Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Õszbe hajló nyárvégi menüBár a piacok még mindig tobzódnak a friss zöldségekben, gyümölcsökben (egy darabig még így is lesz), de lassan már beköszönt az õsz, és vége lesz a nyárnak. Idén - köszönhetõen gondolom a nagyon napos, de sokszor esõs idõjárásnak is - mindig nagyon bõséges volt nálunk a piac választéka. Ráadásul nagyon ... |
Tovbb a blogra ... ildinyo.blogspot.com/2011/09/oszbe-ha... |
Grissini al rosmarinoEz a grissini a focaccia tészta "maradékából" készült. Kevertem hozzá egy parmezános, paradicsomos mártogatós kencét. A grissini még finomabb, ha a tésztába sütünk aszalt paradicsomot, kapri- vagy olajbogyót. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... cucinadellajucus.blogspot.com/2011/09... |
Karfiol csõben |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Aglio-e-olio/... |
A legjobb antidepresszáns
Jó sok csoki csokival, meg egy kis alkohol... Persze nem minden csoki egészséges - a jó étcsokoládé kakaótartalma legalább 50 %-os. A szervezetre jótékony hatású flavonoidokon kívül tartalmaz vasat, kalciumot, káliumot, valamint A-, B-, C- és E-vitaminokat. Hangulatjavító összetevõje a theobromin, amely görögül annyit tesz: az ... |
Tovbb a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/09/06/a_... |
Túróval töltött gombaHozzávalók: fél kg nagy fejû csiperke 20-25 dkg túró ... |
Tovbb a blogra ... www.csakapuffin.hu/2011/09/turoval-to... |
Lemon curdy pudingEz egy Jamie Oliver recept, nagyon gyorsan össze lehet állítani, aztán csak várni kell, hogy megsüljön. Langyosan és hidegen egyaránt nagyon finom. Citrom kedvelõknek nagyon tudom ajánlani, egyszerûen ellenálhatatlan, és ha sokan vannak a családban, egybõl dupla adaggal érdemes indítani:) Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... trollakonyhamban.blogspot.com/2011/09... |
Narancsos paradicsomleves, magos pálcákkalKönnyû vacsorához kerestem egyszerû, ám mégsem szokványos levest. Norbi&Réka új Update-konyhájában találtam ezt a receptet, amit persze a saját felfogásom szerint módosítottam. Hozzávalók 6 fõre ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Verbenalevend... |
Sváb szépségek VillánykövesdenBár nem szigorúan gasztronómiai esemény, mégis megér néhány sort az idei, immár hatodik Országos Sváb Szépségverseny. Már csak azért is, mert a versengésnek ezúttal a sváb gasztronómiai hagyományokat ápoló villánykövesdi Fülemüle Csárda ad otthont szeptember tizenegyedikén, azaz most vasárnap. A korábbi években Hajóson, Mecseknádasdon, Villányban, Harkányban, tavaly pedig Szederkényben került korona a ... |
Tovbb a blogra ... pekeskifli.blog.hu/2011/09/06/svab_sz... |
Trófea 6 (Óbuda, Laktanya u. 3.-5.) |
Tovbb a blogra ... dorozsmaiendre.blogspot.com/2011/09/t... |
Pizzát ebédeltem... de tegnap, mert akkor volt tésztanapom a 90 naposban... És persze vegetariánust, ha a mozzarella belefér. A receptje majdnem ugyanaz, mint az elõzõé, azzal a különbséggel, hogy a liszt et megkevertem, és 15 deka teljes kiõrlésû rozslisztet adtam hozzá (persze a finomliszt kárára). És most, hogy Évi is elégedett legyen, van rajta ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/Rbhk... |
Sós keksz |
Tovbb a blogra ... makospatko.blogspot.com/2011/09/sos-k... |
Kaviáros szendvics |
Tovbb a blogra ... ritaennielvezet.blogspot.com/2011/09/... |
