Fûszerek szerepe a táplálkozásban avagy miért rossz az ízetlen étel
sponsored links
Az íz nem csak élvezeti érték , hanem óriási jelentõséggel bír a szervezet mûködésére gyakorolt hatása által. Az étel íze fogja feléleszteni az emésztés tüzét, hogy minél tökéletesebben tudjuk elsajátítani az ételt. Ezért nem tápláló az ízetlen étel, a benne lévõ vitaminok nyomelemek mit sem érnek. Az íz az az esszencia amely teljessé teszi az emésztés folyamatát. A fûszerek, melyek egyben gyógynövények is, biztosítják az ízt amely lehetõvé teszi a táplálék hasznos anyag tartalmának elsajátítását. Az ízetlen nem finom ételt, a felmelegített ételt, a mikrohullámú készülékben kezelt ételt, a szervezet nem tudja feldolgozni. a vegyi úton elõállított adalékanyagok, táplálék kiegészítõk, szintén nem hasznosulnak, ballasztanyagokat, méreganyagokat képeznek a szervezetben, melyet az többnyire az ízületekben, epehólyagban vesében az erekben fog lerakni.
A másik fontos tényezõ a megfelelõ folyadékbevitel. A szervezet nehéz fizikai igénybevétele esetén csak a megfelelõ folyadékbevitellel biztosítható az inak és ízületek rugalmassága. Célszerû az ízületi gyulladásokat, a degeneratív folyamatokat, és a sérüléseket megelõzni a megfelelõ táplálkozással. Húsmentes vagy kevés húst, és sok zöldséget tartalmazó étrenddel ez el is érhetõ. A növényeknek igen magas a víztartalma, amely "élõ víz" semmivel sem ...