Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Egészség
sponsored links
Melyek a legegészségesebb táplálékaink? Elérhetõk-e vajon teljes életmódváltás nélkül? |
Tovbb... |
Pitypangos akácméz. Mire jó a gyermekláncfû. |
Tovbb... |
10 tanács a télre1. Testünk hõmérséklete szervezetünk hõszabályozó képességének köszönhetõen a külsõ hõmérséklettõl függetlenül állandó. Viszont sokat segíthetünk az ésszerû életmódunkkal, hogy télen ne kelljen lényegesen több energiát fordítania az egyensúlyunk megtartására. Az éhes ember mindig fázékonyabb. Télen ... |
Tovbb... |
E vitamin természetesenAz E vitamin semlegesíti a zsíroldékony antioxidánsokat és ezzel lassítja az öregedést. Néhány cseppet adva a természetes E vitaminból a hidegen sajtolt olajokhoz lelassul az avasodás folyamata, és tovább eltarthatóak. Az E vitamin hasonlóképpen ... |
Tovbb... |
Köhögés elleni szirup házilag |
Tovbb... |
Minden nap egy marék dióA diófélék, mint a mandula, kesudió, makadám dió, pekándió, pisztácia, török mogyoró, fenyõmag gazdag fehérjékben, telítetlen zsírokban, tartalmaznak sok, a szervezet számára fontos vitamint és ásványi anyagot. ... |
Tovbb... |
Lila káposztaA lila káposzta hasznos tulajdonságai vitathatatlanok, mégis jóval ritkábban fogyasztjuk mint zöld rokonait. A keményebb struktúrája, az antocianinoknak köszönhetõ erõsebb, némileg fanyar íze bizony nem mindenkinek tetszik. A piacon sem leljük minden árusnál, sokkal kevesebbet termesztenek belõle, ami bizony elég ... |
Tovbb... |
Gyömbéres-citromos méz kakukkfûvelTudom, hogy nagyon sokan vagyunk, akik ismerjük, szeretjük ezt a keveréket. :) Bevallom, én csak tavaly télen készítettem elõször, de nagyon megszerettem. Idén eddig vártam vele, de tegnap kiderült, hogy Páromnak fáj a ... |
Tovbb... |
Lépésrõl lépésre a harmonikus táplálkozás feléA helytelen táplálkozás megváltoztatásának egyik lehetséges módszere Helyesem táplálkozni - ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy megvonjuk magunktól a kedvenc ételünket. Ez leginkább egyszerûen azt jelenti, hogy ízlelõbimbóinkkal új ízeket tanítunk, korlátozzuk a mértékletesség határára néhány megszokott ... |
Tovbb... |
A FÜRJTOJÁSA fürjtojásnak annyi jótékony hatásáról olvastam, hogy mindet le sem tudom írni mindet, mert könyv mennyiségût lehetne írni róla. De azért pár infó mégis: A fürjtojás fogyasztásával nagy mennyiségû természetes vitaminok, ásványi anyagok és esszenciális ... |
Tovbb... |
HETI ÍZPRÓBA: MEDVEHAGYMAAmikor legelõször volt szerencsém találkozni vele - még nem tudtam mi is az, amit éppen eszek. Különlegesen finom enyhe fokhagyma-szerû ízébe rögvest beleszerettem. Nevezik sási hagymának, poroszhagymának, kígyóhagymának is ezt az évelõ növényt, ami a nedves, árnyas erdõkben ... |
Tovbb... |
Az avokádó csökkenti a húsok gyulladáskeltõ hatását!
A sült húsok avokádóval együtt fogyasztva egy ideális párosítás - legalábbis ezt bizonyították a kaliforniai egyetem kutatóinak a vizsgálatai. Ez egy jó hír a húsevõknek, és egy kis lépés lehet az egészséges (ebb ) táplálkozás felé. Különösen hogy elnézem azt a sokféle megégetett azaz rákkeltõ húsfélét, amit nagy élvezettel ... |
Tovbb... |
Ájurvédikus fogyókúraA tavaszi idõszak nagyon jó egy fogyókúra elkezdésére vagy egy tisztító kúra kivitelezésére. Ebben a legtöbb táplálkozás irányzat egyetért. Az elkövetkezendõ napokban ismertetek is néhányat, amihez valaha volt, van és lesz közöm, talán sokak hasznára válik.Mivel most husmenets idõszakban ... |
Tovbb... |
Rejtett titkok, 11 vitális elõny, amivel jobbat teszel az egészségednek!Citromos vizet elkezdeni inni nem egy eget verõ változtatás az életben, mégis számos területen okoz majd szuper hatást! Sokan csak akkor kezdenek el citromos vizet inni, amikor pld. sportolnak ... A legtöbben a vizet/ásványvizet mindenféle ízesítés nélkül isszák, azonban mától biztosan citromosan fogod inni, hogy ... |
Tovbb... |
Tavaszi megújulás léböjttelA tavasz a megújulás idõszaka a természetben és ez vonatkozik ránk emberekre is. Teszünk e valamit szervezetünk megújulásáért? Mindenképpen gondoljunk erre is, különösen ilyenkor tavasszal! Amikor tudatosul bennünk, hogy betegségeink, és diszkomfort érzéseink fõ okozója hogy életmódunk, és táplálkozásunk ... |
Tovbb... |
Fûszerek szerepe a táplálkozásban avagy miért rossz az ízetlen ételAz íz nem csak élvezeti érték , hanem óriási jelentõséggel bír a szervezet mûködésére gyakorolt hatása által. Az étel íze fogja feléleszteni az emésztés tüzét, hogy minél tökéletesebben tudjuk elsajátítani az ételt. Ezért nem tápláló az ízetlen étel, a benne lévõ vitaminok nyomelemek mit sem érnek. Az íz az az esszencia ... |
Tovbb... |
Téli csodaszer: házi kurkuma teaSajnos idén nem úsztam meg egy kiadós, megfázós torokfájást. Szerencsére nagyon erõs az immunrendszerem, és ritkán (szinte sosem) vagyok beteg, ha elkap valami, akkor is villámgyorsan összeszedi magát a szervezetem. Szeretném megosztani ezt a nagyszerû házi módszert, hátha másnak is segít, szerintem igazi csodaszer. A kurkuma ... |
Tovbb... |