"Vegán mustáros rizses hússal" töltött kaliforniai paprikaGyorsan romlanak a kertben 1,5-2 hete szüretelt kaliforniai paprikák, így ma ezekbõl töltöttem. 4 db kaliforniai paprikához kb.1/4 kg rizst és ugyanennyi szóját használtam. A rizst a hagyományos módon készítettem el (egy lábasban alaposan megpirítottam, majd felöntöttem dupla annyi vízzel, és forrástól számítva 3 percig fõztem, majd fedõ alatt hagyva dunsztba tettem, amíg ki nem hûlt. Addig elkészítettem a ... |
Tovbb a blogra ... magdireceptek.blogspot.com/2011/09/ve... |
Hangyaboly FlowertõlA Flowernél tartott játék alkalmával bukkantam rá a Hangyaboly nevû sütikéjére, amit tudtam hamarosan el kell készítsek. Kreatív ... |
Tovbb a blogra ... etelekestortak.blogger.hu/2011/09/06/... |
Juhtúrós, zöldséges partifalatokKi nem szeret bulizni? A buli jó dolog, bár egy kis problémát okoz az elõkészítése, meg a mosogatás... De még ilyen körülmények között is megéri, hiszen a barátokkal átbeszélgetett délután vagy este amellett, hogy szórakoztató még stresszoldó is. Az alábbi falatkák hamar elkészülnek és nagyon jól kísérik a sört. Juhtúrós, zöldséges partifalatok ... |
Tovbb a blogra ... finomsagaim.blogspot.com/2011/09/juht... |
Soha nem gondoltam volnaDávid csillagos étterme megnyílt. Masszõr állást kaptam benne, Gábor pedig elõkóstoló lehet, ha akar. Ha nem akar az se baj, majd mi ketten elvisszük a bizniszt a gyerekkel.
Dávidnak speckó diétát kell tartania, ezért elég nehéz helyzetben vagyok, mert olyat nem szívesen fõznék, amit õ is szeret, de nem ehet belõle. Ezért aztán kísérletezgetek. Soha nem gondoltam volna, hogy a ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/fuszereslelek... |
Gdansk elõszörÚjra itt, de azért imbisz még nem tér vissza a megszokott napokhoz, éppen elég, hogy én nem tehettem mást, szóval a héten utazás, a címbõl már kitalálták, gondolom, lengyel élmények következnek, lesznek városi történések, félsziget és tenger, hosszú móló, számtalan vitorla, fókák, tejbár, áfonya és persze vodka is. Ha megpróbálnám röviden, akkor kaptam egy remek és sûrû hetet, ami a három hónapos ingerhiány után még jobban belém épült, azt hiszem, és ... |
Tovbb a blogra ... imbisz.blogspot.com/2011/09/gdansk-el... |
Napon aszalt(szárított) paradicsom olajbanAz augusztus végi forró napok lehetõséget adtak arra, hogy napon szárított paradicsomot készítsek. Nem lett olyan sok, csak egy kisebb üvegecskével, de elsõ próbálkozásra ez is elég. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2011/09... |
Cukkini lepényVagy két hete hever a spájzban egy igen termetes cukkini, amit ajándékba kaptam. Miközben azon töprengtem, mi legyen belõle, fájdalmas felismerésre jutottam: a nyáron talán ha egyszer sütöttem cukkini fasírtot, és minden szinten teljesen elhanyagoltam legnagyobb kedvencemet. Ráadásul most sem ebben a formában készült, inkább a GoodFood nyomán egy frittert sütöttem belõle. A fritter a wikipédia szerint fánk, de azért én ezt az állagot nem annak nevezném, maradjunk inkább talán a lepény kifejezésnél. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... fakanal.freeblog.hu/archives/2011/09/... |
Fügés szeletAnyósoméknak köszönhetõen a fügeellátmányom folyamatos volt az idén. :) Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... fozomasina.freeblog.hu/archives/2011/... |
Tejfölös pulykafalatok gombával és savanyú uborkávalMindig mosolyognom kell éttermek étlapján is, és igen, le merem írni, gasztroblogok címében is, amikor egy nem túl bonyolult ételnél a címe viszont ötször extrémebb. Az enyém címe akár hamis hentestokány néven is futhatna, csak félek, hogy a hentestokány kitalálója még így is forogna sírjában. Hozzávalók:
