Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Egyéb
sponsored links
ROPOGÓS SZEZÁM TALLÉRIsmeritek azt a grillázsos-szezámmagos-ropogós apró lapokat, melyeket a benzinkutak árulnak? Sajnos én igen, és nagyon is szeretem. Régebben elmentettem egy receptet hozzá, illetve valami hasonlót, és most a napokban a kezem ügyébe került a ... |
Tovbb... |
ABÁLT SZALONNA EGY NAPOS TÉLI REGGELEN :)A múltkor abált szalonnát készítettem... Nem mondom, hogy nagyon imádjuk, de néha már annyira unjuk a reggeli étkeket a férjemmel - bármilyen variációt is készítünk különbözõ dolgokból - hogy bizony igencsak megkívánjuk az abált szalonnát ... |
Tovbb... |
bentó nullárólTomi könyvtárba jár, a szakdolgozatán dolgozik. Napok óta az a helyzet, hogy sokáig alszom, õ meg korán felkel, szendvicset készít, elmegy, hazajön. ... |
Tovbb... |
Hóstáti káposztaA Kolozsvári piacokon ma is kapható a hóstáti savanyított káposzta ,fejes és gyalult formában.Színe szép világos sárga, ebbõl tudható,hogy természetes úton, csak sóval és nem vegyszerekkel tartósított .A gyalult káposztát vékony szálú szeletekre ... |
Tovbb... |
Kandírozott sárgarépa |
Tovbb... |
Pekingi teadélutánKína nem csak a tea hazája, hanem egyben a teaceremónia megteremtõje is. Az évezredek során valódi teakultúra fejlõdött ki Kínában és a tea a mindennapok szerves részévé vált. Számtalan speciális eszközt is feltaláltak a tökéletes tea elkészítéséhez, mára viszont szinte csak kancsókra és csészékre mérséklõdött a ... |
Tovbb... |
nincs címIlyen finom csokoládét lehet mostanában enni :-) |
Tovbb... |
'67-es gasztromenedzserMilyen ma Magyarországon "vidéki éttermet" vezetni? Van-e értelmezhetõ különbség Budapest és nem Budapest között, ha csúcsgasztronómiáról beszélünk? Nem könnyû a helyzete a csúcsgasztronómia felé kacsingató magyarországi vidéki éttermeknek, fõleg ebben a mai gazdasági környezetben nehéz. Kevés a vendég, és így a ... |
Tovbb... |
VáltozokMost azt hiszem néhányan kicsit haragudni fognak rám. De már olyan régóta szerettem volna ezt meglépni! Egyszer, egyik éjjel már megpróbálkoztam vele. Csak néhány órát volt ebben a formában, mégis reklamáló emailek sokaságát kaptam (na jó, csak négyet, de éjszaka volt!), így reggel ... |
Tovbb... |
Hogyan indítsd be tortás üzletedet? - TANÁCSOK II.rész, Profil bõvítéseA cikksorozat második részében azt próbáltam meg összeszedni, hogy mivel bõvítheted még a saját kis tortás vállalkozásodat. Mik kapcsolhatók össze a tortakészítéssel, tortadíszítéssel. ... |
Tovbb... |
Óvakodjunk a szeszes italoktól |
Tovbb... |
Zöld zsemlemorzsaNemsokára lesz szerepe ennek a finom zsemlemorzsának. Az elkészítése roppant egyszerû. Hamarosan jön a Valentin napi menü is! De addig nézzük, hogy mivel is rémisztgetlek ... |
Tovbb... |
Deák-challenge 6-7. napFebr. 7 csokis croissant és túrós batyu, leárazva a büfébõl: 200 ft kenyér, sonka csilis bab: 120 ... |
Tovbb... |
Sushi gyömbér (pácolt)Imádjuk a sushit, fõleg, amit magunknak készítünk, mivel abban nincs mirin (japán rizsbor) és cukor, noha klasszikusan ezzel kellene a rizst elõkészíteni, mi épp ezt a két összetevõt nem szerettük benne, így kialakítottuk a saját verziót. Ráadásul HeF az algalap ... |
Tovbb... |
KatonásdiA hiradóban katonai témájú riport megy. Ketten nézzük, a Kicsi, meg én. Terepszínû õszi álcaruhába bújtatott hadfiak állnak feszes vigyázban. Valami aktuális fõember tart szemlét felettük, lelkesítõ szózatot is mond nekik, szimbolikus lózungokkal és ... |
Tovbb... |
Káposztás tésztával töltött kacsa- Mit fõzzek a névnapodra, vén lókötõ? - kérdezte az asszony. - Emlékszel, mi volt a Gádorosék ezüstlakodalmán, a györöki ... |
Tovbb... |
Nehéztüzérség |
Tovbb... |
Horgolt nyan cat végtelen sálAz van, hogy a mai posztnak megint kevés köze van a gasztronómiához, azaz hogy mégsem! A nyan cat remélem mindenkinek megvan, ugyebár az egyik legdurvább mémrõl van szó, amit hátán cipelt az internet, és egyben a legidegesítõbbrõl ... |
Tovbb... |
Szegfûszeg SZÁRMAZÁSA: Az indonéz Maluku-szigetekrõl származik. Napjainkban fõleg Indonéziában, Madagaszkáron, Tanzániában, Srí Lankán és Malajziában ... |
Tovbb... |
Bíró Lajos: Sok vagyok - kritikaMár a címlapon sem bír magával: a sokszereplõs éttermi életkép tüzetesebb vizsgálata után feltûnik, hogy valamennyi szereplõ - más-más pózban és öltözékben - maga Bíró Lajos. Felveszi a rendelést, integet, intézkedik, belép az ajtón, ételt visz ki, tárgyal a pincérrel, ajtónállóként ... |
