HETI ÍZPRÓBA: MEDVEHAGYMA

2014-04-02

sponsored links


Amikor legelõször volt szerencsém találkozni vele - még nem tudtam mi is az, amit éppen eszek. Különlegesen finom enyhe fokhagyma-szerû ízébe rögvest beleszerettem.  Nevezik sási hagymának, poroszhagymának, kígyóhagymának is ezt az évelõ növényt, ami a nedves, árnyas erdõkben (tölgyesekben, bükkösökben) érzi jól magát - ahol szinte szõnyegszerûen borítja be a területet. Leveleit tavasszal, a virágzás elõtt kell szedni, és frissen kell felhasználni.

FIGYELEM!Gyûjtésekor legyünk nagyon óvatosak, mert könnyen összetéveszthetõ a májusi gyöngyvirággal és az õszi kikericcsel - amelyek elfogyasztva halálos mérgezést okozhatnak.

Kedvezõ élettani hatásai legjobban nyersen fogyasztva érvényesülnek:
  • tisztítja az érrendszert, a bélrendszert és a májat, és a vért
  •  csökkenti a koleszterinszintet
  •  enyhíti az emésztési panaszokat, csökkenti a puffadást, oldja a görcsöket
  • étvágyfokozó
  •  immunerõsítõ ...

Folytats a blogon ... eletrecept.blogspot.com/2014/04/heti-...

sponsored links

Keres?s