|
Tovbb a blogra ... narancskonyha.freeblog.hu/archives/20... |
Alanyai piacSzerencsésnek mondhatónak tartom magam, mert ami érdekel, azt tényleg bevonzom. Így például, amikor lefoglaltuk a szállást és olvastuk, hogy ott van a helyi piac, nagyon örültem, az utolsó napunk elõtt, hétfõn, kinézve az ablakunkon, terülj-terülj asztalkák fogadtak! Volt nagy öröm és shoppingolás. Sajnos a melegben közel sem tudtunk annyit enni, de tetszetõs, igazi kis török hangulat volt végigsétálni a zöldséget áruló emberek között, majd sötétedés után megterítették a pult mögött és ... |
Tovbb a blogra ... pinkcsoki.blogspot.com/2011/09/alanya... |
Zakuszka fejtett babbalA mi családunkban minden kétséget kizáróan ez a legnépszerûbb változata a zakuszkának. Amúgy ezt is többféle változatban készítem: van, amikor a babot ledarálom és úgy adom a többi zöldséghez, van, amikor csak felét darálom le, a többit szemesen hagyom, stb. Magyarán, a hangulatom hordozza, hogy éppen milyen készüljön. Utóbb olyan kedvem volt, hogy tettem bele kevés ... |
Tovbb a blogra ... fakanalforgato.blogspot.com/2011/09/z... |
MutatósNagymamám szeret kertészkedni, minden éven gyönyörû, majdnem teljesen bio zöldségekkel és gyümölcsökkel látja el az egész családot. Azt mondja, ezzel legalább leköti magát, és szívesen csinálja. Olyannyira megszállott néha, hogy nem hív még csak segítséget sem. A krumplit is egyedül szedte ki, minden nap kicsinyesként (és a kicsinyesként értsétek úgy, hogy minden nap 2-3 vödörrel. Hiába mondjuk neki, hogy vigyázzon jobban az egészségére, szerinte õ ettõl igazán egészséges, és ezzel ... |
Tovbb a blogra ... mivanlina.blogspot.com/2011/09/mutato... |
Fahéjas-meggyes csigaItt az iskola, néha kéne valami édes reggelire, meg egyébként is kalácssütõ-idõ van, Beával egyszerre fogtunk bele a nagy õszi kelttészta-projektbe (Bea csodás fonott kakaós kalácsát itt találod). Én a múlt héten vetettem magam bele a reggeligyártásba, csináltam két jó nagy adag kelt tésztát, egy sósat és egy édeset. A sósból pizzás csigák lettek, az édesbõl pedig ezek a fahéjas-meggyesek (12 db) meg egy kisebb fahéjas ... |
Tovbb a blogra ... csincsilla.blogspot.com/2011/09/fahej... |
COUSCOUS [KUSZKUSZ]Couscous története A mai couscous kis szemcsékbõl vagy golyócskákból áll. Dara lisztbõl készül (durumbúzából). Hasonlít polenta-hoz, vagy a búzadarához, csak valamivel nagyobb. Azonban a couscous kifejezés eredetileg a lisztfeldolgozás módjára utalt. A couscous gyakran készül kölesbõl, árpából vagy egyéb magvakból. A couscous olyan régi, mint tészta. Bár az tény, hogy sok történész azzal érvel, hogy a couscous régebbre nyúlik vissza mint a tészta, egészen a 10. századig. Tudósok abban is vitatkoznak, hogy a ... |
Tovbb a blogra ... chez-sandra.blogspot.com/2011/09/cous... |
Õszi történet szalonnataréjjalMüller úr a varrógépre tette a tányért a két buktával. Épp most hozta Évike, még meleg volt. Müller úr nem szerette a buktát. a pogácsát se, a fánkot se. Semmi fujtós kelt tésztát. Müller úr - noha ezt kevesen tudták róla - széplélek volt, õ a könnyû leveles krémes tésztákért lelkesedett. A rétesek, (túrós persze, és a meggyes-mákos) a harapáskor roppanó, apró porcukor-felleget pöffentõ krémesek, esetleg még a képviselõfánk. De bukta soha. Ezt viszont nem mondhatta meg Évikének, aki oly ... |
Tovbb a blogra ... malackaraj.blog.hu/2011/09/06/oszi_to... |
