes változatát.Aztán valahogy elmaradt a kipróbálása. A napokban viszont néhány megráncosodott alma láttán eszembe jutott.Már bánom,hogy csak most sütöttem ... |
Tovbb a blogra ... alegjobbotthon.blogspot.com/2011/11/r... |
Sült paprikás csirkés rakottas / Slozenac od piletine i pecene paprike |
Tovbb a blogra ... vanilla-daniela.blogspot.com/2011/11/... |
Diós kosár / Korpice sa orasma |
Tovbb a blogra ... vanilla-daniela.blogspot.com/2011/11/... |
Zöldbabfõzelék fasírttalHozzávalók a fõzelékhez: zöldbab/fagyasztott v.üveges/ 1 fej vöröshagyma, tejföl, só, pirospaprika, õröltbors kevés olaj 1 evõkanál liszt. Fasírt hozzávalói: darálthús, vöröshagyma, fokhagyma, száraz zsömle, tojás, õröltbors ... |
Tovbb a blogra ... takarekoskonyha.blogspot.com/2011/11/... |
Újra ÁNTSZA nap fûszere: "A lelki béke abból származik, ha megértjük és elfogadjuk, hogy kevesen látják pont olyannak a világot, mint amilyennek mi." Amdrew Matthews Avagy takarítás a hûtõben. A munkahelyen. Úgy érzékelem, hogy javult a helyzet az utóbbi idõben. Mintha nem lett volna hiábavaló a fotózásom, a köremailem, és az ... |
Tovbb a blogra ... morzsoka.freeblog.hu/archives/2011/11... |
játék Bebi Tündérországánál:)Általában mindig kihagyom a játékokat,de most játékos kedvemben vagyok. Próbáljatok Ti is szerencsét nála!:) |
Tovbb a blogra ... szindi.blogspot.com/2011/11/jatek-beb... |
Húsra tequilát! - Puerco PibilÉvek óta készülök ennek a receptnek az elkészítésére, elõször Robert Rodrigez filmrendezõtõl hallottam róla, aki a "Volt egyszer egy Mexikói" c. rendezésében is szerepeltette ezt az ételt. Sands ügynök annyira kedveli a fogást, hogy amikor a legjobbat eszi, belõle akkor megöli a szakácsot, mert nem helyes, hogy valaki ilyen jól fõzzön. Rodrigez egy 10 perces rövidfilmet is készített, amelyben ... |
Tovbb a blogra ... horasz.blog.hu/2011/11/15/husra_tequi... |
Indiai sárgarépaMár volt egyszer régen a blogon, tegnap ez volt az ebéd, naan kenyérrel. Most a sárgarépa egy részét paszternákkal helyettesítettem, és a zöldségeket nemes egyszerûséggel vékonyra gyalultam, így nagyon hamar készen volt, és gyorsan meg is puhult. Volt még a hûtõ alján néhány kisebb paradicsom, azt használtam fel hozzá, de ... |
Tovbb a blogra ... katakonyha.blogspot.com/2011/11/india... |
Új teákHa már reggeli, jó lenne egy kis innivaló is, nem igaz? Téli reggeleken pedig mi más lenne jó, mint egy csésze gõzölgõ tea? :) Mára háromfélét is hoztam, ezek a legújabbak a gyûjteményembõl. Csinálok egy kis ingyenreklámot most a ... |
Tovbb a blogra ... kellegyrecept.blogspot.com/2011/11/uj... |
Török padlizsános egytál étel (paleo)
"Egy tál otthon" vagy "Egy tál felmelegedés" - így is hívhattam volna. Bármikor, bárhol vagyok, ha haza vágyom ezt az ételt készítem el. Otthon a szüleim pedig Murgh Makhnit készítenek mióta eljöttem, mert (az õ kérésükre) hetente kétszer készítettem egész nyár során, és még mindig nem unták meg! :) Ilyen ez az indiai étel (szerintem), vagy utálja az ember vagy függõvé válik a ... |
Tovbb a blogra ... pocakpanna.blogspot.com/2011/11/torok... |
Alma-karamell trifle |
Tovbb a blogra ... mezesotthon.blogspot.com/2011/11/alma... |
Pastel de NataNem könnyû megtalálni a megfelelõ magyar nevét ennek a tipikus, és talán a legismertebb portugál édességnek, szó szerint fordítva tejszínes tortácska vagy kosárka, de lényegében a fõzött krémje a puding, tehát ebbõl adódóan pudinos tortácska is ... |
Tovbb a blogra ... selectfood.blogspot.com/2011/11/paste... |
AranygaluskaEgy kedves ismerõsömtõl kaptam egy jó nagy zsáknyi diót. Régóta járt már a fejembe, hogy milyen régen sütöttem aranygaluskát, így kimondottan jókor érkezett a szállítmány. Jó pár év eltelt azóta, hogy aranygaluska került volna az asztalra, van annak már 4-5 éve is, így mondanom se kell, hogy nem találtam a jó kis receptemet. Szerencsére az internet világában sokkal könnyebb ... |
Tovbb a blogra ... szekimama.blogspot.com/2011/11/aranyg... |
Karácsonyi Meglepetés Körjáték |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/GasztroSzpsgE... |
