Húsra tequilát! - Puerco Pibil

2011-11-15

sponsored links

pibil.jpg

Évek óta készülök ennek a receptnek az elkészítésére, elõször Robert Rodrigez filmrendezõtõl hallottam róla, aki a "Volt egyszer egy Mexikói" c. rendezésében is szerepeltette ezt az ételt. Sands ügynök annyira kedveli a fogást, hogy amikor a legjobbat eszi, belõle akkor megöli a szakácsot, mert nem helyes, hogy valaki ilyen jól fõzzön. Rodrigez egy 10 perces rövidfilmet is készített, amelyben pontos instrukciókkal látja el a nagyérdemût a pibil helyes elkészítésével kapcsolatban. A Puerco vagy Cochinita Pibil tulajdonképpen nem más, mint egy marinált, lassan megsütött hús, amelynek különlegessége, hogy a páclében achiote mag (magyar: Orleánfa mag, latin: Bixa orllana), narancslé és tequila is van.

8 kg Pibil sütés elõtt

Szeptemberben volt egy kis baráti találkozó ahol annak a kettlebell edzõteremnek a csapata jött össze ahová én is járok, immáron két éve. Komoly, erõs fizikai terhelés alatt lévõ csapatról volt szó, így a helyzet komolyságához mérten készültem fel: 12 kg húst ...


Folytats a blogon ... horasz.blog.hu/2011/11/15/husra_tequi...

sponsored links

Keres?s