Grúzia az asztalon

2011-11-15

sponsored links


Úgy tûnik ez egy ilyen hét lesz, csupa gasztro program posztok kerülnek ki a blogra. Persze igyekszem ezekbe majd receptet is tenni. Most is lesz a poszt végén, mégpedig két grúz finomság az étterembõl :)

Visszatérve a programokra, októberben már voltunk az ARAZ étteremben, de mivel egy nagyon különlegesnek ígérkezõ menüsor volt most terítéken ismét ellátogattunk, novemberben ugyanis a grúz konyha finomságaiból lehet válogatni.
 
A grúz konyha jellegzetességei a dióval vagy sajttal készült ételek, lepénykenyerek, szószok, mártások. Számomra furcsa, de a grúzok sokszor nem  tálalnak köretet, inkább kukoricalepényt, lepénykenyeret fogyasztanak. Sok féle zöldfûszerrel ízesítenek, a húsokhoz, a halakhoz pedig fûszeres mártásokat szolgálnak fel. A desszertekben a dió szintén bõségesen jelentkezik, a mézes, diós sütemények elválaszthatatlan elemei a konyhának.

Az ARAZ is ezt az elvet követte a menü kialakításában.  A menü a honlapon megtalálható.  Minden nagyon finom volt, a levesek kiemelten ízlettek, nagyon különleges és harmónikus volt az ízük.

Íme néhány fotó a hangulat kedvéért, utána pedig következik a két ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/PFvA...

sponsored links

Keres?s