Konvertibilis valuta : a tablé citromtorta receptHa az ember fia szeretne egy fél órát azaz 30 percet venni egy kereskedelmi csatornán, annak bizony ára van. A tablé fizetett is, méghozzá konvertibilis fizetõeszközzel: két titkos receptet osztottak meg de szigorúan csak a digitális tévével rendelkezõkkel. Illetve a többiekkel is, csak feléjük
kicsivel nagyobb volt az elvárás, mert gyorsan kellett ... |
Tovbb a blogra ... kajapiazongora.blog.hu/2011/11/15/kon... |
Aranyszarvas - egyre magasabbanAz Aranyszarvasról írtam már egyszer, akkor Mogyorósi Gábor volt a konyhafõnök. Tavaly õsszel váltás történt, a hosszabb külföldi munka után hazatért Fekete Antonio lett a séf. A Szarvas afféle "repiétteremnek" számít nálunk, jeles napokat szoktunk ... |
Tovbb a blogra ... gasztrojazz.blogspot.com/2011/11/aran... |
SzarvasgombaAz osztriga s a tokhalkaviár mellett a presztízs-alapanyagok egyik legfontosabbika a szarvasgomba, melyekhez képest bélszín, a tonhal vagy a libamáj majdhogynem mindennapi étkünk. Jellemzõ, hogy a kulináris mûvészetek iránt affinis ismerõseim szinte mindegyike evett már bélszínt, tonhalat vagy libamájat, de az elõbbi hármat csak egy parány töredékük. Ennek a valódi fekete kaviár esetében az oka ... |
Tovbb a blogra ... dorozsmaiendre.blogspot.com/2011/11/s... |
Galambmell birsalmás mártással és õszi zöldségekkelAzon gondolkodtam, hogy vajon miért szokás fehér vagy vörösborral készíteni a redukált mártásokat. Mivel a bort teljesen el szokás fõzni, így elsõsorban nem az íze, hanem sokkal inkább a sava miatt kerül a mártásalapba. Kivétel persze, ha külön vörösboros mártást készítünk. Két hete az idei nürnbergi eat&style rendezvényen Stefan Marquard német sztárséf hasonló gondolatokat osztott meg a nézõközönséggel. paszternák püré Ebbõl a... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/KsrletiKonyha... |
Szolgálati közleményMegjelent egy új oldal a fejléc alatt, ott vannak mindenféle eladó könyvek - most épp két Jamie Oliver van liciten, de lesz még több "gasztro" is -, akit érdekel böngészgesse nyugodtan :) |
Tovbb a blogra ... kellegyrecept.blogspot.com/2011/11/sz... |
Birsalma szufléA birsalma a kései õsz ajándéka. Tudtátok, hogy a legenda szerint Paris is aranysárga birset gurított a legszebb görög istennõnek? Egyébként Eurázsiában õshonos, a keleti konyha egyik meghatározó szereplõje. Régi írásokból tudjuk azt is, hogy a görög házassági ceremónia résztvevõjeként jelen volt a birs már ie. 600 körül. Manapság egyre felkapottabb chutney-ként- magas ... |
Tovbb a blogra ... cucinadellajucus.blogspot.com/2011/11... |
Stefánia vagdalt kicsit máskéntNagyon nem szeretem azt a stefánia szeletet amivel olyan sokat kell veszõdni. Locsolgatni , vigyázni ne repedjen ki elázik az olajtól bleah... Álltalában azokat az ételeket részesítem elõnyben amelyeketkönnyen gyorsan, el lehet készíteni és mégis ízletesek. Eza a stefi változat pont ilyen. Magában a hús masszában semmi különleges nincs, teljesen szokványos fasírt van kikeverve. Fél kg darálthús, tojás, áztatott ... |
Tovbb a blogra ... naploszeruseg.blogspot.com/2011/11/st... |
Leveles-habcsókos zserbó és islerkockaA maradékhasznosítás jegyében és hogy minden óhajom mihamarabb kielégítésre leljen, a búrkifli maradék tésztájából és töltelékébõl összedobtam ezeket a sütiket. A leveles tésztát kinyújtottam, két pici (6szor 12-es) téglalapra vágtam. Egy levajazott, vízzel spriccelt sütõtepsire helyeztem õket és visszatettem a megformázott tésztát egy jó fél órára a hûtõbe. Sütés elõtt egy villával megszurkáltam a ... |
Tovbb a blogra ... anempiskota.blogspot.com/2011/11/leve... |
Grúzia az asztalonÚgy tûnik ez egy ilyen hét lesz, csupa gasztro program posztok kerülnek ki a blogra. Persze igyekszem ezekbe majd receptet is tenni. Most is lesz a poszt végén, mégpedig két grúz finomság az étterembõl :) Visszatérve a programokra, októberben már voltunk az ARAZ étteremben, de mivel egy nagyon különlegesnek ígérkezõ ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/PFvA... |