SzilvalekvárVannak dolgok, amiket nem szoktam. Nem szoktam, mert nem szeretjük vagy mert nincs lehetõségünk. Szilvát sem szoktam. Semmit belõle. Idõnként, ha kapok egy keveset, akkor fõzök egy levest, esetleg ha marad, lefagyasztom, de itt nagyjából megáll a tudományom, ami nem is baj, mert nincs rá igényünk. Aztán tavaly ringlóból, és azóta már néhányszor kékszilvából is, készítettem egy finom levest. Jó lett, jól passzolt a ... |
Tovbb a blogra ... egycsipet.blogspot.com/2011/09/szilva... |
Lapos kenyér serpenyõben sütve, élesztõ nélkülBarbi-nál lláttam a minap ezt a receptet, és nagyon megtetszett.Kicsit módosítottam rajta , de természetesen az õ recepteje is tökéletes. Én csupán próbálkoztam, s szerintem nem lett rossz a végeredmény. Ajánlom mindkét verziót kipróbálásra. A recept , amely alapján én készítettem: ... |
Tovbb a blogra ... gastroglobe.blogspot.com/2011/09/nal-... |
Búcsú a konyhától, G kinevetNincs konyhám. Átmenetileg. Ez nagyszerû dolog, mert 3 éve készülünk rá, hogy újat csináltassunk és most talán eljött az ideje. Nehéz eldönteni, mert amikor van egy konyha, ami azért mégiscsak konyha, akkor kegyetlennek tûnik meghozni a döntést, hogy mennie kell. Én annyira nem szerettem azt, amit a lakással vettünk, hogy szavaim sincsenek rá. Szerintem ronda volt, bár ezzel nagyon sokan vitatkoznak, maradjunk annyiban, hogy nekem ... |
Tovbb a blogra ... www.lilafuge.hu/2011/09/bucsu-konyhat... |
Ropogós héjú tönkölyös, kovászos kenyér. A kovász élete 3. részAmikor a kovász nevelésével foglalkoztam,
nem jutottam el addig, hogy teszteljem, hogyan és meddig tartható el a
természetes kovász hûtõben, etetés nélkül. Számtalan módjáról olvastam,
hogyan lehet a kovászt aktívan tartani, de valahogyan mindig ... |
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
Bográcsos babgulyás hortobágyi szürkemarhából frissen sült, ropogós héjú kovászos kenyérrelA Nemzeti Gulyás Napra készült ez a bográcsos babgulyás. Már két részben számoltam be az ekkor készült ételekrõl. Az ételek alapja hortobágyi bio szürkemarhából készült pörkölt volt, ebbõl készült tovább a hortobágyi pásztorhús. Három részre osztottam a pörköltöt, egy részbõl pedig hagyományos bográcsos babgulyás készült. Hozzá kovászos kenyeret sütöttem aznap. Úgy látom, hogy gyakran összetévesztik a bográcsos ... |
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
Napi mosoly |
Tovbb a blogra ... agifoz.blogspot.com/2011/09/napi-moso... |
A játék vége és a muffinok:)Vasárnap lezárult a játék amit a blogom egy éves szülinapja alkalmából indítottam. Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek a jókívánságokat! Tegnap sajnos egy fikarcnyi idõm sem volt,hogy ide üljek a gép elé és feltegyem a képeket a munkákról. De ami késik az nem múlik,már itt vagyok és ... |
Tovbb a blogra ... adrykonyha.blogspot.com/2011/09/jatek... |
Csokoládéimádók figyelem!Az elmúlt évek egyik legizgalmasabb fesztiváljának ígérkezik a jövõ hét végén megrendezésre kerülõ Édes napok. A 3 napos rendezvény szervezõi nem másra vállalkoznak, mint, hogy a Budai várban kialakítsák az édességimádok Mekkáját. A terv szerint az édességipar nagyjai mellett, a kézmûves csokoládé- és édességmanufaktúrák is helyt kapnak a rendezvényen. A csokoládén kívül, annak barátai és üzletfelei is megtalálhatóak lesznek. Lesz szörp, kávé, a csokoládéhoz ... |
Tovbb a blogra ... mirelle.freeblog.hu/archives/2011/09/... |
Aranyló csirkelevesA jó leveshez fiatal, de érett csirke, vagy inkább tyúk kell, amit nem hat hét alatt fújnak fel bádogtetõ alatt, hanem ... |
Tovbb a blogra ... konyhatunder.blogspot.com/2011/09/ara... |