Török padlizsános egytál étel (paleo)

2011-11-15

sponsored links


"Egy tál otthon" vagy "Egy tál felmelegedés" - így is hívhattam volna. Bármikor, bárhol vagyok, ha haza vágyom ezt az ételt készítem el. Otthon a szüleim pedig Murgh Makhnit készítenek mióta eljöttem, mert (az õ kérésükre) hetente kétszer készítettem egész nyár során, és még mindig nem unták meg! :) Ilyen ez az indiai étel (szerintem), vagy utálja az ember vagy függõvé válik a fûszerektõl és illatoktól. Számomra ilyen ez a török étel is: illatos és kifejezetten török, mégis valahogy magyarnak is érzem, talán mert annyira egyszerûen, valamilyen szinten pörkölt. Édesapámék figyeltek fel erre az igen ízletes ételre egyik külföldi útjuk során, melyet itthon Apu rögtön el is kétszített párszor nagy örömünkre, s azóta neki a védjegyévé vált, nenkünk többieknek pedig nagy kedvencévé. 

Olyan étel, mint az elõzõ Dhansak: kb. 1,5 óráig kell fõzni, nagyon lassú tûzön, de nagyon nem kell hozzágyúlni egyáltalán (értsd: nem kell keverni, úgyhogy addig bármi mással foglalkozhatsz - család, gyerekek, hazahozott munka, tanulás, takarítás stb.). Pont ettõl a tulajdonságától válik nagyszerû hétköznapi "gyors" kajává, ugyanis este, mikor hazajövök, csak feldobok minden hozzávalót egyszerre a lábasba, lefedem, kis lángra húzom, beállítom az órám és otthagyom - megyek a dolgomra. Kétszer nézek rá és ...

Folytats a blogon ... pocakpanna.blogspot.com/2011/11/torok...

sponsored links

Keres?s