HETI ÍZPRÓBA: MEDVEHAGYMA
sponsored links
Amikor legelõször volt szerencsém találkozni vele - még nem tudtam mi is az, amit éppen eszek. Különlegesen finom enyhe fokhagyma-szerû ízébe rögvest beleszerettem. Nevezik sási hagymának, poroszhagymának, kígyóhagymának is ezt az évelõ növényt, ami a nedves, árnyas erdõkben (tölgyesekben, bükkösökben) érzi jól magát - ahol szinte szõnyegszerûen borítja be a területet. Leveleit tavasszal, a virágzás elõtt kell szedni, és frissen kell felhasználni.
FIGYELEM!Gyûjtésekor legyünk nagyon óvatosak, mert könnyen összetéveszthetõ a májusi gyöngyvirággal és az õszi kikericcsel - amelyek elfogyasztva halálos mérgezést okozhatnak.
Kedvezõ élettani hatásai legjobban nyersen fogyasztva érvényesülnek:
- tisztítja az érrendszert, a bélrendszert és a májat, és a vért
- csökkenti a koleszterinszintet
- enyhíti az emésztési panaszokat, csökkenti a puffadást, oldja a görcsöket
- étvágyfokozó
- immunerõsítõ ...