Tovbb... |
Sült csirke zöldségágyon - egyperces gasztronovella- Felugorhatnánk holnap délután a Fruzsival? - kérdezte zavartan nagynénjét a "gyerek", a másodéves mérnökhallgató. A tanti megértõen ... |
Tovbb... |
Magyar Parasztkalendárium 1674 |
Tovbb... |
Pizzacsónak - egyperces gasztronovellaMikor megkapta a munkát, még azt hitte, sokkal könnyebb lesz. Hiszen lánykora óta sütött-fõzött, õ látta el a családot. Sokszor volt fõzõasszony lagziban, összejöveteleken, falunapon. Húsz gyereket és a kísérõket ellátni egy hétig, nem tûnt ... |
Tovbb... |
Mit ehet egy vega télen?Az utóbbi idõben egyre többször belefutok a problémafelvetésbe, hogy milyen nehéz is ezekben a hónapokban megoldani a megfelelõ zöldség- és gyümölcsfogyasztást. A tél meg a kora tavasz tényleg szûkösebb idõ, de ha vegaként gond nélkül megy a dolog, akkor aki nem csak ezeken él, annak fõleg nincs oka panaszra. Mondják még az ... |
Tovbb... |
Eljött a csúcsminõségû magyar élelmiszerek ideje?Eljött a csúcsminõségû magyar élelmiszerek ideje?A helyi élelmiszerek fogyasztását ösztönöznék azzal az adatbázis, amelyet termelõi szervezetek hoztak létre. A "Keresd a helyit!" ... |
Tovbb... |
Más is utálja a pangasiustA kezdetektõl nem támogatjuk ezt a halat, mert egyszerûen rossz. A pangasius (más néven cápaharcsa, nem összetévesztendõ sem a lesõ, sem az afrikai harcsával) nem finom. Undorító az íze neki. Aki szerint finom, egyrészt gyakorolja az ízlelést, másrészt nézze meg ezt a német dokut. Nem fordítottuk le, hiszen a Heti Válasz már megtette, ha nem ... |
Tovbb... |
Rosszul alszom mostanában |
Tovbb... |
Desszertmese- Szia Dodó! Mi van veled? Idõtlen idõk óta nem láttalak! - üdvözölte Galagonya örömmel barátját. - Ne is mondd!- legyintett barátja - Vidéken dolgoztam egy jó hónapot! - De jó, hogy végre találtál valamit... mostanában nem könnyû álláshoz ... |
Tovbb... |
elfoglaltHirtelen nagyon sok teendõ akadt az életemben. Eddig úgy volt, hogy csak április végén költözünk, de egy váratlan fordulat miatt egy hónappal elõbbre kellett hozni. Ami nem baj, mert alig várom, hogy a tavasz már egy kertes házban köszöntsön rám, viszont ... |
Tovbb... |
Kijevi torta az édes tévedésA Kijevi torta azaz «Киевский» ugyanúgy Kijev szimbólumává vált mint Bécsnek a Sacher torta. A városban járó vendégek viszik tovább a hírét, és magát a tortát ajándékba. Keletkezésének legendája szerint igazából egy édes tévedés. 1956- ban a kievi Marx Károly tortagyárban a cukrászok ... |
Tovbb... |
Mutáns krumpli a konyhábanTúlméretezett, sötétbarna gyömbér, mutáns krumpli, furcsa gomba: ezek voltak a rögtönzött közvéleménykutatás eredményei, mikor örömömben körbehordoztam a frissen piacolt kilós zacskó ... |
Tovbb... |
Nincs ma süti postSe tojás, se süti, viszont van mai bejegyzés:) Vasárnaptól eltûnök az éterbõl 1 hét erejéig és ezért a héten minden lehetõ romlandó alapanyagot felhasználtunk...így a kifundált sütimbõl a tojást is:) Mostanra már feldolgoztam a problémát, a gond csak az, hogy lakásavatóra dukált volna ami ma este ... |
Tovbb... |
Hamburgerzsömlék"Milyen volt szõkesége, nem tudom már?" - suttogta maga elé Ármin, a pék. Lelki szemei elõtt megjelent a sudár magyartanárnõ, Anna, akivel rajtakapták a szertárban és a botrányt követõen mindkettõjüket kicsapták a patinás gimnáziumból. Anna más ... |
Tovbb... |
Miért, miért, miért olyan nehéz magyar és nem ketreces tartású tojáshoz jutni?Mai napi puffogásom témája a tojás. Egyszerûen nem értem, hogy miért olyan nehéz szabad tartású (1-es számú), magyar (HU) tojásokhoz jutni? És miért van az, hogy mindenhol a külföldi termékeket tukmálják félreérthetõ csomagolásban, vagy felirattal az emberre? ... |
Tovbb... |
A legegészségesebb chips és a februári kihívásLeveles kelt azóta fogyasztunk rendszeresen, amióta voltunk Joan-nál nyersétel tanfolyamon és elmondta nekünk, hogy a téli idõszakban az egyik legjobb vitaminforrás. Nagyon magas a béta karotin, C és K vitamin, valamint lutein (növényi ... |
Tovbb... |
Köszi a halakat!Köszönünk minden jókívánságot, tegnap minden kedves olvasónk egészségére ittunk. A koncepció az volt, hogy a begyûjtött külföldi borokat isszuk, egyik rosszabb volt mint a másik, de sebaj, mert mellé belga sült krumplit nyomtunk marhafaggyúval, meg ... |
Tovbb... |