Zöldborsókrémleves burgonyával és joghurttalMost, hogy már nincs szezonja a zsenge zöldségeknek és egyébként is már kevesebb friss zöldet kapni a piacon, elõvettem a mélyhûtõbõl a fagyasztott alapzöldségeket. Nem mindig kíván az ember nehéz ételeket, és most a sok családi hétvégi ebéd után különösen jól esik egy könnyebb leves. Az egyszerûbb krémlevesekkel általában sincs sok macera, ez a tavaszidézõ zöldborsókrémleves alig 30 ... |
Tovbb a blogra ... wannabechef.eu/vega/zoldborsokrem/ |
Kesudiós mazsolás spenót fûszerekkelAnnyira sokféle finom spenótos zöldleveles étel van India szerte, hogy nehéz választani közülük. A mazsolával és kesudióval díszített "sak" a Pandzsábi konyha valamilyen babétellel, és rizzsel együtt szokta ... |
Tovbb a blogra ... valodisafrany.blog.hu/2011/11/15/kesu... |
Marhahúscsíkok parmezános répávalTegnap elbüszkélkedtem vele a Facebookon, hogy ma a 21. Országos Marketing Konferencián tartok elõadást a Két Cica Konyhájáról (Hogy kerül a macska a konyhába? címmel). De kedves törzsolvasónk, Rácz Péter jelezte, hogy kevesebbet beszéljek a fõzésrõl, és inkább gyakoroljam. Tulajdonképpen igaza van, ezért gyorsan nekiálltam, és amíg nem leszek itthon, egy két ... |
Tovbb a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/11/15/wo... |
Csokoládés libaragu a Szentendrei SkanzenbenMM Erika, Orsi, mint vendég és WÁ - kép: Horász Hétvégén a Gourmet Stúdió csapata is részt vett a Szentendrei Skanzenben tartott Márton napi liba és újbor ünnepen. Arra kértek bennünket, hogy készítsünk hagyományos vagy különleges libás ételt, mivel mi (szinte) mindig különlegesben gondolkozunk, úgy döntöttünk, legyen igazán extrém az általunk kínált étel. A blogon már szerepelt ... |
Tovbb a blogra ... gourmetstudio.blog.hu/2011/11/15/csok... |
KörteladikokMivel több körtét vásároltam, ezért felkellett használnom a körtés-csokoládés sütemény készítésétõl megmaradt körtéket, így született meg a következõ desszert: Körteladikok ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/KataAKonyhban... |
RÁNTOTT LASKAA múlt héten, Nelli, teljesen felcsigázott a sütött laskájával...Alig vártam a szombatot, hogy megtámadjam a piacot, laska ügyben. Nem kellett sokáig ténferegnem a roskadozó sorok között, máris megláttam egy édes kis anyókát, aki gombákat árusított. Kedves volt, mert még válogathattam is a szebbnél-szebb laskák között. Próbáltam olyan ... |
Tovbb a blogra ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2011/... |
Jó túrós rétes a Gundelben?Múlt héten a Gundelben életem legjobb túrós rétesét ettem. Jó, nem maguktól jöttek elõ vele, kellett hozzá egy Cserna Bandi, és ... |
Tovbb a blogra ... malackaraj.blog.hu/2011/11/15/jo_turo... |
menza Piazza 46. hét és Anna grimaszolElõrebocsátom, húsban gazdag (2?) hét következik! Az utóbbi idõszakban nagyon kevés hús került az asztalunkra, így most kicsit átmegyünk hiénába. (Csak azért írom, mert nálunk nem ez a normális :-) hétfõ húsleves fácánból (vasárnapi maradék) ... |
Tovbb a blogra ... tavolainpiazza.blogspot.com/2011/11/m... |
persze, teázgatunkVáltás zokni, póló, gyufa. Ét, tej, fehér. Bor, reszelt sajt1, sajt2. Bögre, tál, gázfõzõ. Õsz, tél, tavasz, nyár, majd megint õsz. Ennyi, de jó. |
Tovbb a blogra ... olajzoldlevelekkeken.blogspot.com/201... |
Sajttal rakott krumpli (laktovega)Nagyon szeretjük a krumplit, fõleg valamilyen módon sütve. Rengeteg változatot kipróbáltam már (ezek közül többet rendszeresen is készítek), de mindig van újabb, ami szintén ígéretesnek néz ki. Ezúttal sajttal rétegezve került a tepsibe. Hozzávalók 2-3 adaghoz 1 dkg vaj 1 kg krumpli 10-15 dkg karakteres ízû sajt (füstölt, borsos házi sajtot használtam) 3-4 kávéskanál VegaNatura ételízesítõ 6-7 ... |
Tovbb a blogra ... dulmina.blogspot.com/2011/11/sajttal-... |
Csokis- fahéjas turrónAzt hiszem! :))) Egészen addig a létezésérõl sem tudtam, míg Adél nem hirdetett egy játékot. Aztán a második fordulót kissé félreolvastam, és ez "sült " ki belõle... Hogy az igazinak milyen lehet az íze, állaga arról fogalmam sincs, az enyém nagyon finom lett a kóstolóim szerint. Tömör, de mégsem kemény, édes, picit ragacsos, de nekünk nagyon bejött. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... csillakonyha.blogspot.com/2011/11/cso... |