Birsalma szuflé

2011-11-15

sponsored links



A birsalma a kései õsz ajándéka. Tudtátok, hogy a legenda szerint Paris is aranysárga birset gurított a legszebb görög istennõnek? Egyébként Eurázsiában õshonos, a keleti konyha egyik meghatározó szereplõje. Régi írásokból tudjuk azt is, hogy a görög házassági ceremónia résztvevõjeként jelen volt a birs már ie. 600 körül. Manapság egyre felkapottabb chutney-ként- magas savtartalma miatt zsírosabb húsok mellett, sütikben, krémlevesként. Noha a mai napig minden bizonnyal a legtöbb háztartásban sajt vagy kompót formájában végzik a birsalmák, mindenkit arra bíztatok, ne féljen kísérletezgetni. Most egy igen gyorsan elkészíthetõ, keleti ízvilágú szufflé receptet mutatok meg nektek.

Hozzávalók:  
  •  2 nagy birsalma 
  • 1dl víz
  • fél citrom leve
  • 5 dkg cukor
  • 1,25dl tej
  • 1 vaníliarúd
  • 1 tk õrölt fahéj ...

Folytats a blogon ... cucinadellajucus.blogspot.com/2011/11...

sponsored links

Keres?s