Pastel de Nata

2011-11-15

sponsored links


Nem könnyû megtalálni a megfelelõ magyar nevét ennek a tipikus, és talán a legismertebb portugál édességnek, szó szerint fordítva tejszínes tortácska vagy kosárka, de lényegében a fõzött krémje a puding, tehát ebbõl adódóan pudinos tortácska is lehetne a neve. De talán nem is kell lefordítani. Pastel de Nata, és kész!

Az elkészítését nem kell túlbonyolítani, csupán egy szimpla pudingot kell fõzni tejszínbõl. Én gyanítom ugyan, hogy teljes tejbõl sem lesz semmivel rosszabb, de ha már egyszer Pastel de Nata a neve, és a nata tejszínt jelent, akkor készüljön már abból, nem? (tejjel amúgy Pastel de Leite-nek kellene inkább hívni)
Azt nem állítom, hogy ez az autentikus Pastel de Nata receptje, de hogy nagyon hasonlít az eredetire, azt nem csak én, hanem a Férjem is állítja - azt már csak halkan merem megjegyezni, hogy jobban ízlik neki, mint a hazai. Valószínûnek tartom, hogy a ...

Folytats a blogon ... selectfood.blogspot.com/2011/11/paste...

sponsored links

Keres?s