Sushi gyömbér (pácolt)
sponsored links
Imádjuk a sushit, fõleg, amit magunknak készítünk, mivel abban nincs mirin (japán rizsbor) és cukor, noha klasszikusan ezzel kellene a rizst elõkészíteni, mi épp ezt a két összetevõt nem szerettük benne, így kialakítottuk a saját verziót. Ráadásul HeF az algalap intenzív ízét, én pedig a nyers halat sem kedveltem benne, így egyértelmû volt, hogy a receptet a saját ízlésünkre formázzuk, ettõl (is) olyan gyönyörû a gasztronómia, végtelen tárházát kínálja az érdeklõdõknek.
Ha a sushi tekerését kicsit gyakoroljuk, egy gyorsan és változatosan elkészíthetõ, szemet gyönyörködtetõ finomságot lehet az asztalra varázsolni.
Egy apró korlátja akadt még a maximális élvezetnek, az pedig a sushi gyömbér volt. Speciális helyeken lehet beszerezni, ráadásul szerettem volna, ha a számomra preferált összetevõket tartalmazza csak, így az egyik piaci túrán el is dõlt a kérdés...
Ahogy kacskaringóztunk a sorok között és kerestük a megszokott, kedvenc árusainkat, megpillantottunk egy gyömbértõl roskadozó ládát, melyben a gyökerek ujjacska-szerû ágai ide-oda tekeregtek és kifejezetten jó áron csábítgatták, hívogatták az arra járót. HeF ki is emelt néhány gyönyörû példányt és fülig érõ szájjal közölte, hogy ugye tudom, az elkövetkezõ napok ételei ázsiai ...